vineri, 14 octombrie 2011

Un pic despre protectiile de iarna

Daca va uitati dupa reduceri si chestii de dat, gasiti aici detaliile despre IBWW, zilele 5, 6 si 7.
_________________________________________________

Anul trecut spuneam ca eu nu voi face. Dupa cele cateva comentarii pe care le-am primit la postul de pe blog au inceput mailurile. Si desi initial m-a deranjat tare mult ideea de a cumpara un accesoriu la fel sau mai scump ca produsul pe care il accesorizezi, cu timpul am devenit tot mai deschisa la ideea asta.

Nu as zice ca e un must pentru toata lumea, insa daca stiti ca aveti nevoie, e o varianta. Una buna, zic eu :).

Asa ca am plecat la drum.
Sincer, mi-a placut mult de tot sa lucrez la ele. In primul rand pentru ca am vazut o singura data unul facut de altcineva si asta a fost doar in treacat, deci a trebuit sa gandesc de la zero, si a doua oara pentru ca l-am cooptat pe Alex. Desi mai deloc prezent pe blog, husband se implica destul de mult in ceea ce fac eu, mai ales la partea de idei. Si nu stiu cum, dar ne completam perfect.

Asa ca dupa zeci [nu exagerez] de idei despre cum sa fac aceste coveruri [nu-mi place termenul pentru ca sunt cam satula de englezisme, insa defineste cel mai bine produsul], si cateva teste bune, pe cand schitam o noua varianta, Alex vine cu observatia salvatoare: prea complicat! Bine, daca ar fi fost doar observatia, cel mai probabil l-as fi dat afara :D, pe principiul daca ai o idee mai buna, spune, daca nu, macar alege-ti cuvintele cu grija :)). Insa dupa observatie a venit si ideea. Care a si ramas, cel putin pana acum.

Asa ca, ce are aceasta husa/protectie/cover?
In primul rand, e facuta din doua straturi de material:

  • cel interior, polar din microfibra, extrem de placut la atingere [nu ca ar conta foarte mult, din moment ce vine peste haine :)], 
  • si cel exterior, 100% poliester, extrem de subtire dar foarte rezistent la apa si la vant. Nu e plastifiat, nu e complet impermeabil, dar rezista bine la o ploaie decenta. 

[asta ca sa intelegeti cam cat de subtire e fasul si cat de bunuţ polarul :)]

O poti pune pe tine

  • fie legata de gat, 
  • fie prinsa pe spate, la fel ca un MT, 
  • sau o poti prinde de bretelele MT/WT/SSC.

Mie una nu-mi prea place ideea de a prinde coverul de MT/SSC, pentru ca atunci cand o prinzi de tine se aseaza mai sus peste gatul copilului, insa poate fi o varianta pentru iestul din casa, cand in casa e cald, afara e frig, copilul se incalzeste pana iesi, incepe agitatia... Daca ati trecut cu copilul printr-o iarna stiti, despre ce vorbesc.
Prinsa pe spate, in gaicile laterale, exact ca un MT, e excelent pentru ca sta fixa si merge foarte bine cand e pusa pe sub geaca purtatorului.
Daca insa mergeti prin magazine, de exemplu [mai merge cineva prin magazine pe strada, sau numai la mall ? :)] , e mult mai usor sa o legi doar de gat, sa dai rapid protectia jos cand intri in magazin si sa o pui rapid la loc cand iesiti.

Mie imi place mult cum se simte trecuta prin gaici, cu bretelele ca la MT, imi aduce aminte de bebe in sling :)

Bretelele nu sunt din fas, nu aluneca enervant peste haine. Atunci cand ai geaca de fas si bretele de fas totul devine o aventura :D. Cel putin asa mi s-a intamplat mie la teste :). Si desi nu sunt impermeabile, sunt din poliester, adica se usuca super rapid. Nici prea tari, nici prea moi, exact asa cum trebuie :)

[insa va rog, atunci cand nu folositi husa, nu o lasati pe langa copil. bretelele mult prea lungi pot duce la accidente nefericite :| ]

Ii poti regla partea superioara, sa vina mai strans sau mai larg pe langa gatul copilului. Si acest reglaj nu e batut in cuie, pentru ca se face cu elastic. Adica daca copilul e treaz si se fataie, nu il va deranja la gat, insa va fi suficient de fix sa nu ii alunece daca a adormit.


