marți, 22 februarie 2011

Capitolul I - HSM in devenire

Bon, daca e marti, e HSM :D. Partea proasta e ca am o saptamana ametitoare si putin timp de scris pe blog, asa ca o sa povestesc pe scurt.

Daca nu stiti despre ce e vorba, vedeti aici, postul de saptamana trecuta.





Asa, ce am facut saptamana asta. Mi-am propus sa scot zaharul si fainoasele. Tot, de tot.
  • Am inlolcuit Cola/3in1 cu lapte cu miere si ness. Daca va ganditi sa faceti acelasi lucru si sunteti mai ... sensibile... pregatiti-va de lapte cu miere dimineata :))))) Ce bifidus inventatus, sa vedeti aici distractie :))) Nu la asta speram da' se pare ca vine la pachet. Dâh!
  • Am scos painea, pastele, orezul, porumbul, orice are faina de orice fel. E greu rau, eu mancam aproape orice cu paine. Greu!


Ce nu am facut:
  • nu m-am tinut de bicla in fiecare zi. Doua zile am fost plecata si nu am avut-o, iar cand m-am intors (luni) iar nu am facut. Not good.

Nu pot sa spun ca am observat ceva pe cantar. O data pentru ca al meu cantar se sesizeaza cam la jumatate de kg, deci saptamana asta am oscilat intre 80,4 si 79,4. Nu ma intereseaza f mult, stiu ca e cam varza cantarul, ma intereseaza rezultatul peste inca 3 saptamani. Plus ca nu am scos complet, am avut zile in care am macat cate jumatate de felie de paine, 2 crochete, am mai scapat o cola... Si ca sa ma obosnuiesc fara paine, sa am senzatia de satietate pe care mi-o dadeau fainoasele, am crescut cantitatile la restul. Adica ciorba se mananca cate 2 boluri deodata :)))). Noh, asta e, sunt constioenta ca schimbarea dureaza si ca al meu corp are nevoie de timp pentru a functiona normal iar.
In principiu sunt multumita. Nu de cantar, de mine. Simt ca sunt pe drumul cel bun.


Asa, ce vreau pentru saptamana asta:
  • sa continui fara zahar. Deloc de data asta. Singurul indulcitor pe care mi-l las e mierea. (Olivia, vezi ca de data asta comand un borcanoi, o sa am nevoie :D)
  • sa scot complet cerealele. Maxim o abatere pe saptamana si aia mica de tot. Dar abatere, nu ca imi rezerv placerea de a manca o cereala. Pentru ca nu e placere, e obisnuinta. Si nu una buna.
  • sa ma tin de bicla zilnic. Khrisu zicea ca de 3 ori pe sapt scapi de celulita. Pot sa spun cu mana pe inima ca nu ma intereseaza celulita :D si ca daca m-ar interesa ma indoiesc ca s-ar lasa dusa cu asa putin :))). Cel putin a mea :))) Daaaar, toata ziua la calculator, miscare numai in casa si cu fundul in masina.... deci da, bicla ramane.
Ce vreau pt saptamanile viitoare:
  • vreau sa ma apuc de turbulente :D. E un program care se cheama turbulence training, mi-a placut tare mult, am o prietena care si-a modelat corpul incredibil in 3 luni de TT, l-am vazut functionand 'cu ochii mei' :). Am incercat mai demult, e ok, pot sa-l fac. Dar inainte de asta vreau sa ma obisnuiesc un pic cu partea cu mancatul, sa ma satur si fara doua castroane de ciorba, sa nu am burta plina cu lichide :D. Deci mai intai reglez un pic mancatul, apoi ma apuc de modelare.

Noh, asta e planul meu. Diseara, dupa ce se culca puiul, trec si pe la voi, sa vad care cu ce idei se lauda.

Sa slabim, zic!

51 de comentarii:

  1. Ce e cu turbulentele, ca vreau si eu sa stiu? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. apoi sa stii ca sunt cu ocheanele pe tine in timp ce-ti tin pumnii.
    am ramas si eu cu destule kg dupa nastere, a doua nastere, dar nu-s decat 6-7 saptamani de acolo, si mai sunt si cu alaptatul in fapt.. deci mai am ceva de asteptat..
    intre timp am ragaz sa ma inspir, zic ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca e bine ca ai eliminat de tot fainoasele; cred ca vrei sa slabesti pt. totdeauna si asta se obtine printr-un regim de viata si nu printr-o dieta, daca vrem ca organismul sa ne fie aliat nu trebuie sa-i provocam frustrari ca apoi se razbuna pe noi si tot ce slabim prin dieta punem la loc. Exemplul meu in legatura cu fainoasele: 2 felii de paine integrala/secara dimineata folosite cu branzeturi/resturi de friptura/mezeluri cumparate de la "sibieni" sau , tot dimineata cereale integrale la care adaug seminte/nuci si fructe crude/uscate (pe care le consum fara lapte sau iaurt, asta-i gustul meu); gatesc paste din grau dur/integrale, orez salbatic/integral, cartofi, fiecare din ele o data pe saptamana, cu cel putin o zi pauza intre ele si le consum la pranz ( nu dupa ora 16:00).

