marți, 15 martie 2011

HSM - saptamana a IV-a


Pe ultima suta de metri, ajung sa postez azi, la raportul saptamanal. Poate ar fi fost mai bine sa sar saptamana asta dar, na, ti-ai luat responsabilitati Diano, mai da inapoi daca poti.

Asadar, cum a decurs ultima saptamana? Sa zicem in deriva. Asta fiind frumos spus.

De cand am zis Hai!, am stiut ca nu ma voi stresa cu cantarul. Nu vreau chestii spectaculoase, nu vreau sa ma dau de trei ori peste cap si sa ma fac printesa ex-broasca peste noapte. Ah, era cu printul! Nu conteaza, intelegeti voi.

Si totusi, saptamanal, am zis sa incerc. Sa ma sui pe cantar, adica. Si iata cum au decurs lucrurile. In prima saptamana a disparut primul kilogram. Cel psihologic, as zice, de la 80 la 79. Minunat! Si de aici incolo nu mai am ce sa povestesc, pentru ca asa a ramas pana acum.


Acum spuneti voi, cam cum sa reactionez? Am scos Cola, am scos paine, am scos paste, am scos fulgi de cereale, am scos zahar. Abateri mici de tot. Am mancat muult mai sanatos, am rontait mai putin. Am mancat legume intr-o veselie si seminte de tot felul. Si? Absolut nici o schimbare in afara de acel prim kilogram. Nu visam nebunii, dar nici macar 2 kg intr-o luna?


Am avut o tentativa de a renunta la tot. De a-mi baga picioarele big time. N-am putut. Asa ca de saptamana asta schimbam foaia. Incep turbulentele. Si imi promit ca citesc si recomandarile lor privitoare la alimentatie, desi prima oara m-au pierdut la laptele degresat (nu am multe fixuri cu mancarea dar nu o sa accept in vreun viitor prea apropiat ca ceva procesat e mai bun decat ne).

De saptamana asta nu ma mai concentrez deloc pe mancare (ramanand totusi in limitele bunului simt si in continuare fara paine, paste si zahar) si pornesc turbulentele. Si multe plimbari in parc, e a 4-a zi la rand cu ore muuulte afara si deja simt niste muschi pe care nu mi-i mai aminteam :))) Om trai si-om vedea ...

[cum v-am obisnuit, fara legatura cu postul. prima incercare de kokeshi. mai povestesc cand ajung mai departe]


P.S. Ce n-am spus, foarte important. Tot de saptamana asta as vrea sa imi organizez mai bine timpul. Sa trag o linie foarte clara intre firma si restul. As vrea ca family time sa fie exact cum ii spune numele. Si pentru asta o sa tai, in primul rand, netul :). Muult mai putin timp peste tot on line si mult mai mult in real life. Ceea ce va doresc si voua :)

P.P.S. Ca acum mi-am amintit. Asta e unul din motivele pentru care nu am mai apucat sa raspund la comentarii. Imi cer scuze si promit ca o sa o fac. In una din pauze.

21 de comentarii:

  1. Eu am slabit, cand am slabit, cam 2 kg pe luna, dar si unul e bun pentru inceput. Slabitul rapid nu e sanatos. Ideea e ca dupa ce organismul se obisnuieste cu noul stil de viata incepe sa piarda pana la greutatea care i se pare lui normala (in cazul tau, aia din prima poza). Mie mi-a luat vreo 5 luni, cred, in faza initiala, dupa care au mai disparut incet incet inca vreo 3 kg, pe langa cele 10 anterioare.
    In rezumat, mananca putin si des si seara numai chestii foarte foarte usoare. Mesele seara sunt vinovate pentru jumatate din kg in plus :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-un fel ma bucur ca esti dezamagita :P Habar n-ai tu ce ce inceput bun e asta de fapt! Mai stiu pe cineva, nu spun cine :P care la fel de nedumerita era de rezultate initiale, dupa care au zburat kg. Hang in there! Fara paine, paste si zahar e minunat!!Lapte nedegresat e si mai minunat!

