marți, 15 februarie 2011

Hot sexy mama


Dupa ce am facut lista cu toate lucrurile pe care vreau sa le schimb, m-am gandit, m-am razgandit, am luat-o de la un capat, apoi de la altul, si... gata. Am inchis ochii, am pus degetul si am hotarat cu care incep.

Deci :). Am 25 kg peste greutatea de dinainte de sarcina, adica 25 de kg in 5 ani. Ok, eram super slabanoaga, telul meu nu e sa ajung acolo. Dar deja nu se mai poate. Nu vorbesc de haine, de incaltari sau de alte chestii. Dar fata mea nu mai e aceeasi. Nu ma mai recunosc in oglinda. Am trecut de la belea ( vai cat urasc 'complimentul' asta :))) ), la super, la ok, la merge, la se poate si mai bine, la eh, la o sa fie bine si am ajuns la insuportabil. Sunt grasa. Gata, am zis-o!


So, cine e cu mine? :D
Serios acum, oricat as vrea sa cred ca pot face asta singura, e greu. Si ma gandesc ca daca fiecare pune acolo, cat are :D, se strange ceva :))). Vorbesc de moral, nu de kg, beeeei!

Deci, uitati cum ma gandeam. Daca aveti ceva de dat jos, cat de mic, lasati un semn. Adica un link mai jos (scroll pana in josul paginii, apasati pe buton, e super usor si va ghideaza rapid) spre blogul vostru. O data pe saptamana postam. Sa zicem ... martea? Fiecare cu ce are. Sau cu ce nu mai are. Sau cu ce face. Sau cu ce nu face. Sau cu ce mananca. Sau cu... v-aţi prins ;)



Ne gasim usor, ne comentam, ne sustinem. Si ne facem Hot Sexy Mamas. Ramane?

Daca vreti, am facut si buton de pus in laterala. Copiati codul din casuta de mai jos ( cu Ctrl+A, sa prindeti tot, si Ctrl+C sa-l copiati) si il puneti ca Text gadget in laterala blogului personal. Daca nu aveti blog dar tot aveti ganduri, puteti comenta la postarea saptamanala. Si promit ca in prima saptamana e cu poze de acum 5 ani si acum. Doamne, nu-mi vine sa cred ca (imi) fac asa ceva :))). Dar gata, am zis, am recunoscut, trebuie sa merg mai departe.



Ce ziceti? Vorbim deschis, ne ajutam, invatam una de la alta si mai dam si kilogramele si grasimile jos? Evident, nu cu infometare, anorexie si altele.





64 de comentarii:

  1. Macar voi, mamele, aveti o scuza! Eu m-am ingrasat treptat, cate 2 kg pe an, in zece ani m-am trezit cu 20 kg in plus fata de normal. Cand m-am trezit la 30 ani, 1.60 cm cu 84 kg(tot timpul am fost plinuta) si facand un calcul simplu ca, in caz de raman insarcinata ajung la 100kg, am zis ca trebuie sa iau masuri. Anul trecut am reusit sa slabesc 7 kg fara sa ma chinui f.tare, eu oricum mancam "sanatos" din cauza unei hepatite cronice, asa ca am incercat sa mananc des (3 mese principale, 2 gustari=fructe) cu portii limitate(sa nu te ridici niciodata "plin" de la masa) si incercand sa limitez singura mea slabiciune(dulciurile).Nu am slabit mult, dar nici nu m-am infometat si recunosc ca nu am facut sport(doar ocazional plimbari cu bicicleta in parc).

