joi, 27 octombrie 2011

Pauza publicitara :) Accuquilt Go!Baby cutter

[mai aveti timp pana duminica sa va inscrieti la giveawayul de la Fabrix, aici]

Acum cateva saptamani am primit individul :). Intelegerea a fost asa: eu primesc un individ sa ma joc cu el, voi primiti un individ just so. Cam cat de win-win-win e varianta asta? :)
Ei bine, cam foarte win pentru mine, pentru ca m-a cucerit din prima [nu ca nu ma asteptam :))], cam foarte win pentru una din voi, care va fi norocoasa mai spre sfarsitul saptamanii, si, pana la urma, win pentru ei, pentru ca vor fi [macar un pic] cunoscuti si aici.

Deci, hai sa  va explic:

Am zis ca, pentru quilting, un must este cutterul circular, impreuna cu rigla si plansa de taiat. Am mai povestit despre ele, sunt o inventie perfecta. Eu am un cutter Olfa de 45mm cu protectie [exista si fara, dar daca aveti copii, protectia e un must] si o plansa mare, de vreun metru pe 70, cred ca am luat-o pe cea mai mare. Plus mai multe rigle.



Smecheria e ca exista si chestii mult mai tari. Ca, de exemplu, un Accuquilt Go!Baby
E o masinarie super simpla. Are doua role inauntru, role printre care treci materialele care se preseaza pe niste lame taiatoare si ies taiate perfect. Stati sa vedeti, ca explicatia pe scurt nu suna asa bine cum credeam eu :)))

El e aparatul si asta e dezastrul de pe masa mea cand lucrez. Si sub e plansa Olfa, cea pe care tai cu cutterul.


Pe langa aparat in sine, mai exista niste placi, cu diferite modele. Eu am ales trei, la fel va alege si una din voi ;). Astazi o sa va arat cum am taiat cu 'tumbler', adica trapezele. La indicatiile unei prietene am desenat un pic cu o carioca de-a lui d pentru a vedea mai bine trapezele. De fapt, partea neagra e o spuma groasa, iar in ea sunt bagate aceste lame in diferite forme.


Pe placa de baza se aseza materialele. Eu am avut o gramada de resturi de la o paturica terminata ieri [nepozata inca si care risca foarte mult sa imbogateasca colectia personala], ei recomanda sa incepi cu 5-6 straturi de material si sa vezi cum merge cel mai bine. Mie mi a mers perfect cu 8 straturi, adica am scos 24 de trapeze dintr-o lovitura. 


Am aranjat bucatelele de material astfel incat sa acopere lamele. Unele erau ceva mai lungi si nici nu m-am mai obosit sa le tai acum, am facut-o  la sfarsit. Am pus placuta de protectie deasupra si le-am bagat in cutter.


Partea preferata a lui d e sa invarta manivela :). Cele doua role dinauntrul cutterului preseaza sandwichul  si lamele trec prin material si il taie. E super simplu. Si usor, nu ai nevoie de forta. [era ideal daca faceam poza din partea cealalta, sa vedeti si maneta mai bine, dar tre' sa ma credeti pe cuvant :)]



Dupa ce materialele trec prin cutter, s-a terminat, totul e taiat, cu tot cu rezerve!


Trebuie doar sa tragi usor de margini si ramai cu...ta-na :))



La formele care nu au unghiuri drepte, e tare nesuferit sa le cosi una de alta, tocmai din cauza rezervelor. Ei bine, trapezele astea au deja colturile taiate si e super usor sa le cosi dupa. Era sa lesin la pernuta gri :)) 


Nu pot sa va spun cam cat de incantata sunt de el. Stiu eu cum e cu marketingul, insa chiar au dreptate cand zic ca e 90% faster than rottary cutters. Pe putin :).
Deci partea super mega buna la acest cutter e ca tai extrem de rapid si simplu tot. Risc de accidente minim, comparat cu cutterul circular, plus ca totul e o joaca si copilul poate sa participe si sa mai si fie entuziasmat de ce a iesit din manutele lui :).



Partea mai putin avantajoasa e ca pentru fiecare forma ai nevoie de alta baza. Pe mine una nu ma deranjeaza prea mult, nu folosesc 700 de blocuri in quilturi, am exact ce imi trebuie:

- o baza pentru trapeze, pe care le-am folosit deja de trei ori pana acum [pernuta galbena, cea roz de azi si inca un proiect in lucru]




- o baza pentru cercuri pe care am folosit-o la colturile rotunjite si mai am vreo 20 de planuri cu ea :) [artistic photo :))))]

patchork-pillows (2)

- si inca o baza pentru floricele [mai multe poze cu procesul de taiere, exact la fel ca trapeze, aici]. pe astea le-a taiat d rapid, din resturile de la huse :p, dar din prima secunda am vazut vreo 50 de utilizari pentru ele :).



In caz ca mureati de curiozitate, tot de la Accuquilt exista si Go! simplu, adica mult mai mare decat Go!Baby, pe care il am eu, si mai exista si Go!Studio, o imensitate la care nu pot decat sa visez, pentru cand o sa ma fac eu mare mare mare :). Plus o nebunie de baze, de toate dimensiunile, cu toate formele care va trec prin cap, plus unele de care sigur habar n-aveati. Cam cat de cool sunt, huh? :)

14 comentarii:

  1. Minunat! :) Imi vine si mie sa ma apuc de quilt :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de vis, sunt super, un must have :))), m-ar coafa si pe mine...oai ce m-as mai distra cu el!

    RăspundețiȘtergere
  3. oao, am ramas cu gura cascata...un must have pt. mine :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Oooooo, ce misto e Diana..... Ar iesi niste ghirlande suuuuper. Stii la ce ma refer?
    Andreea Vasilescu.
    Sv_whitestudio@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. E super masinaria! Nici nu am stiut ca exista asa ceva. WOOOW! Vreau si eu! Pick me, pick me!
    Stefania
    stefi_cc@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. ce misto e! pai cu asa ceva se poate descurca si cineva cu 2 maini stangi :))))
    koraa_lovely[at]yahoo[dot]com

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragelor, azi nu avem giveaway, dar va veni cat de curand ;). oricum, feel free sa va minunati, eu una ma minunez in fiecare zi :D

    RăspundețiȘtergere
  8. eu ma minunez tot de pernute.. ce ma fac, m-am indragostit lulea! :) pupici de la alexandra&rebe

    RăspundețiȘtergere
  9. am ramas masca! nici nu as fi banuit ca exista asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  10. Deci asta cand o fi tre sa fie a mea!! Dar un pret ai?

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citit de doua ori.Foarte tare frate.Super faina.Ma gandeam eu la trapezele alea de pe pernute, cum le-ai taiat dar nu am apucat sa te intreb :))).Foarte fain:)
    oanaa_99@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  12. Mvai, cat e de tare!!! Si eu vreeauu! M-am indragostit de masinaria asta :)

    RăspundețiȘtergere
  13. taare fain! Eu ma bucur ca-ti usureaza munca, iar daca mai poti sa implici si persoanele dragi... Astept sa vad ce mai faci cu el.

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.