luni, 21 martie 2011

Intrebare pentru cei care folosesc MeiTai


De cateva luni am schimbat umplutura bretelelor la MeiTai-uri. Ceva mai gros dar la fel de usor de lucrat, inspre bine, zic eu. Insa de cand cu umplutura noua ma tot bate un gand. Si anume sa pun catarame la talie.

Nu as renunta pentru nimic in lume la bretelele lungi de la umeri pentru ca imi place (placea, de fapt, ca n-am mai purtat de mult) la nebunie cum se aranjeaza pe bebe si pentru ca mi se pare o diferenta foarte mare intre innodatul sub fund si incrucisatul bretelelor si innodat in spate. Insa pentru banda din talie nu am mari sentimente de dragoste, deci as putea sa o schimb fara probleme.

Acum vin si va intreb pe voi, cele care ati purtat copiii in MeiTai: vi s-ar parea o idee buna? O banda care sa fie toata matlasata si la care sa aveti catarame? Un fel de hibrid intre MT si SSC?

Pe de o parte ma gandesc ca ar fi mai comoda, pentru ca, la greutate mare, zic ca se simte un pic diferenta intre fata (matlasata) si spate (ne).

Pe de alta parte, pe mine una nu ma incanta in mod deosebit cataramele, mai ales partea cu reglatul. Si cred ca ar fi un pic enervant atunci cand ambii parinti poarta MT-ul pentru ca ar trebui sa regleze de fiecare data talia, lucru care e infinit mai usor atunci cand ai de facut doua noduri.


Voi ce ziceti?




22 de comentarii:

  1. La cat de des are timp sotul meu sa-si poarte copiii....nu mi se pare ca ar fi un capat de tara ca ar ajusta o catarama.Pentru mine,personal,ar fi mult mai usor sa prind o catarama(in conditiile in care cel mic imi plange la picioare pana il leg,si fetele topaie nelinistite ).Deci sunt pro catarama,desi pentru multi nu pare a fi nu stiu ce afacere;pt mine doua minute in plus mi-ar usura viata :)Mari.

    RăspundețiȘtergere
  2. am o prietena care vinde mei taiuri, le face, le modifica etc.
    (daca vrei sa vezi cate ceva, nu cred ca esti genul care se inspira, eu las oricum linkul miscanguritos.wordpress.com, are si site si pe facebook sunt sute de poze)
    eu sunt de moda veche si prefer bretele bretele ;) dar am observat ca de cand a inceput sa faca ea cu prindere prin catarame, a avut un succes nebun, numai asa face.
    sper sa iti fi fost de ajutor :)

    Cristine

    RăspundețiȘtergere
  3. diana, eu in vara am probat o manduca. Mi-a placut cu catarame. E mai usor de fixat, mai ales cu un copil mai mare, care n-are rabdare sa astepte. Plus ca, atunci cand copilul e mai greu, am observat ca nodurile se slabesc in timpul purtarii. La Manduca partea de jos statea fixa si-mi era foarte comoda.
    Bine, mie mi-au placut si bretelele care nu trebuie innodate si reglate de fiecare data (eu cu lungimea lor am o problema :) ). Dar nah, fara asta cred ca n-ar mai fi Mei Tai.
    Poti face 1-2 modele si sa le dai spre incercare unor mamici dispuse sa le testeze. te lamuresti rapid daca merita sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie mi-ar placea cu catarama. Mai simplu, mai comod!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi este drag asa cum este, insa mi se pare ca se slabeste legatura de cand Matei este mai mare si cu catarame cred ca ar fi si mai putin voluminos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt procatarame :)
    Am purtat cu mare placere mei-tai-ul asa cum era si mi-a facut viata usoara si frumoasa, insa de cand Vlad e mai mare nu mai pot: ma oboseste in principal pentru ca se slabesc nodurile si aluneca in jos pe talie... 11 kile care imi apasa pe burta si ma trag aiurea de umeri... nu-i bine :( Nici nu mai am rabdare, putere sa le incrucisez pe cele lungi pe spate... deci, nu pot sa mint, pentru mine, catarame pe toata linia ar fi perfect acuma.
    Anyway, ca sa raspund la intrebarea ta, catarame pe talie, DA, in plus de asta si mai important cred eu, ar fi ca centura (sau cum sa-i zic?) sa fie mai lata, mai groasa, mai teapana (adica matlasata, dublata, triplata..), scopul principal fiind ca bebe sa stea sus oricat de greu ar atarna.
    Asta fiindca e frumos afara si tare bine e sa ramai in parc cat copilul isi face somnul si sa te plimbi linistit in loc sa te intorci acasa, sa-l culci si apoi hei rup iar la drum. Parerea mea! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu sunt un fan catarame. Intotdeauna m-am incurcat in ele si nu le-am putut desface din prima.
    Eu as prefera intotdeauna un mei-tai clasic, chiar daca pruncul are acum 14 kg. :)
    Cred, totusi ca merita sa incerci si varianta cu catarame, macar cateva modele. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Diana,
    noduri.
    Andreea VAsilescu

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu catarame, nu-mi plac. Noduri i love :*

    RăspundețiȘtergere
  10. eu, proaspata posesoare de MT, intaia dragoste slingul cu inele.