    RăspundețiȘtergere
  2. Cris, cu totii avem cate o scuza si nici una nu e buna :D. Sa stii ca primim si ne-mamici :D, fat people are welcome :)))

    Oricand ai chef, poti sa povestesti oricat de detaliat vrei, in fiecare saptamana sau cand ai chef. Bine ai venit :)

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc, te citesc mereu si astept cu nerabdare sa am un bebe si sa-l port intr-un sling de la tine

    RăspundețiȘtergere
  4. geniala idee :D
    ma bagam si eu acum 2 ani, acum nu mai e cazul ca am slabit de la 74 la 60 si ma simt ca-n vremurile bune. Ceea ce va urez si voua :)
    (da' tot o sa ma bag in seama pe aici sa-mi dau cu parerea)

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Diana, te citesc cu drag desi nu am comentat pana acum, dar cu subiectul acesta m-ai "lovit" rau de tot: am 2 baieti frumosi si 20 de kg in plus fata de greutatea de dinainte de prima sarcina. Nu am reusit sa fac ceva in privinta asta pana acum, ce-i drept nici nu am incercat prea convinsa dar...acum, astazi, am zis la fel: nu se mai poate. Coincidenta asta cu postul tau ma face sa cred ca, oricat de ciudat ar parea, a venit timpul. Promit sa iti spun ce fac si, daca are efect, si sa te urmaresc saptamana de saptamana sa vad cum "evoluezi" :).
    Eu pornesc de la 1,60 si 81 kg.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc! Eu n-am blog,dar as vrea sa scriu si eu despre lupta mea cu kg,asta pt ca sunt mama de 1 an si 10 luni,iar pe 8 aprilie,cand Matei implineste 2 ani...vreau sa fiu Hot Sexy Mamma !!!
    Dar pana la vara,mai exact iulie,pt ca pe 9 este nunta unor prieteni,vreau sa ajung la 52-53 kg. Asta inseamna ca pana atunci trebuie sa dau jos: 24-25 kg. Eu am avut mai mult de 77,am avut 80 pt ca efectiv mancarea devenise momentul meu de pace si confort,dupa ce-l culcam pe Matei.
    Am depasit problema asta acum,nu mai mananc dupa ora 6,dar exercii inca n-am inceput sa fac. Ma atrage f tare Zumba,asta pt ca mie-mi place f mult sa dansez,iar ianinte de explozia kg dansam muult.
    Sper sa ne sustinem aici si astept reactii :))

    Mada,Cj.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa ma mai bag o data in seama, dar poate va foloseste experienta mea de slabit dupa nastere http://organicinromania.blogspot.com/2010/06/cum-am-slabit-10-kilograme-fara-efort.html
    Ma rog, alea 10 s-au facut 14 kg in minus, pentru ultimele 4 e responsabila munca, dar si mentinerea regimului alimentar care a rezolvat primele 10.

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt si eu aici cu 10 kg in plus! (Oana)

    RăspundețiȘtergere
  9. fara multe kile in plus, da' cu "spanzurici"sau tremurici se pune, asa-i?

    RăspundețiȘtergere
  10. Olivia,
    primesc pareri cu drag. Numai sa fie de bine ca altfel te dau afara =)))))

    Florenta,
    nu ma omor deloc dupa textele 'motivationale', dar chiar nu exista de maine/ de luni/ de la 1. E azi sau nu. Sa fie, zic :). Si da, chiar te rog, scrie de fiecare data cand poti, cand e de bine, cand e de rau. Cu totii o sa trecem prin asta.

    Mada,
    eu nu mi-am facut inca telul pe termen lung. Ma tem de cifre exacte si termene limita. Dar vreau sa vad ca merg inspre mai bine, nu mai rau. Daca pe tine te motiveaza o anumita cifra, tine bine de ea. SI nu uita, matea la raport :D

    Oana,
    si 10 sunt bune :))) de dat jos adica :)) Faci un plan pe termen lung si unul pe termen scurt? Sau esti ca mine, urmezi doar directia? :)

    Ralus,
    Bineinteles! Fara sport nu concep. Un plan, ceva? Pui linkul? Hai ca il pun eu prima, sa vedeti cum arata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Fain linkul de la Olivia! Felicitari! M-am regasit acolo cu mancatul seara tarziu dupa alaptat.

    Diana, iti tin pumnii si fac galerie de pe margine. Am 10 kg in plus fata de dinainte de a ramane insarcinata. Si atunci eram prea grasuta pentru gustul meu, pentru ca eu am problemele mele cu tiroida. Faceam sport cu orele, mancam extrem de putin si de sanatos si ma ingrasam...