    O sa vezi, o sa fie bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. fii tare pe pozitie ca sigur vei reusi. eu am avut aceeasi nebuneala in cap cu slabitul (asta pe cand alaptam,uha:d, ca la mine a fost taman invers de cum se intampla unor fete norocoase,asa ca la mine alaptat=ingrasat), insaaa, cand am incetat cu alaptatul au inceput sa curga si kg, usor usor - am mancat si mai multe legume si fructe, chestii crude, degresate, smoothies. Asa ca go planet!:p

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Eu am reusit performanta negativa de a pune 1kg :((
    Am mancat multe dulciuri...parca scapasem ca vaca in papusoi, sincer...nu ma puteam abtine...apoi mai erau si bolurile cu cereale intergrale si sana de la 10.30 noaptea! dah! cum naiba sa nu se puna.
    Si apoi , mai ieri, m-am intalnit cu o amica intr-o farmacie. Si ea mamica. Si era bat! Ea oricum erata de Belea! :) si inainte, dar nu stiu...m-am stimtit ca ma priveste asa...ciudat...ca la o broasca...(broasca era in blugi largi, cu tricou lalau si hanocac pe deasupra...stiulul "lunga, larga si lalaie...:(" ).
    Si sincer, asta a pus capac. M-am simtit ca de kko.
    IAr vine vara, iar imprumut tricourile barbatului...ca ale mele nu ma incap?!
    No, ma'm!
    So...aseara am facut primul antrenament de TAE-BO! Si surpriza...n-am murit! :))
    Diseara, urmatorul!

    Pup!

    PS. Si despre manacare, Diana, multe vegetale si fructe si seminte. Si MULT SOARE! Este infiorator sa vezi ce diferenta face!

    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Exact acelasi lucru l-am patit si eu si exact la aceleasi alimente am renuntat si eu de tot + dulciuri (pe care le mancam in disperare, sub forma de prajituri si chestii care, evident, ingrasa) si tot un singur kg am slabit dupa o luna. Am mancat fructe si legume sub toate formele cat n-am mancat in viata vietisoarei mele si am considerat ca tot degeaba. Problema in cazul meu e ca iar am cedat. Adica am fost invinsa si am revenit la vechile obiceiuri. Incerc sa-mi dau doua dupa ceafa si s-o iau de la capat. Dar eu zic ca fara putin sport nu merge, oricat de drastic ai incerca sa reduci sau sa elimini alimentele nesanatoase.

    RăspundețiȘtergere
  6. Diana, ca metabolismul tau sa inceapa sa functioneze normal si sa incepi sa slabesti, este obligatoriu sa mananci de 5 ori pe zi. Probabil ca ti se pare mult si ca nu crezi ca are rezultate... dar iti garantez ca are. Testat la mine, la mama (care ani de zile n-a crezut lucrul asta) si la multe alte persoane. Si merge cu cu cate o cioco mica, si cu o felie de paine, si cu paste.

    Iti doresc succes mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  7. Diana, apuca-te de sport si o sa vezi atunci fericire (endorfine adica) si rezultate! unde pui ca ajuta mult la digestie, si e posibil sa iti taie pofta de mancare. o sa te simti mult mai usoara, promit. deci hai cu turbulentele!

