duminică, 11 martie 2012

Ta-na-na-nam! Marsupiu/ port bebe/ SSC/ MeiTai cu catarame Luna

Nu-mi vine sa cred ca (aproape) am ajuns aici. A fost, de departe, unul din cele mai grele lucruri pe care le-am facut. O data pentru ca nu am mai avut copilul propriu, deci a trebuit sa folosesc altii :)) si inca o data pentru ca tot procesul s-a intins pe ceva mai mult de un an. Mult!

Va spun cu mana pe inima ca am plans :D. De mai multe ori.
O data din cauza furnizorilor. Bine, poate de doua ori.
Pentru ca mi-am dorit enorm sa folosesc pe cat posibil numai materiale si accesorii facute in Romania. Si, e drept, am avut parte si de profesionisti, inclusiv din cei din intreprinderile de stat. Dar am avut parte si de ceilalti. Si de saptamani intregi de intarzieri. Evident, nu toate odata, ci pe rand.

De cateva ori din cauza spumei.
Desi asta intra partial si in prima categorie, per total, am incercat nu mai putin de 26 de feluri de spuma.

O data din cauza benzii din talie.
Care se modifica cu fiecare tip de spuma pana n-am mai stiut de mine. Pana a venit mama si am facut de la capat tiparul si l-am am modificat a suta oara, incercand sa se potriveasca pe cat mai multe conformatii si pe tipul de spuma ales.

Inca o data dupa ce mi-am dat seama ca 3 luni am muncit degeaba. Prinsa cumva de valul SSC-urilor universal valabile, am uitat de unde plecasem. De fapt, de la un MeiTai cu catarame. Asa ca am reusit sa pierd mult timp incercand sa gasesc varianta cea mai buna pentru un SSC care sa se potriveasca unui nou-nascut. Mare greseala! Oricum as da-o, nu am cum sa fac un SSC care sa muleze pe un nou-nascut la fel ca un sling sau wrap. Si care sa nu aiba 140 de optiuni si reglaje in care sa te pierzi mai rau ca-ntr-un wrap tesut de 5,2 :))))). Asa ca am sters cu buretele tot si am luat-o de la capat. Incercand sa-l optimizez pentru varsta lui, adica pentru copiii mai mari, care nu mai pot fi purtati confortabil si pe durate lungi, in sling sau wrap.

Si inca o data de bucurie, la sfarsit. Ca totul e pus la punct, chiar daca nu e gata.

Asadar, v-o prezint pe Luna.

[bravo. johnny bravo]
Sa va spun ce are si ce n-are :)
Ce are:
  • nume :D. Sincer, n-am vrut sa-i dau, dar cum lumea a tot insistat, iar Alex a venit cu ideea [pe care am iubit-o din prima] luna, de la Sticluta cu clar de luna, ei bine... luna este :)
  • are o banda din talie care trebuia sa iasa bine, dupa toate cele patimite. Are inauntru o spuma perfecta, nici prea-prea nici foarte-foarte, moale si totusi foarte stabila, groasa dar placuta si nederanjanta. 
  • are pensele corpului gandite pentru un copil mai maricel. nu zic nu, sta foarte bine inauntru un bebe de 6 luni, dar intre 9 luni si 1 an jumate e absolut perfect :)
  • are o zona moale pe marginea corpului, acolo unde vin piciorusele copilului. 
  • are catarame dublu ajustabile pe laterale. Adica poti trage si de curelusa dinspre corp, cel mai comod cand porti copilul in fata, dar si de cea dinspre bretele, atunci cand porti copilul in spate.
  • are bretele moi moi si foarte comode.
O mai avea ea chestii, pe astea mi le amintesc acum :D.

[asta e modelul meu preferat, numai ca 'copilul' are numa' 
vreo 4 luni si 3,5 kg, deci nu se aseaza tocmai bine :)]

Ce nu are, dar poate avea :)):
  • nu are gluga. cel putin nu by default. Luna e un SSC inalt, gandit special pentru copiii mai maricei. Pana la 10-11, chiar 12 luni, in functie de copil, sansele sa ai nevoie de gluga sunt minime. Asa ca am decis ca gluga va fi optionala. Vrei s-o iei de la inceput? Perfect. Nu vrei sa investesti prea multi bani deodata, mai ales ca luni bune n-o vei purta? Iar perfect! O cumperi mai incolo, cand/ daca ai nevoie.