    Dar acum stiu ca as putea face ceva sa ajut organismul sa slabeasca. Fac sport zilnic, mananc extrem de sanatos. DAR mananc seara, noaptea de fapt. Dupa ce il adorm pe Alex plimbat-leganat-dansat prin camera (uneori o ora, doua), pic de oboseala si simt nevoia sa mananc. Poate e psihologic, poate nu mi-e foame cu adevarat. Poate simt nevoia de un moment al meu in care in sfarsit sa mananc fara sa maraie Alex pe langa mine. Poate ar trebui sa ma culc daca sunt extenuata, aleg in schimb sa-mi dau un shot de energie. Mancare sanatoasa, dar totusi, la ora 12 noaptea... Si simt eu nevoia sa ma mai relaxez cumva dupa oboseala de peste zi, nu pot sa ma pun in pat extenuata.

    Si mai e si alaptatul asta all day all night care ma face sa trec peste orice reguli din astea cu orele. Am o foame in mine de cand am nascut de nu-i adevarat. Inainte de sarcina eram o persoana extrem de ambitioasa, si imi puneam tot felul de restrictii doar de dragul de a-mi demonstra ca sunt puternica. Puteam renunta la orice imi propuneam si imi facea placere sa ma "chinui". De vreo 10-15 ani nu mai mancam dupa ora 17. Nu mancam zahar de multi ani, dar la modul super strict, de genul ca nu mancam nici mustar pentru ca avea zahar, sau nu mancam in oras pentru ca multe contineau zahar. Si multe altele. Fara exceptii de sarbatori, alea le consideram prostii. Asa ca acum sunt foarte surprinsa cand ma "vad" ca mananc la 12 noaptea doar pentru ca in sfarsit mi-am adormit copilul si eu sunt la pamant de obosita...

    Revin la subiect, ca vad ca scriu mult si aiurea. Mi-ar placea mult sa imi iau si eu iconita asta, dar mi-ar fi chiar rusine, pentru ca acum nu ma vad in stare sa renunt la masa de seara/noapte. Si alti pasi inspre slabire nu stiu ce as putea face. Deci acum eu nu sunt pregatita inca. Dar iti urez succes si voi veni sa te mai vad :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Raluca,
    te inteleg perfect. Si cu mancatul seara, si eu am avut o peioada la fel, cand dupa ce adormea d stateam la calculator si mancam :(. Si te inteleg si cu momentul nepotrivit, trebuie sa simti ca poti face asta si sa vrei sa o faci acum, altfel nu vad cum ar putea sa mearga.

    Dar te astept cu drag, oricand vrei, cu un sfat, cu o poveste lunga, cu orice :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Gravide grase primiti??
    La prima sarcina am pornit de la 60 de kg (la 174 cm) si am ajuns la 102. :( Nici nu mai conteaza cum... cert e ca in spital, dupa nasterea am reusit sa scad la 97 de kg. :( Ma simteam ingrozitor, psihic in primul rand. In 3 luni de la nastere reusisem sa ajung la 87 apoi am scazut pana la 78... acum, la 11 luni de la prima nastere am 75 de kg si un bebe in burta de 17 saptamani. Telul meu este sa nu reeditez performanta celor 42 de kg acumulate la prima sarcina, sa reusesc sa alaptez bb2 (prima data nu mi-a iesit) si, dupa ce nasc sa reusesc sa ajung la cele 60 de kg de la care am pornit.
    Regim nu pot tine, dar mananc rational si sanatos. Daca voi avea succes cu alaptatul, voi tine un regim bazat pe gratare si fierturi, care sper eu sa ma ajute sa imi asigur atat mie cat si bebelusului necesarul caloric, dar fara a lua in greutate.
    Ma primiti?