    RăspundețiȘtergere
  4. Olivia,
    caut link diseara. e pe bani si siteul e foarte....hmm.. eu n as cumpara :D daca n as sti despre ce vorba. pun diseara daca nu uit

    Gratiela,
    Chiar ma intrebam cum esti, felicitari pentu bebedoiu; :). Ai tot timpul din lume, acum vezi de bebe si de bebe mare :). Inspira-te si poate nu ajungi acolo.. :(

    Cris,
    eu m-am gandit foarte bine inainte sa ma apuc. Si sunt 1000% convinsa ca asta e bine PENTRU MINE. Dependenta mea de fainoase si faptul ca absolut toate gusturile imi sunt viciate din cauza lor ma face sa cred ca PENTRU MINE, rarirea lor nu e o optiune. Ca sa nu mai zic ca PENTRU MINE cuvantul mezel nu a existat niciodata si nici nu va exista vreodata. Mi se pare cea mai nenorocita chestie, mult mai rea decat orice fainoasa, zahar s.a. Din nou zic, Pentru mine :D. Hai ca am insistat bine :D

    Caut poza pe care am promis-o si editez cand mai prind 10 min.

    RăspundețiȘtergere
  5. hai curaj, inceputul e mai greu!!!
    te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca nu am ales bine cuvantul mezeluri, ma refeream la muschi file sau specialitati facute doar din carne si condimente,dupa metoda traditionala, pentru ca am aceeasi parere ca a ta despre mezelurile din supermarket.

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar daca nu a iesit exact pe inima ta, inceputul este promitator. Buna ideea cu mierea - o s-o adopt si eu, ca imi sta borcanul degeaba in timp ce eu atentez la zahar. :P
    Cereale cred ca iti poti permite, din cand in cand - dimineata. ... eu cred ca moderatia este cheia oricarei diete. Asa cred ca poate fi combatut cel mai usor efectul yo-yo care este cu atat mai dezastruos cu cat dieta este mai restrictiva... zic si io...
    Sper sa nu uiti de link-ul cu turbulentele ca abia il astept si eu! ;)

    Bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cris,
    eu oricum sunt sensibila la subiectul carne, cand aud si de mezel mi se ridica parul instant. :D

    G,
    Eu nu vreau dieta, eu vreau schimbare. Corpul meu insa nu stie gustul mancarurilor fara paine. Cand eram mica ma streau ai mei (tatal in special) asa de rau cu mancatul carnii ca toate mesele cu el erau un cosmar. Mai intai cu carnea, apoi cu sarea... si acum fac crize de fiere daca simt miros de ficaţi. In fine, ideea e ca m-am refugiat in paine. Era singurul lucru disponibil oricand pe care il mancam cu placere. Si a ramas de baza pana acum.

    Sa mananc din comert paine neagra, secara si altele, nu pot. Oricum majoritatea au 5% faina neagra, restul tot alba e. Iar sa imi fac in casa, in momentul asta, e no no no. Si asa pierd prea mult timp cu ciorbe si legume, daca viata mea s-ar muta in bucatarie cand incerc sa slabesc nu as rezista psihic.

    Deci nu ca cred, ca sper, ca banuiesc, STIU ca pt mine, in momentul asta, e varianta cea mai buna. Si nu am de gand sa ma intorc la fainoase. :) SI nici nu-mi mai motivez decizia, no offence :D.

    Probabil daca aveam mai mult timp de un post mai lung si explicativ nu era nevoie sa revin dar, noh, facem pe bucati. E hot sexy mamas, nu hot sexy chicks :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Te-ai pus pe treaba, bravo! Si mult spor. M-am apucat si eu acum vreo cateva luni, am mai avut cateva saptamani de ratacire (savuroasa :P) si acum iar is pe val. Hai ca ma motivez mai tare cu post-ul tau.
    Fara fainoase e o alegere perfecta, si eu tot pe low carbs merg, pana la ora 2 pm bag cate ceva apoi gata.
    Carne deloc nu bagi? Cam greu daca e asa.

    Uite de aici m-am inspirat la meniuri, gasesti si fara carne. http://www.genaw.com/lowcarb/index.html

    Hai ca mai bag o geana pe aici sa vad ce noutati mai ai.