[o fi el neasortat, insa copilul adevarat se aseaza cu totul altfel ;)]

Ce mai poate avea:
  • poate avea protectii pentru bretele. Da, se pot folosi si cele pe care le-am facut pana acum, insa pentru Luna am facut unele speciale, din materiale care sa se asorteze perfect si care sa se aseze frumos pe bretelele ei. Cum, nu v-am zis ca foarte important la SSC-uri a fost sa fie si foarte frumoase? :) Fancy schmancy, cum zice d.
  • pentru ca am gandit-o special pentru mame, Luna poate avea curelusa care tine bretelele pe umeri, pentru tatii mai inalti/ solizi care poarta copilul in spate, un pic cam sus. Asa ca, tot separat, se va putea cumpara o curelusa extra pentru tati. Super usor de montat, super usor de dat jos.
  • pentru copiii ceva mai mari, luna va avea, complet detasabili, suporti pentru picioare. Se ataseaza super usor la bretele si se dau la fel de usor jos. Exact ca si curelusa.


Daca imi mai amintesc chestii, le voi updata pe parcurs.
Mai sunt in plan, dar ceva mai incolo, probabil in cca 2 luni:

  • saculet pentru carat usor, cand nu e folosita si
  • un buzunar extra, tot complet detasabil.


In acest moment Luna este pe site. Intr-o parte e Luna simpla, intr-o parte accesoriile. Si in alta parte un preview mic la instructiuni, in caz ca am uitat sa va spun ceva definitoriu aici. Inca nu am facut poze faine, o sa va innebunesc cu ele cand sunt gata. Si nici nu se pot cumpara inca, primele vor fi disponibile la Babyexpo. Dar nu mai puteam :D


P.S. Daca v-ati uitat la emisunea Bebe Magia, sambata (nu foarte)dimineata, pe TVR, stiti ca aveti sansa sa castigati unul din cele doua Luna puse la bataie, cu tot cu jambiere asortate. Tot ce trebuie sa faceti e sa trimiteti un e-mail pe adresa emisiunii si sa raspundeti la intrebare. In emisiunea de joi, la 12 fara 10, aflati castigatorul. Daca nu v-ati uitat, sa vedem pe cine mituiti sa va spuna intrebarea :))

12 comentarii:

  1. Eeeei Diana, asta este surpriza cea mare deci :))
    Luna e intr-adevar foarte frumoasa si aratoasa. A meritat asteptarea. si efortul. E bine ca ai plans ca altfel nu simteai durerile facerii ;)

    Luna cea verde de pe site e tooootala!
    O lansezi din 26 martie, chiar de ziua mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Sakura. Ai dreptate cu durerile facerii :))))

      Ștergere
  2. Uaa!!! De cand asteptam asta,aproape ca si uitasem dar uite ce minunatie,dupa atata amar de munca:). Esti minunata !! Iar numele este absolut perfect;) Cred ca iti fac o reclama serioasa,un articol ,asa ca imi esti draga si tu si manutele tale talentate si pentru ca esti sursa de inspiratie:).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E copilul nascut un pic peste termen :D Un pic mai mult :))

      Ștergere
  3. Ce frumoase sunt! Dar la tine asta e ceva natural :))
    Oare cum se alege culoarea cand vrei si verde si gri si mai ales negru??? Prin tragere la sorti? :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Este superb!Abia astept sa le vad live la BE.Superbe sunt, nu ma pot decide care imi place mai mult :)).

    RăspundețiȘtergere
  5. avem unde sa citim ci parerile post-testare? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eugenia, testarea se intampla inca [ajunge si la tine :D] dar dupa primele feed-backuri am stabilit ca asta ramane, toata lumea a fost suficient de incantata :). Insa am specificat destul de clar ca testarea nu se face pt review 'din ala' ;). Cel mai probabil fetele vor impartasi parerile lor daca si cand vor considera necesar. Din cate am inteles, cateva s-au apucat deja de scris :)

      Ștergere
  6. nu stiu care e "din ala", da pe mine ma interesau parerile sincere ale celor care au purtat zi de zi. :) ... de mult vreau sa recomand acest produs, doar ca nu am nimic concret... in afara de increderea in tine. :)
    si mi-ai dat o veste mare cu ajunsul si la mine! Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Citind, am ajuns la o concluzie, am devenit un fel de fan, trebuie sa-l incerc si eu cu fiul meu.

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.