    RăspundețiȘtergere
  14. iata cu ce ma motivez si eu iarasi!!!! (dar dupa ce gatesc prajitura cu ciocolata din frigider, oups)
    deci nu de azi, chiar de-i marti
    mie imi mai ramasera vreo trei-patru kilograme de pierdut, vreo zece s-au spulberat de-a lungul anului trecut (yupiiii)
    deci....viu!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. G,
    esti candidatul ideal :D Nu-ti permiti sa iti bati joc de corpul tau cu tot felul de excese, e chiar important sa mananci sanatos si sa te hranesti, sa faci miscare si sa ai grija de casa lui bebe :)). Deci, cum sa nu, cu mare drag. Pui un link mai sus?

    Teodora,
    Stiu ca noi am mai vorbit odata, trebuie sa ne mobilizam. Poate pui si tu linkul si iti iei o zi pe saptamana sa spui tot. Eu deja am inceput wordul cu povestea pt saptamana viitoare :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Ha ha ... Diana, esti mortala. Mami, nu esti grasa deloc, esti mai grasa decat te vrei, asta e singura problema!! La pisihic! :)
    Problema mea e urmatoarea (da, vreau si eu niste, cate or fi, kilograme in minus, pentru orice fel de confort): mananc sanatos (insa, recunosc, putin si rar), am alaptat 4 ani jumate, si mai bine chiar, din ultimii cinci, nu sunt lacoma, pofticioasa, dependenta de dulciuri, nu mananc seara si nici noaptea ... puii mei, tot am macar 10 kg peste cat m-as simti eu bine!!?!
    Cu parerile medicale incluse, pare a fi o problema derivata din hormonal (unde am zdravene si serioase zguduieli de remediat), insa tratamentul deocamdata ramane in stand-by, pana trece un timp oarescare de la ultima intarcare de copil, sa vedem daca lucreaza naturelul.
    In rastimp ma ocup cu cel putin 3km de mers pe jos zilnic, cu impins vreo 40 kg la purtator (nu am cum sa si car propriu-zis, mijlocia are locul ei pe platforma carutului, caci in zilele de 6km chiar nu o pot convinge/chinui sa mearga si ea aceeasi distanta cot la cot cu mine!).
    Deci ar trebui, teoretic, sa slabesc dramatic si ultra-rapid.
    Va tin la curent DACA se intampla, patentez metoda! :)
    Sper numa sa nu fie cum a fost de obicei la mine, pe inverse ... ooof. :)
    Pupici si incurajari tuturor. Contati si pe mine!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ma bag si eu ma bag si eu.De fapt am inceput hotarat de saptamana trecuta :).La mine problema sunt dulciurile...si miscarea.Inainte sa raman gravida mergeam de doua ori pe saptamana la aerobic si mergeam pe munte.Slabisem 20 kg si mai aveam vreo 10 de slabit ca sa ajung la categoria normoponderale (la mine problemele sunt de mult nu de acum).Cand am ramas gravida in primele luni am slabit dar pe urma am recuperat :D.La sfarsitul sarcinii aveam 15 kg plus (fata de momentul de start al sarcinii) si cand m-am intors de la spital ramasesera vreo 5 care nu au gand sa plece.Ba mai mult decat atat Craciunul nu a trecut fara urmari.Deci ma bag caci eu pe langa faptul ca am de dat jos ce mi-a ramas dupa sarcina, mai am si cele 10 pe care nu le-am dat inainte sa raman gravida..........so.nu mai mananc dulciuri, bag fructe la gustrea de la 10 si de la 5 si incerc sa fac cat mai multa miscare (alergatul dupa Edi nu se pune ci doar sportul efectiv)
    Diana succes si sa ne tinem bine:)

    RăspundețiȘtergere
  18. succes, Diana! si eu trebuie sa scap de 5 ca sa ajung unde ma simt eu bine, deci te urmaresc din umbra :D
    Noe