    Ah, si m-ai facut sa gugalesc si eu TTul ala.
    Eu is fan Tae Bo acum :)
    Gud laaaac!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ah, Diano, daca nu mai alaptezi, de ce nu te bagi si pe ceva care sa accelereze metabolismul? Eu as lua daca n-as mai alapta, ceva mic si nevinovat, asa :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Dahnah,
    cine a zis ca nu mai alaptez? :D

    Oricum nu, nu vreau sa accelerez cu nimic. Chiar daca ar merge, s-ar regla corpul inaintea capului si tot n-as rezolva marea problema. Deci nu :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Acum am vazut si primul mesaj. Nu, carnea nu e deloc prin preferatele mele. Si zic ca nu e grav, daca ma gandesc cate legume si fructe exista :D. Plus lactatele. Daca mai pun si cate o omleta pe saptamana (nici cu astea nu ma omor) deja am super meniu :D


    Apropo de retete, cea mai buna inghetata (nu gasesc ap sa fac poze): fructe congelate, miere, smantana si sau iaurt. un strop de blender. Divina!

    RăspundețiȘtergere
  13. prefer iaurtul si nu smintina (eventual fromage blanc, chiar de n-are acelasi gust sau ricotta)

    RăspundețiȘtergere
  14. "Cand eram mica ma stresau ai mei (tatal in special)"...

    Cred că stresul era reciproc, mai ales că nu vroiai să mănânci decât cartofi prăjiţi , mâncare foarte sănătoasă de altfel.
    Mofturile din copilărie le vei simţi mai târziu.

    RăspundețiȘtergere
  15. eu fac paine in casa ( masina face, eu doar pun ingredientele) si de cand fac paine, mananc mai putina. In primul rand pentru ca e mult mai satioasa fate de cea din comert... plus ca mai suplinesc cu cate o rondea de grau/secara/orez expandat.
    Iti inteleg problemele legate de depandenta de paine... dar sunt sigura ca vei reusi sa scazi simtitor consumul. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. eu zic ca ai inceput bine fara paine. da nu te pacali cu mierea, consum limitat, ingrasa si aia.
    eu nu pot sa ma inham cu nimeni la diete, din cauza sanatatii, da te incurajez de pe margine si ma plang si eu ca dupa diva care am ajuns anu trecut, acuma iar am pus f mult din ce am slabit :(, sunt la 60 si ceva:((, ok, e si medicatia la mine, da nici n-am mai avutputere de grau cu orez, mi-a facut la inceput extraordinar de bine, dar cu recaderile astea am scapat prin purumb la dulciuri si unoeri la f multa mancare zilnic.
    Deci telul meu ar fi cumpatare, ca se vor duce ele .
    da te sustin din toata inima.

    RăspundețiȘtergere
  17. si eu cu piinea facuta in casa, dar.... fac numai aluatul in masina in general, si apoi o coc in cuptor, ii dau ce forme vreau, o rumenesc cum vreau, miroase bine in bucatarie, e o placere si sincer are alt gust!

    diana, e alegerea ta
    eu una stiu ca nu mi-e bine fara o felie de piine acolo, fara o farfurie de paste din cind in cind (totul e sa gasesc insa masura.... si sa nu devorez jumate de bagheta scoasa din cuptor)

    RăspundețiȘtergere
  18. Diana, din pacate am si eu o zi de tot plansul. Nu am avut timp sa scriu pe blogul meu ce si cum, dar iti voi spune aici ce am facut sapt. asta: am renuntat la paine. Mancam aproape o paine pe zi. Stiu, suna groaznic!!! Acum, in toata sapt asta, cred ca am mancat juma' de paine. Si oricum, nu stiu ce e aia paine alba, ci doar neagra... DAR Nu am renuntat la prajituri - o tara de-a mea din copilarie. Tineam ce cure voiai, dar nu renuntam la dulciuri. Gata, fug la bebe. Abia astept sa vina primavara si vara sa ma plimb cu orele sa dau... BIIIP jos!!! Hai sa avem bafta

    RăspundețiȘtergere
  19. Diana, de aia am pus Daca la alaptat, nu stiam, dar stiam ca e posibil :)
    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  20. mie nu mi-a placut niciodata painea (cu exceptia perioadelor cat am fost insarcinata de m-au palit cele mai ciudate.. pofte). prefer sa mananc ceva crocant, deci am mereu alaturi de farfuria de mancare 2-3 rondele de grau/ orez..
    e o varianta.
    poti opta pt supele de galusti- nu-i nevoie de paine si, clar, nici de a doua portie.
    inca o idee.
    dimineata, musli (d-alea de la sanovita) cu tot felul de seminte, alune de padure, migdale, fructe confiate + lapte.. f sanatos si satios.
    ..si e dimineata, nu ingrasa.
    asa rezolvi si cu aportul de fibre, dar si cu.. pofta de dulce.
    .. deci doar niste idei, DAR daca pe tine te ajuta sa excluzi pt o perioada tot ce simti ca te seduce in directia in care NU MAI VREI, faci cum simti!