Nu are gluga / caciula, insa are un guler suficient de inalt cat sa protejeze gatul, dar sa nu fie inconfortabil si sa nu ii limiteze orizontul.

Are un buzunar dublat cu polar, adica moale molut :), atasat la inaltimea potrivita pentru mame. E posibil ca pentru tati buzunarul sa fie un pic mai sus decat ar prefera, insa am considerat ca va fi purtat in principal de mame, deci e mai important sa le fie lor bine.

Tot pe buzunar gasiti un patratel cu banda reflectorizanta. Just in case :)


In partea inferioara are un elastic fix, sa nu munciti prea mult la reglaj, insa are si un elastic mobil, sa puteti aranja husa exact cum va vine voua cel mai bine.

Toate elasticele au opritori speciali, care nu pot fi scosi in nici un fel de catre copil. [Nu se desfac nici sa vreti, elasticele sunt toate dublate si riscul ca un copil sa scoata si sa se inece cu un opritor este minim.]


Nu exista accesorii metalice, capse care se pot desface si pe care copilul le-ar putea inghiti. [stiu, sunt obsedata de asta :)]


Si partea mea preferata: bretelele si gaicile au o culoare, elasticul alta, opritorii alta. Sa le vezi. Sa le gasesti usor. Fara sa fie un curcubeu :). Sper :)))))

A, si inca o chestie care imi place mult. Ati vazut cat de scurta poate sa vina? Nu pana la genunchi, nu te incurci in ea, o scurtezi exact cat vrei. Acum nu-mi mai trebuie decat un copil. Mic. Doamne, atatea semne si eu nimic :))) [inca mai e nevoie de multe poze, dar, cum spuneam, usurel-usurel :)]

11 comentarii:

  1. arata super bine! o sa avem si noi nevoie.
    Si, btw, eu merg mult pe strada si intru des in magazine. in mall prea rar (cu el)

    RăspundețiȘtergere
  2. Este super faina!Eu nu mi-am luat anul trecut si am regretat.

    RăspundețiȘtergere
  3. mie imi sta un pitic pe creier.
    il iau in sling. il acopar bine si i se trezeste o idee ca vrea jos. iar vrea sus, iar jos. nu ni se intampla des, decat in 80% din cazuri =))
    un cover ma ajuta sau mai rau ma incurca in cazul asta?
    adica, am cum sa il atarn de mine si sa il trag repede peste prichindel?

    PS. mie nu imi pare curcubeu,imi plac muuuult culorile

    RăspundețiȘtergere
  4. adormita, eu zic ca nu. Adica daca el e sus-jos, banuiesc ca nu il imbraci mai subtire. In momentul in care ii pui coverul el se incalzeste mai mult. Daca il dai jos in 5 min, dupa ce ca pierde caldura ta, o pierde si pe cea de la cover.

    Eu il vad util daca mergi mult cu bebe in brate, altfel nu prea. Then again, poate nu vad eu bine :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ei, ei, ganduri de bebe mic deci... :) Foarte bine, sa va ajute Dumnezeu :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos a iesiiiiiiiit!!! :)
    Vreau sa il vad "live", ca sa stiu ce recomand altora, ca noi avem deja :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Speram sa ajungem si noi azi la vizionat si probat, suntem foarte porniti sa achizitionam un sling si cu siguranta iarna e mai mult decat necesar un cover... abia asteptam!
    florinamocanu@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  8. si noi suntem interesati de un astfel de cover, bebelina noastra vine la iarna. il vom gasi de cumparat si pe sling.ro?
    cristine.oprea@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  9. cover-ul este deja pe sling.ro la "accesorii"
    mususk266@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Coverul acesta are si gluga? Rezista si la friguri mai mari? (noi avem ierni grele prin Brasov)

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.