    RăspundețiȘtergere
  19. ALina,
    nu sunt mai grasa decat vreau, din pacate. sunt doar grasa, sedentara si mananc aiurea. Am ajuns la 80 kg, daca poti tu sa zici ca asta e greutate normala ... Nu ma simt bine fizic, nu mai sunt in stare sa fac nimic, mi-am pierdut orice urma de elasticitate, muschii sunt varza... oricat as vrea sa cred altfel nu e nici pe departe sanatos. ziceam mai devreme ca am trecut peste schimbarile legate de varsta, normale. din nou, din pacate...ah, azi am o zi f proasta, mai bine evit sa scriu...

    onixa
    da, exact. minim de miscare si fara dulciuri. uf, o sa fie greu, cel putin la mine. dar trebuie...

    noe,
    dupa mine, arati beton. dar stiu ca tu vezi mai multe. asa ca mai vino cu o poveste, ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna,
    O sa fiu cit se poate de scurta ....
    Nu mai am kg in plus.Am reusit si nu credeam dar se pare ca se poate. La ultima sarcina am luat 20kg si dupa nastere si prima luna mai aveam 10 in plus.
    Astea 10 s-au dus ff greu.La un an eram pe la 65 adica 6,7 in plus.Alaptam in continuare day&night.
    Acum, cind asta mica are 1 an si 9 luni am ajuns la 59 de la cit am pornit sarcina.
    Nu am tinut regim DAR maninc sanatos(ma enerveaza termenul asta).Adica:de 7 ani nu maninc carne,nu iaurturi cu porcarii,nu biscuiti,nu prajeli,nu dulciuri aiurea,nu ciorbe si alte mincarici romanesti,nu semipreparate,nu cola&co.
    Ce maninc mult si probabil o sa vi se para aiurea este paine neagra cu seminte si ciocolata neagra.Cioco este zilnica.
    Nu fac sport pt ca nu am cind...stau cu ambele fete singura.
    Dar cred ca faptul ca ma ocup singura de copii peste zi a avut un aport f mare la reducerea in greutate pt ca nu stateam o clipa.
    Va pup pe toate si succes Diana!
    Andreea Vasilescu

    RăspundețiȘtergere
  21. So...daca ii dau postul asta consortului, te pupa!
    Ma bate la cap de mi s-a luat sa ma apuc de facut sport.
    Dar nu mi se arata de nicio culoare.
    Am avut niste tentative lamentabile, si cam atat.
    Grasa? Nu stiu. 58,5 kg la 63,5 cm. Nu-s tocmai top-model! :| Dar as putea arata si mai bine, daca as scapa de colacul de pe burta si de celulita de pe fund!
    Na! Ca am zis-o in gura mare sa ma auda tot poporul, ca poate asa mi s-o face rușine!
    Offff!

    De mancat, mananc relativ rational si naturalȘ fara mezel (de nici un fel!), fara chestii cu E (prefer sa le fac in casa - biscuiti, ciocolata, kechtup, vara iaurt - iarna cumpar ca nu e suficient de cald). Mananc fructe, OUA :D, carne (la asta nu renunt!), paine facuta in casa, seminte, caju.
    Inca mai alaptez! :)

    RăspundețiȘtergere
  22. :)) e prea grasa caseta =))
    mai subtire nu se poate?

    RăspundețiȘtergere
  23. Andreea,
    super super super. Inseamna ca ti-ai regasit echilibrul. Eu nu, si de undeva tot trebuie sa-l apuc. Asa ca, iata-ma :D

    Cristina,
    Sa lesin cu caseta :))))
    Auzi, dar tu vrei? Sotul ca sotul, dar tu esti hotarata? Iti doresti asta? Ah, de-abia astept sa ajung si eu la doar colacei :))