    RăspundețiȘtergere
  21. ah
    io, cand m-oi apuca de slabit, imi pun pouchul ala de la tine la vedere.. ca sa ma paleasca ambitia sa intru in el (cu tot cu "bebedoi") :))

    RăspundețiȘtergere
  22. Salut!
    Cerealele pot fi bune in slabire, consumate dimineata, dau energie pentru o buna parte din zi. Cind zic cereale, ma refer in special la fulgii de ovaz. Cind eram la cura, dar si acum uneori, imi pregatesc la micul dejul un castron cu fulgi de ovaz inmuiati cu apa clocotita (proportia e ochiometrica, ceva de genul 60-70 g fulgi de ovaz + 130-150 ml apa), se acopera cu o farfurioara si se lasa la umflat un sfert de ora. Apoi se indulceste dupa gust cu miere sau cu fructe uscate. Putin caloric (mai ales daca fructele uscate sint cu masura sau lipsesc) si satios. Se mai pot adauga si niste tarite, seminte (crude), variante sint multe.
    O alta recomandare, daca imi permiti, ar fi sa reduci mesele spre sfirsitul zilei. Am remarcat si la mine, si la citeva prietene, cina frugala sau mai bine lipsa ei, chiar ajuta la slabit/mentinere. E greu pina te obisnuiesti psihic, e nevoie de o programare mentala :-D dar dupa aceea e floare la ureche.
    Ca sport, pe mine personal m-a ajutat callanetics. A avut rezultate relativ rapide si a modelat silueta dupa gustul meu.
    In rest, multa vointa si rabdare iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  23. La mai mare! Sau la mai mic, dupa cum vrei s-o iei :) Hai ca putem, stiu io.

    RăspundețiȘtergere
  24. G
    Am avut masina de paine si am renuntat la ea, mi se pare mult mai buna cea facuta in cuptor. Intre timp am schimbat cuptorul si asta e varza :)), oricum nu mai conteaza.

    Sabina,
    Haidi, bre :))) ca doar nu mananc miere toata ziua. O pun in nes si ...cam atat :)) Tu ai cu totul alte probleme acum, mai importante decat ups and downs urile date de medicamente. Tu vezi sa fii zen, da?

    Teodora,
    O sa fie bine, stiu eu. Si te imbratisez strans de tot.

    Cristina,
    Si eu mancam LA FEL. Enooorm de multa paine. Plus paste. Ai facut deja un pas urias, daca te tii de asta e super. De dulciuri te ocupi mai incolo, vezi tu cum :)

    Gratiela,
    Pfi, motivatia cu hainele nu a tinut niciodata la mine :(. Dar daca pouchul e solutia pt tine, go for it :)))Si sunt sigura ca te prind culorile alea de nu se poate :D

    Nati,
    In momentul asta, pentru mine, decat cereale cu apa mai bine deloc :D. Serios, am gusturile prea viciate ca sa pot sa gust asa ceva. Poate dupa ce le scot de tot sa incerc sa le regasesc desi, la cate fainoase am mancat in viata asta ar trebui sa-mi ajunga si pentru urmatoarele doua :)))

    Ralu,
    Da, ma, putem. Trebuie, ce naiba :D

    RăspundețiȘtergere
  25. Natiiiiii
    ce blog e asta, nu ti-e rusine? :)))))

    RăspundețiȘtergere
  26. Olivia,
    http://www.turbulencetraining.com/
    Cum ziceam, daca nu as fi vazut cu ochii mei rezultate, nu stiu daca m-ar fi incantat. Dar imi place si ideea, imi plac si exercitiile.

    Faci o zi da una nu, maxim 30 de minute, iar in ziua pauza faci 30min de light activity. Exercitiile sunt decente, nu simti ca mori dupa alea 30 de minute :D. Eu imi mai las o saptamana-doua si ma apuc.

    RăspundețiȘtergere
  27. Bun, hai ca ma bag si eu.
    Mai am de dat jos vreo 10 kg. Daca reusesc, sunt o diva :D
    Diana, e bine ca ai renuntat la fainoase, daaar (intotdeauna exista un dar) renuntarea sa nu fie definitiva. Adica zic scoate-le din alimentatie, dar reintrodu-le pe cele bune, adica cerealele integrale. Le reintroduci atunci cand crezi tu ca nu mai sunt un pericol.
    Foarte bine ca ai renuntat si la zahar. Go for it!
    Aaaa si la capitolul sport, mie imi place tare de tot Jillian Michaels. Are exercitii de jumatate de ora, foarte faine. Lucreaza toti muschii.
    Cine vrea, pun pe transfer si va dau mail. :D

    RăspundețiȘtergere
  28. Deci mai bine scriu ca anonim? :P
    Despre ovaz: acelasi ovaz copiii mei il maninca fiert in lapte, te asigur ca este delicios! Bine, si calorii se aduna, dar nu f multe cu un lapte degresat de exemplu.
    Ok, te las in pace cu ovazul :)) dar renuntarea la cina pe cuvint ca ajuta mult!