    Acum ca ma gandesc, imi par oarecum utile cataramele pe talie, nu imi imaginez cum as putea sa le folosesc si pe bretele.

    3 avantaje pe care le vad eu la catarama:

    o inchizi/deschizi mai usor si mai repede.
    o poti regla odata si ramane asa cum ai reglat-o (la nod odata iese mai strans odata mai larg, dupa cum te tin puterile)
    nu mai confunzi nodurile cand il desfaci (eu incerc sa desfac intai nodul de pe bretele, dar de cateva ori m-am pacalit)

    Totusi, nu mi se pare greu sa fac nodul la spate, si cu catarama cat as economisi, 15-20 de secunde?

    Deci :) daca as avea de ales intre 2 MT unul cu catarama si unul fara, l-as alege pe cel care are culorile mai frumoase :D

    RăspundețiȘtergere
  11. @ ador.mita

    eu pe cel din talie il innod la mijloc si pe cel din bretele mai spre sold :D
    astfel stiu care e. si mie mi s-a intamplat sa desfac talia si sa mi se scurga copilul :))
    14 kg cu haine de iarna
    12 kg in haine de casa
    ...inca merge :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca vreau catarame, iau manduca. Eu zic sa ramanem la noduri.

    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  13. Taticul din dotare nu poarta todlerita din motive de noduri"prea multe si prea feminine" asa ca o banda cu catarame io zac ca nu strica.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mi se pare foarte buna combinatia de catarame in talie si bretele lungi. Se pune mai repede mei taiul cu catarama + ca nu mai ai doua noduri in spate si nu-ti mai atarna 4 fasii de material. Pe de alta parte mi se par bune bretelele lungi, si cum se aranjeaza copilul in mei tai dar e mult mai usor de pus in spate cand ai bretele lungi si nu catarame (greu sa ajungi la ele, sa le inchizi). Deci eu as zice go 4 it.

    RăspundețiȘtergere
  15. Catarame in talie e o idee buna, de multe ori mi s a intamplat sa fac nodul prea slab sau prea strans..
    Alinutza

    RăspundețiȘtergere
  16. as cumpara si eu unul cu catarame in talie, sincer :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Si eu as opta pentru catarame in talie. Lavinia G

    RăspundețiȘtergere
  18. diana, mie mi-a placut mult mei taiul taman pt ca arata asa, ca se leaga, etc.. dar odata ce l-am pus, m-am intrebat de ce nu se fac catarame la chestiile astea (la mom respectiv nu stiam de manduca sau alte echipamente de genu` cu catarame)
    deci cred ca merita sa faci si cateva modele cu catarame
    adica sa ai si, si

    RăspundețiȘtergere
  19. pentru ca tot ma gandesc sa iau cat de curand un mt pentru diverisificare (desi inca ne dam bine si in sling :P ) si pentru ca putoaica mea e prea grasuna pentru fortoasa de mine, eu sincer ma ofer sa incerc primul hibrid mt-scc facut de tine diana draga asa ca pe cand ar fi gata primul? :D...as putea sa aleg culori? :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu am dat de curind de o catarama tare rigida, in care aproape ca-mi rupeam degetele cind o deschideam, desi SSC-ul era impecabil in rest.
    Ma omor dupa noduri, le iubesc rau, dar cel mai bine m-am descurcat in talie cu un scai sanatos. Laud "ariciul" de la bondolino. Asa nu se plinge nimeni ca atirna capetele bretelelor, ca scapa bebe, ca se largeste nodul, ca tata sau bunica au nevoie de alta dimensiune pentru talie.
    Diana, spor la creatii, de toate felurile, pentru toti.

    RăspundețiȘtergere
  21. Fetelor, va multumesc mult.

    SSC clasic nu stiu daca ma incanta f tare pentru ca nu imi place deloc cum vin bretelele. Cum se tensioneaza materialul pe spatele copilului, deci musai matlasat... Deci nu. Dar ceva mai simplu mi-ar placea.

    Vad ca si voi sunteti la fel de impartite ca si mine :)), deci e greu tare :D. Ma mai gandesc, cand imi vine vreo idee va mai cer sfaturile :)

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.