    Deci? ce miscare? ceva anume? hai, spune tot. aici sau tine

    RăspundețiȘtergere
  24. Pai vreau!
    Va pana corbului, vine iar vara...iar tre sa cumpar tricouri lălâi? ca să nu mi se vada burta??!!!
    Și când merg cu T în mei-tai...bang..iasă și burta pe dedesupt! Cât de lungggg să fie și tricoul ala, Doamne iarta-ma?!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ma bag si eu. 79 kg la 1,63. Copchilul are 1,3 ani si inca il alaptez. Aceeasi problema: mananc noaptea. In plus ma cam omor dupa dulciuri. de ceva vreme tot testez varianta 'raw vegan".M-am tot documentat si mi-a placut mult, mai ales partea cu scapatul de celulita. Pana acum nu am reusit sa ma tin de treaba problema fiind ca de obicei lipsa de timp.Pana sa-mi prepar eu ceva mai aveam de hranit 3 guri ( catel carnivor care nu manaca bobite, sot omnivor si copil vegetarian).
    Dar m-am hotarat sa ma tin de treaba. Deci subscriu.
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  26. Cristina,
    vaaaai, uitasem cum e. Cand imi iesea burta pe sub sling =)) Not funny de fapt. Mai ales ca de cand d nu mai cere in brate m-am ingrasat si mai mult :((((

    Andrees
    Deci da. :) Buna treaba. Ne auzim marti?

    RăspundețiȘtergere
  27. Si eu Diana,cu vreo 17 kg in plus...SI aceeasi stare ca si tine.De curand am inceput o mica reorganizare in viata mea asa ca voi mai scrie si pe blog!Pun si patratelul in laterala,ofcourse:)

    Succes!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. buna, diana!
    eu cu doua tipuri de regim am reusit sa slabesc frumos si bine. prima oara cu regim schimbat de nutritionist la doua saptamani (cu 3 mese principale si 2 gustari de fructe zilnic). atunci am reusit sa slabesc 18 kilograme. a fost minunat!
    a venit sarcina si am luat 31 de kilograme!
    din pacate, dupa nu am mai putut respecta programul strict de mese, din motive evidente.
    asa ca am apelat la disociat. cu rezultate foarte bune si de data asta. minus 13 kg and counting. 3 zile exclusiv produse vegetale, 3 zile produse exclusiv animale. gasesti info aici http://www.irinareisler.ro/forum/forumdisplay.php?fid=7
    mie una mi-e sila de zilele de animale, dar in alea 3 zile ma gandesc la fructe si e deja mult mai bine:)
    ce ma incanta la regimul asta e ca desi am facut o pauza de cateva luni, nu m-am ingrasat. si asta ma ambitioneaza!
    pe langa regim, merg de doua ori pe saptamana la gimnastica si masaj. nu stiu cat ajuta la kilograme, dar la psihic stiu sigur ca ajuta! si psihicul ajuta apoi la lupta cu kilogramele.
    in plus, de curand am cumparat un aparat fain de abdomene (total core) si fara cel putin 250 zilnic nu ma las! :)

    ca acus vine primavara! :)
    iti tin pumnii, ca e tare bine sa te simti bine in propriul corp!

    RăspundețiȘtergere
  29. Gabriela,
    reorganizare, asta e cuvantul. la asta ma chiunui si eu sa lucrez. vin marti sa vad ce ai facut :D

    Maria,
    eu nu am nici o experienta cu slabitul. De fapt am, am slabit veo 10 kg dupa facultate cu schimbat complet de program. exact ca gabriela, reorganizare. fara sa ma centrez deloc pe mancare. insa atunci imi permiteam, acum e mult mai greu.

    eu m-am apucat de bicileta, in prima sapt mi-am propus 20 min pe zi. asa..usurel, usurel...sa vedem cum merge.

    sa ne tii la curent :)

    RăspundețiȘtergere
  30. va tin. mai sunt maxim 11 kg de plecat (asta daca vreau sa ajung in zona inel - si vreau!).
    pana in mai eu zic ca e gata treaba :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Inainte de sarcina, chiar eram fericita ca de la 70 ajunsesem la 61 doar facand sala, 2 ore pe zi FARA REGIM alimentar. La finele sarcinii aveam 85 :((( Am doar 1,5m. Acum, la aproape 10 luni de cand am nascut am 70 kg :((( Si nu mai scad neam, uf! Sala ar fi o solutie, dar nu am cu cine lasa copilul nici macar o ora sa pot merge cel putin de 2 ori pe sapt la sala. si mor de ciuda! Abia astept sa se faca mai cald sa ma plimb cu orele cu bebe, sa fac miscare.