    am raportat si eu:
    http://iglitza.blogspot.com/p/cand-nu-crosetez.html

    RăspundețiȘtergere
  8. sa incerci sa nu mai mananci dupa 19.00 ... poate ajuta
    Tin pumnii si te felicit pentru deciziile pe care le-ai luat in priviinta family time-ului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Repet si eu ce s-a spus: nu te descuraja, rezultatele or sa apara, ai rabdare!
    Nu stiu daca am retinut bine, pe langa fainoase, am inteles ca nu consumi nici carne?; trebuie avut grija la alimentatia bazata pe legume si fructe,mai ales in acest caz mesele trebuie dese si in cantitati mici(important in orice cura de slabire e sa ne micsoram in mod natural capacitatea stomacului) si atentie la fructe( nu mai mult de 3 /zi, iar cele mai dulci mancate in prima parte a zilei); in caz in care produsele din carne lipsesc sau sunt in cantitati mici nu e recomandat sa consumam lactate doar cu o% grasime( eu am slabit cu toate ca am mancat smantana cu 30% grasime sau iaurt de capra cu 4% sau de bivolita cu 7%,la fel unt, cascaval, ideea e sa consumam cate putin).
    Sa stii ca si stresul conteaza, eu cel mai mult m-am ingrasat atunci cand lucram 12 ore/zi( cu toate ca nu mancam foarte mult) si cel mai mult am slabit cand mi-am schimbat programul si am timp si de altceva in afara de munca si somn.

    RăspundețiȘtergere
  10. Diana si eu tot de aia am lasat-o mai moale cu cura pt ca dupa cele 5 lg minus nu se mai intampla nimic de vreo sapt.Insa nu am renuntat de tot, am mai pastrat cateva regului de baza si asa ma mentin acolo unde am ajuns, dar am de gand acum ca a venit caldura sa continui.
    Dar nu trebuie sa renunti, daca cu asa sustinere nu o sa reusesti.....nu se poate sa nu reusesti.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna, citesc blogul tau insa este prima oara cand comentez, as vrea sa te incurajez si sa iti urez mult succes pentru ce ti-ai promis.
    Eu nu sunt mamica si de aceea poate sfaturile mele nu sunt cele mai de folos, insa am slabit 27 de kg, uite cum...fara sa mananc seara, micul dejun cea mai importanta masa, iar alimentele pe care le consumi trebuie sa fie cat mai "light" si naturale. Eu sport nu am facut deloc ca nu sunt in stare, mai ales dupa serviciu insa mersul pe jos la/de la serviciu a functionat miraculos.
    Sper sa nu fie nepotrivit comentariul meu avand in vedere titlul postului:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Olivia,
    stiu ca repede nu e bine, dar 1 pe luna? 1? :((

    Alexandra,
    huo degresatele :)) Nu, nu, nicicum nu cad in panta aia, mi se pare o mare tampenie. Si-asa lactatele din comert nu au nici un gust, daca mai e si degesat laptele parca bei o zeama ciudata. Deci nu :)

    Andreea,
    nu stiam ca si tu ... Eu la dulciuri nu cred ca ma mai intorc, chiar nu simt nevoia, dar nici cu moralul nu stau bine... Iti tin pumnii si tie, sa te tii tare

    Magda,
    deci exista o sansa dupa alaptat. Bun, mai am o speranta

    Crsitina,
    bravo! super super super.Si da, si mie imi face bine soarele.

    Gabriela,
    nu m-am numarat :D, dar cred ca nu fac greseli grave, sa mananc prea rar, mult, putin... nu stiu..cred ca totusi miscarea e capitolul la care stau cel mai prost

    RăspundețiȘtergere
  13. Iglita,
    da, turbulenteeeee

    Cris,
    nu mananc carne de fel dar nici degresate. lactate normale, ce imi place, ce simt nevoia.

    Gabriela,
    n-am inteles niciodata cum e asta cu mancatul seara. Eu ma culc pe la 1-2-3 de obicei, asta inseamna ca n-ar trebui sa mananc de la ora...? ca de la 7 pana la 3 e mult :)))

    Larisa,
    pai, noh, dupa 5 o data e clar ca nu poti merg in ritmul ala. Pe mine m-ar motiva mult mai mult asa decat 1 pe luna :((

    TWIA
    cum sa ma supar, nu ma supar deloc. Si pe mine m-a ajutat enorm mersul la munca pe jos, mergeam zilnic 30 min de doua ori, ma simteam excelent. Dar unul din cele mai neplacute lucuri la muncitul acasa e ca o faci... acasa, deci fara iesiri. Trebuie sa vad cum pot schimba asta