    RăspundețiȘtergere
  29. buna

    Diana am citit ca ai inceput cu bicicleta. in ultimele luni am mai ajuns si eu la sala de cateva ori si am dat peste un tip super care m-a invatat multe.
    despre bicicleta:
    slabirea incepe dupa 45 de minute, ar tre sa faci cam 1 ora si 15 minute ca sa inceapa sa se vada rezultate si asta fara pauze; la fiecare pauza tr sa o iei de la capat...
    pulsul sa nu depaseasca 130, 135 pentru varsta noastra. ai sa vezi ca nu tr sa pedalezi in forta ci mai degraba undeva asa la viteza de plimbare...
    eu facand bicicleta la sala si apoi sauna, am dat cateva kg jos. eu la cure nu ma bag ca ma deprim groaznic. oricum nu am mai avut atatea kg de prin 2004, adica cu mult inainte de Adina.
    pupici si bafta multa.

    RăspundețiȘtergere
  30. Ana,
    welcome :D Deci, cum vrei sa pierzi cele 10 kg: sport sau fara mancare? :D

    Nati,
    da, anonima :)))))

    Raluca,
    Eu vreau sa folosesc bicicleta ca sa mai fac niste miscare, nu ca un instrument de slabit. As innebuni. Asta a mea, de 1,5mil, e .... de 1,5 mil. :))) Adica e cam cea mai incomoda sa ever. 20 min pe ea sunt exercitiu de vointa numai din cauza asta. Pe bune, parca e sa din aia facuta la traforaj, nu ma doar nimic cum ma doare fundu' de la sa :))))

    Daaar, zi-mi de tine. Sala si sauna? Wow! Stef la gradi? cu I? cu mama? Ma gandesc ca daca pt mine cu un copil si-o firma e asa greu, pt tine cu doi si-o facultate.... pffff...chiar esti tare :D

    RăspundețiȘtergere
  31. Diana, o sa incomoda, se poate "trata" cu un pui de pena asezat deasupra...

    RăspundețiȘtergere
  32. Neatza! Abia azi am reusit sa vin si sa dau raportul :)),de la 77 am ajuns si eu la 76...nu-i mult,dar sunt pe drumul cel bun!
    Am renuntat si eu la paine si combinatia 'ucigatoare' carne+ cartofi ( yeey),am renuntat in sfarsit la Cola,deja nu-mi mai place gustul( asta in conditiile in care beam cam 5 l pe sapt!!
    M-am obisnuit cu apa,dar am s-o imbunatatesc cu lamaie si miere,macar 1 l sa-l beau asa,am trecut pe conserve de ton in suc propriu, mere si salate.
    Sunt extrem de incantata ca am reusit sa gatesc supa si felul doi pentru sot si copil,iar eu nici nu m-am atins de ele,mi-am urmat dieta mea si nici nu mai mananc dupa ora 5/6. E un maaare pas pentru mine,avand in vedere ca in urma cu putin timp nu ma puteam abtine sa nu mananc la ore tarzii tot felul de 'nenorociri'.
    Exercitii inca nu am inceput,insa saptamana asta ma apuc de Zumba acasa. Desi am scazut doar 1 kg,pe haine se observa mai mult,adica la cm.
    Sunt tare increzatoare in mine de data asta si sunt mai hotarata ca oricand sa revin la forme mai mult decat multumitoare. Stiu ca mai este muuult de tras,dar important este ca ma pot controla. Cand imi este foame sau pofta,beau apa, iar daca nici asa nu trece si ma apuca diferite pofte de dulciuri sau mancaruri bunutze, incep sa ma uit pe tot felul de bloguri de fashion,iar cand vad minunatiile de haine ma ambitionez maxim....asta e un mare motiv pentru mine sa slabesc,gandul ca voi putea purta mai mult decat tricouri si bluze largi.
    Tot timpul poza unei rochii sau a unei fuste,ma ambitioneaza mai mult decat 1000 de cuvinte motivationale. Poate una dintre voi va adopta si ea tactica asta de slabit !! :)
    Spor la sport,multa rabdare,ambitie si perseverenta va doresc dragele mele! Ma bucur sa pot impartasi cu voi aceste lucruri,multumesc Diana pentru ideea ta cu 'Hot sexy mamma'!
    Va pup!

