luni, 4 octombrie 2010

Vesti proaste pentru purtatul copiilor in state si peste tot

Va spuneam zilele trecute ca saptamana aceasta va incepe scandalul.

Daca va amintiti, in primavara, CPSC (consumer products safety commision) lansase mai intai un avertisment referitor la siguranta in sling. Avertisment pertinent si mai mult decat util. A fost urmat de retragerea slingurilor tip geanta, ale companiei Infantino. Multi au rasuflat usurati, desi in alte parti decat America se comercializeaza in continuare acelasi tipde slinguri-geanta, ale altor companii.

Din pacate, lucrurile nu s-au oprit aici si nici nu au mers in directia buna. Noul director al CPSC e hotarat sa se simta mai important decat este.

Foarte pe scurt, despre ce este vorba. Un nou recall e pe cale sa se intample in state. (mai jos aveti traducerea de pe TBW, imi e efectiv sila sa scriu eu) Am notat cu K numele companiei, momentan numele real nu e facut public pentru ca inca se spera la o posibila rezolvare.
  • Compania K a fost informata de catre CPSC ca, dupa cativa ani, o investigatie inchisa asupra unuia din produsele lor a fost redeschisa.
  • Companiei K i-a fost cerut de catre CPSC sa retraga voluntar toate podusele vandute in ultimii zece ani si sa opreasca vanzarile, recunoscand insa ca nu exista un defect de fabricatie/design al produsului.
  • K a oprit vanzarile cu intentia de a clarifica lucrurile si a redeschide curand
  • K a cerut rapoartele pe care CPSC a petins ca le are, care demonstreaza necesitatea retragerea produselor.
  • CPSC nu a oferit nici un raport, pentu ca, se pare, nu exista.
  • K a primit doua drafturi de declaratii de presa pentru retragerea voluntara a tuturor produselor sau, in caz contrat, CPSC va face o retragere fortata. Aceasta a doua varianta include si amenintari legate de actiuni ulterioare ale CPSC asupra intregii clase de produse (soft carriers = slinguri, wrapuri, podaegi si posibil MT).
  • K s-a oferit in a lucra cu CPSC pentru a educa publicul in materie de soft carriers insa, atat timpcat nu exista nici o dovada stiintifica ca exista ceva in neregula cu produsul, nu pot retrage tot ce au vandut in 10 ani.
  • CPSC a cerut registrele fiscale ale companiei.
  • K le-a oferit
  • CPSC a transmis: 'You are no longer in business, we don’t need your cooperation in order to recall! Prepare to destroy all product next week!'

    Next week insemnand, printre altele, International Babywearing week!


CPSC si-a depasit cu mult atributiile si, cum au declarat si in vara, una din prioritati este scoaterea 'sling like carriers' de pe piata americana. Nu pentru ca nu sunt sigure ci pentru ca au un buget de 4 ori mai mare decat anul trecut si un nou director care doreste sa se faca vazut. In europa, in 30 de ani, nu s-a inregistrat nici un accident in timp ce se folosea un sling. Si cand spun sling, ma refer, iar, la tot ce inseamna soft carrier: sling, wrap, podaegi si inca cateva metode traditionale de purtat. In America, in ultimii 10 ani, numarul accidentelor in timp ce un copil a fost purtat a fost de 0,002 la mie. Adica un copil are de doua ori mai multe sanse sa fie lovit de fulger, decat sa pateasca ceva atunci cand e purtat.

Noh, astea-s vestile de pe frontul de vest, sa ne spalam pe cap cu ele :(


P.S Discutia de pe TBW, daca aveti cont si vreti sa urmariti indeaproape ...

2 comentarii:

  1. Stii cum e asta? Ca drobul de sare!
    La o adica, nu ma poate obliga nimeni sa numai port copilul un Mei-tai daca eu asa vreau. E al meu, l-am cumparat, e proprietatea mea, jos mainile dupa ea!
    Niste cretini!
    Dupa 16 octombrie, daca mai e valabila faza cu donatiile, trimit si eu acolo niste bani (nu multi, ca nu-s. Chiar nu-s! :| )

    RăspundețiȘtergere
  2. Luthien, stii care e problema? Ca da, e al meu si jos mana de pe el. Sa zicem ca asta e o abordare :P Insa e exact ceea ce fac fetele astea cu alaptarea. Degeaba laptele de mama e cel mai bun daca trece unu' pe langa tine si te injura cand te vede cu copilul la san. Sau daca pediatra te contrazice de 1000 ori si iti zice sa-i dai lp. Sau daca s-ar interzice prin lege sa alaptezi.

    Intimitatea casei tale e una, si pe aia nu ti-o ia nimeni. Dar uite, ia comunismul ca ex, in casa vorbeai cat puteai, afara nici pas. Si nu cred ca lumea era fericita ca putea sa faca/zica orice in casa :(

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.