    RăspundețiȘtergere
  14. din experienta mea only
    - mincatul dupa 6 seara face tare rau, dar poti bea ceai si minca fructe. cel putin la mine sunt ok, citeodata chiar si un iaurt merge
    - rontaitul este cel mai periculos, adica trebuie sa existe pauze consistente intre mese pentru ca organismul se deregleaza - el in mod natural are o perioada de digestie urmata de asimilare, daca tu nu ii dai timp sa le faca pe amindoua si intervii iar cu digestie cind el asimileaza, e un fel de haos
    - tone de ceaiuri verzi si negre si apa
    Si mai e o chestie - ar fi interesant de aflat ce tip de alimentatie ti se potriveste. daca ai gasi un nutritionist care aplica si principiile chinezesti sau indiene ... ar fi super. pentru ca sunt oameni care daca maninca ce maninci tu slabesc, in vreme ce tu nu ... pentru ca poate alimentatia ta este alta.
    de curiozitate - cind ai renuntat la carne? cu mult inainte de a ramine insarcinata si a alapta? in acelasi timp?

    RăspundețiȘtergere
  15. Dana
    niciodata nu mi-a placut sa mananc carne. In copilarie am mai mancat obligat-fortat, insa acum rar se intampla, o data pe luna e foarte des :)

    Eu am mai avut o perioada in care m-am ingrasat, in facultate, cand aveam un program haotic si nu eram fericita. Deci sigur la mine stresul e important. Dupa ce m-am angajat lucrurile au revenit la normal. Sper ca acum, dupa ce termin nebunia cu firma, sa imi revin. Sper... :)

    RăspundețiȘtergere
  16. da, clar stresul poate fi un factor decisiv ... te intrebam de carne pentru ca am o amica care s-a hotarit sa devina vegetariana, insa inlocuind carnea cu cereale, fainoase si legume, fructe a descoperit ca crestea precum fat frumos...
    nici eu nu maninc carne decit foarte, foarte rar si desi maninc cereale tone, fructe si legume, nu am probleme cu greutatea. dupa ce l-am intarcat pe toma la 1 an virsta lui am urmat impreuna cu un nutritionist o dieta care m-a facut sa dau jos 7kg in 2 luni - am scos de tot zaharul, piinea si fainoasele (doar de secara, actually), am inlocuit brinzeturile si laptele de vaca cu cele de capra, am pastrat iaurtul si untul, am inlocuit orezul obisnuit cu cel integral, fructe doar mere, papaya si ananas. pe mine m-a ajutat.

    RăspundețiȘtergere
  17. legat de mancatul seara, nu stiu ce sa zic.. si eu ma culc de obicei tot la 1-2-3, dar inainte de sarcina, ma scotea din impas nemancatul dupa 19 - 19.30
    In cazul meu a functionat...

    RăspundețiȘtergere
  18. Raluca Craciunescu19 martie 2011 la 07:59

    Eu sunt adepta curelor drastice / soc pe care insa nu le-as recomanda altora, dar eu ma impac bine cu ele. Cu regimul de detoxifiere Oshawa am slabit 5 kg in 10 zile, fac pauza 3 zile, incep alta serie de 10 zile si tot asa. Si dupa ce termin 3 serii am grija sa mananc sanatos si sa fac si ceva sport (eventual ore multe in parc cu piticul). Nu recomand regimul asta pentru ca desi e sanatos si nu te infometezi iti cam testeaza limitele si nervii si daca alaptezi nici nu se pune problema. Totusi, nu te descuraja. Cel mai important pas ca sa slabesti este sa vrei sa slabesti.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce zici de asta:http://www.irinareisler.ro/2009/08/21/regimul-disociat-3-zile-vegetale-3-zile-proteine-animale/
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  20. Diana,
    am vazut, au mai vorbit fetele de asta. O sa ma mai uit o data cu atentie, totusi :) Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  21. Diana... deci nu :) Daca nu mananc carne imi e absolut imposibil sa stau pe branza si oua (care nu mi plac) 3 zile.

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.