    Mada,Cluj

    RăspundețiȘtergere
  33. eu nu sint de acord cu suprimarea unei mese (fie ea si cina), pui corpul in asteptare pentru un timp prea lung

    cit despre sport , activitate fizica (stie diana, aici includ de exemplu si gradinareala care pe mine ma ajuta enorm, aer curat, miinile prin pamint, semintele ce incoltesc) nu le pot vedea ca unic mod de slabit , neasociate unei schimbari in alimentatie
    dar miscarea face bine la moral, la remodelarea corpului... beneficiile sint mari

    RăspundețiȘtergere
  34. am ratat ziua de marti dar am insemnat repede in dimineata asta ceva in jurnalul de salbit/insanatosit. e aici: http://iglitza.blogspot.com/p/cand-nu-crosetez.html

    RăspundețiȘtergere
  35. Ce m-am bucurat saptamana trecuta cand am citit post-ul tau cu slabitul. Si eu vreau, si eu vreau!!! As avea vreo 6 kilograme de dat jos, dar toate 6 sunt pe burta :-))Si cand le aud la televizor ca alaptatul slabeste....eu alaptez inca la un an si 3 luni ai fetei mele si ...nada.
    Am zis si eu sa ma apuc de ceva: dulciurile ar trebui sa le scot, ca de cand am fost gravida le adooor. Iar cu painea, o fac in casa, integrala, la cuptor...dar as face bine sa n-o tot gust.
    Daca nu e prea mult, ziceti si ce mancati, ca ce nu mancati am vazut. Dar mai dati-mi idei de mancaruri/dejunuri/pranzuri, ca uneori si de asta e greu sa tii o dieta, ca nu mai stii ce sa mananci.
    Sa tot auzim de hot sexy mame!!!

    RăspundețiȘtergere
  36. G,
    perna, am notat. Incerc azi

    Mada,
    ai reusit mult, zic eu. Si esti pe un drum foarte bun. Bravo! Eu nu ma bag in dietele altora, atat timp cat tu simti ca asta e varianta pentru tine tine-te de ea si o sa fie bine. Deci fara mancare seara. Asa sa fie! Tine-te tare :D

    Adina,
    eu mananc multe migdale, alune, nuci. De cand cu slabitul mananc multa ciorba. dimineata lapte cu miere si ness, eventual un fruct-doua. In cateva ore ciorba, apoi niste nuci. Iar ciorba :)) sau legume la cuptor sau tigaie. Iar branza, smantana, iaurt cu miere si fructe congelate. Salate cu multa branza si nuci. Rar omleta cu multe masline si branza.

    RăspundețiȘtergere
  37. Adina, cu cat procedeul prin care obtii un fel de mancare e mai simplu, cu atat e mai buna, si invers (sarmale de ex).
    asadar, salata e sfanta: pui intr-un castron mare tot ce-ti trece prin cap din capitolul vegetale, taiat maricel, zic eu, dai cu busuioc sau ce vrei tu, o zeama de lamaie sau otet de mere, o lingura de ulei de masline; daca vrei ceva consistenta arunci si o mana` de paste, nu mai mult, sau niste ton ori niste branza mai slaba, eventual si cateva seminte de floarea soarelui (f bun!) sau un ou fiert si gata! posibilitatile sunt infinite, dar remarca 'sau' nu 'si'.
    anyway, nu stiu cine a zis ca mancarea tre' sa stea 2 ore pe foc ca sa fie buna :D

    de cateva luni am descoperit humusul, care e absolut minunat. e mai greu daca iti impui restrictie la paine, dar poti sa-l mananci cu betisoare de morcovi sau pe ardei gras. asta ca sa rezovam putin si cu proteinele, pe cale vegetala.

    bineinteles, mezelurile sunt excluse.. care o fo primul de a zis: hai sa omoram aceasta fiinta, sa-i maruntim cadavrul bine-bine de tot, sa indesam rezultatul intr-un matz, apoi sa-l mancam...?? :/

    RăspundețiȘtergere
  38. Diana, vreau si putin sport, asa pentru psihic. :)
    Si vreau neaparat dieta South Beach. Cine-i curios, da un google, ca sa nu scriu eu romane pe aici. :D
    Asa ca toata casa mananca de dieta. Nu mai gatesc separat. Asta-mi place la dieta asta, ca poate manca toata casa, fara sa-si dea seama ca i-am pus la dieta :D

    RăspundețiȘtergere
  39. Iglita
    am lesinat de ras-plans :))) nici eu nu puteam descrie mai bine the mezel :D

    Ana
    mai zisesei o data de dieta asta, eu n-am retinut exact, important e ca tu esti ok cu asta. Deci go! :)

    Ah, Adina,
    tocmai am facut un amestec de branza dulce, sarata, smanata si masline si am indopat un adrei gras cu el. Iam :)

    RăspundețiȘtergere
  40. preferatul meu din ultima vreme: piureul de mazare, ce poate inlocui f. bine obisnuitul piureu de cartofi( cred ca oricum mamele cu copii de peste 1 an il cunosc, dar eu neavand deocamdata copii, l-am descoperit de curand); eu l-am folosit la pranz, doar cu o felie de urda si cu cateva felii de ardei gras rosu.

    RăspundețiȘtergere
  41. No, da unde de dai tu cu bicla pe zapada asta? Ca la mine e de-o palma!!!Si ninge de 3 zile!

    Re la discutia in cauza, singura rabufnire a mea a fost: Nu mai ma mangaia pe burta, ca nu-s nici gravida, nici pisica! :(

    Cu mancatul o rezolv in primavara asta foarte elegant: ori rezolv mancarea si imi pastrez dintii, ori ajung ca babili cu placa. Am fost la dintar si m-a lovit cu leuca in cap: am inceput de paradontoza!
    So...nexam: carne, oua (aici m-a lovit din greu), lactate in cantitati industriale si DULCIURI (ouchi!).
    Am ok la nuci, migdale, si alte chestii care contin proteine vegetale.
    O sa imi fac o lista cu ce am voie si ce nu si o sa mi-o lipesc peste tot (frigider, camara, baie)! :))
    Poate se lipeste si de altii! :))

    RăspundețiȘtergere
  42. Diana, care-i faza cu TT asta ca nu m-am prins. Sa combata boring cardio e tare si o stiam, si sunt de acord, mai e ceva ce imi scapa ca as vrea chiar sa ma bag si eu sa il gust :)

    Ah, daca te intereseaza un catar la suta de gr, si mai ales ca are % de grasime, apa etc.. eu tocmai de aia mi-am luat (2 din pacate :D) ca am zis brueh, daca o sa creasca muschiu si scade grasimea, la kg tot acolo imi arata, nu e drept! :P deci am unul de vanzare.

    @Ana Bela, South Beach e o alegere f faina, succes!

    @luthien, auch! bine ca ti-a zis ca sa previi, nu stiam ca atatea mancaruri sunt interzise la paradontoza.

    Diana, daca tot bagi zeama, de ce nu iti faci de aia de varza, ca are kcal. negative :)
    Mai zi-ne ce halesti si cat se duce, succes!

    RăspundețiȘtergere
  43. Cristina,
    pe mine ma ajuta mult sa ma gandesc la ce pot sa mananc. Ma gandesc la tot felul de fructe si legume pe care nu le-am incercat de foate mult timp. Mereu era mai comod paine cu ... Poate te ajuta si pe tine sa faci o lista cu alimente 'bune' si sa o lipesti pe aia :D

    Dana,
    cantarul meu e cel mai scump pe care l-am gasit cand l-am luat, acum vreo juma de an, si degeaba. Sau sunt eu defecta si functionez numai la juma de kil :))) Nu vreau sa cad in plasa numararii sutelor de grame ca o iau razna. Prefer sa nu il bag in seama, cel mult saptamanal ma cantaresc si cu titlu informativ. Vreau sa simt rezultatele, nu sa le vad pe cantar.

    Ciorba de varza nu-mi place in mod deosebit si nici cu 'tranzitul' nu stau rau deloc, daca manac ceva usor laxativ am incurcat-o :">. Momentan mananc ciorbe de diverse legume, cam aceleasi :))) in proportii variabile. Banuiesc ca o sa ma satur in curand, deci sigur ajung si la cea de varza care o sa mi se para o bunatate :))))) Numai ca tre sa vad cu ce branza super uscata si sarata sa o combin sa nu dau in altele :)))

    Cris,
    cred ca maine incerc un piure de mazare, parca vad ca imi da d cu el in cap :))).

    De fapt asta e partea cea mai nasoala la mine si sigur si la alte mame, ca tre sa manance si copilul.

    Ah, lucru mare. NU MAI MANANC CE NU MANANCA D. Nu mananca, arunc. Dar nu mai mananc eu. Si de un pas mare!

    RăspundețiȘtergere
  44. :)) Mda, buna observatia.
    Ar trebui sa o aplic si eu!

    RăspundețiȘtergere
  45. Diana, iarta-ma, poti sa-mi dau si eu cu parerea intr-un singur aspect?

    Cred ca ai ales prost mierea in locul zaharului. Ele au un indice glicemic asemanator, adica spre mare. Cred ca ar fi mai bine daca ai inlocui zaharul cu siropul de agave (indice glicemic mic) sau cu extractul de stevie. Siropul de agave se gaseste la DM, extractul de stevie nu stiu unde, doar am citit de el.

    RăspundețiȘtergere
  46. Maria, bineinteles ca poti sa iti dai :D. De nici unul nu am vazut, insa planuiam sa iau si niste sirop de artar.

    Eu ma bazez pe faptul ca scotand fainoasele si zaharul scot, de fapt, foarte multe. Toate felurile de dulciuri, de la pajituri la cookies si crochete, biscuiti... Nu zaharul in sine ma dadea peste cap, adica daca as consuma cata miere bag acum...as fi super multumita. Dar cantitatile si combinatiile....

    Acum imi e mult mia simplu: are zahar? Nu multumesc. Are faina? Nu multumesc. Un ceai cu miere de la benzinarie pot sa-mi iau pe drum fara sa imi calc pe inima. Unul neindulcit mi-ar fi sticat tot cheful :))))

    Adica mi-a convenit mult partea cu mierea pt ca pastrez o fata umana, intelegi ce zic? Dupa ce o sa ma obisnuiesc sa beau ceaiul si nessul neindulcit (poate sa renunt de tot la ness :))) ) probabil voi renunta si la miere. Oricum, momentan sunt cu ochii dupa sirop de artar. E bun sau nu e?

    RăspundețiȘtergere
  47. Diana: siropul de artar are tot atatea calorii cat are si zaharul. deci mare branza n-ai facut. :) Dar este mai sanatos in sensul de mai putin rafinat, cel putin asa se crede. In plus, siropul de artar adauga gust de caramel si nu-l poti folosi in ceai, de exemplu, decat daca iti place ceaiul cu gust de caramel. Sirop de artar este in toate supermaketurile, deci n-ar trebui sa cauti prea mult.

    Acum am inteles ideea ta cu fata umana, eu nu am nici o problema sa beau ceaiurile neindulcite, iar ness/cafea nu beau, de-asta nu intelegeam de ce vrei miere. In final, fa cum te simti tu mai bine, noi doar ne dam cu parerea si ma bucur ca nu te superi.

    RăspundețiȘtergere
  48. Maria,
    nu ma supar absolut deloc. Da' deloc :D. Ideea e ca sunt mii de diete, studii, fiecare o tine pe a lui, aia e mai buna, ba' ailalta...Stii cum e, nu poti multumi pe toata lumea. Voiam sa scriu un pic mai detaliat saptamana asta in postare, dar n-a fost sa fie. Dorinta mea era ca fiecare sa isi aleaga ce crede ca i se potriveste in momentul asta si sa ne incurajam una pe alta, sa nu lasam delasarea sa ne acapareze. La mine una asta e o mare problema. Sa o luam usor, povestim o data pe saptamana, fara stresul major al cantarului, fara masuratori in fiecare zi, fara ca asta sa devina principala preocupare in viata. In primul rand m-am gandit ca suntem majoritatea mame care au si copiii acasa, deci e mai mult vorba de a avea grija de tine si de a avea un tel pe termen lung: sa fim mai bine.

    Bineinteles ca orice idee e binevenita. Poti gasi inspiatia sau motivatia in orice. Atat timp cat nu ne apucam sa ridicam in slavi diete minune, sa ne imbolnavim sau sa emitem adevaruri universal valabile, absolut totul e ok. Si nu e un apropo sau ceva, ca tu nu ai facut asta, sa nu se inteleaga altceva :D

    Experienta ta de mama vesnic fotomodel :D e oricand binevenita.

    RăspundețiȘtergere
  49. Diana, eu sirop de artar am, e delicios pe niste clatite (cu faina integrala), sourire
    acu'... eu nu prea il folosesc, ca de un an am doar indulcitor (si zahar brun pentru prajiturile pruncului... si ale mele cind ma loveste pofta.
    stiu ca-i bun, exact asta e ideea, cu cit sint mai putin rafinate produsele, cu atit sint mai "bune", nu neaparat pentru slabit, dar dpdv calitativ, nutritiv

    ei, uite, din pacate eu is cu obsesia cintarului (si tare-as vrea sa scap de ea), ma motiveaza sau imi strica ziua, depinde de momente...
    incerc sa ma vindec

    RăspundețiȘtergere
  50. vad ca a sarit toata lumea cu sfaturi. mai suporti unul? :) ai incercat vreodata alimentatia naturala? te ajut cu o carticica daca vrei sa incerci. avantajele sunt o gramada: poti manca absolut cat vrei; mancarea naturala este foarte satioasa; in scurt timp ajungi sa oferi organismului practic atat cat are nevoie; bucatareala e foarte rapida (nu mai stai sa prajesti/fierbi/frigi nimic); felurile sunt delicioase si ofertante (ai de unde alege, inclusiv la capitolul dulciuri); tot secretul sta in condimente si arome.

    RăspundețiȘtergere
  51. Didinuska,
    suport cu stoicism :))) eu nu mananc mezeluri, carnuri, branze topite si alte minuni. Chiar mananc destul de natural, insa haotic si cu extrem de multe fainoase. Plus Cola. Ma rog, asta mancam :). Dar da, cum sa nu, primesc cu drag, cine stie ce idei imi vin :)

    Si iti multumesc, si de fapt va multumesc tuturor celor care v-ati oprit un pic si ati lasat un comentariu, o vorba buna, o sugestie.

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.