    RăspundețiȘtergere
  32. Eu nu am copii, dar m-am ingrasat 30 de kg intr-un an si ceva din motive necunoscute atunci, dar aflate mai tarziu. Doi ani am incercat toate dietele posibile, medicamente, ceaiuri si alte prostii fara nici un rezultat. In al treilea an am descoperit dieta Montignac cu care dupa 4 luni aveam cu 8 kg mai putin, dupa alte 4 luni cu inca 8 kg mai putin si in total intr-un an am slabit 20 de kg. Dieta e foarte permisiva, cel putin mie asa mi se pare, si are rezultate extraordinare. Miscarea e foarte importanta, eu am facut pilates, dar ce e si mai important este sa alegi tipul de miscare dupa conformatia fizica. Eu am facut un an exercitii fizice nepotrivite si nu am avut rezultate vizibile,dar dupa ce am descoperit ce mi se potriveste am vazut rezultate in 2 saptamani. De slabit se poate slabi cu multa rabdare si cu multa intelegere pentru corpul tau; cand te uiti in oglinda si nu te suporti esti in razboi cu el. Asa ca trebuie sa gasesti o metoda sa colaborezi cu el nu sa-l urasti, la mine asa a mers ;)

    RăspundețiȘtergere
  33. m-am pus si eu, asta pentru ca da, vreau sa ajung din nou in zona de confort a mea. o sa ma injurati, ca acum la o luna de la nastere am 58 la 169 cm de la 69 de kile cate aveam inainte sa nasc. stiu, dupa alte standarde sunt slaba. dupa ale mele nu. plus ma asteapta rochia boss, rosu coral, pe care am luat-o acum doua luni, masura 36. deci cred ca imi merit si eu locul aici, nu?

    RăspundețiȘtergere
  34. Eu mai am vreo 5 kg de dat jos pina la multumirea totala, dar sunt cele mai pacatoase...Mai mult decit fac acum (gimnastica de 3 ori pe saptamina, regim vgetarian/raw), chiar n-am ce sa mai improvizez, astept doar vara sa alerg cu Ozzy prin parc...
    A, poate doar masaj...hm...ce bun ar fi! :) Oricum, voi reveni la postul asta in fiecare marti, poate mai inventeaza cineva ceva ce n-am incercat, desi mira-m-as! I'm the master of weight obsession :))
    Bafta multa, Diana!

    RăspundețiȘtergere
  35. fetelor...dar daca am in minus si vreau sa pun...ma inscriu? :P

    ca sa pot deveni hot sexy mama?

    RăspundețiȘtergere
  36. @luthelo, iti dau eu de la mine cu cea mai draga inima! :)))
    Auzi si tu, prea slaba!! :(( :(( :(( :(( Tu sigur, nu ai trecut pe aici sa rasucesti cuiul in rana?? :)))

    RăspundețiȘtergere
  37. m-am bagat si eu. sunt in a 4a sapt de cand merg la sala (regret ca nu m-am dus mai repede, dar nu am avut cu cine lasa maimutica pana acum) si cred ca ma aflu pe drumul cel bun. culmea, pofta de mancare mi-a scazut, iar pofta de viata mi-a crescut. mai am de slabit macar 10kg, deci e binevenita motivatia din orice sursa. cum ziceai Diana, e ceva greu de suportat sa nu te recunosti in oglinda. imi vine sa imi dau pumni ca nu am avut grija de mine, mai ales inainte de sarcina. sper sa-mi fie invatatura de minte! cred ca ceea ce m-a motivat cel mai tare sa ma apuc de slabit e ca am aflat cu stupoare ca ma incadram deja la categ. obez, nu la supraponderali, dupa bmi. si apoi ca nicio haina nu statea bine pe mine, mi-era greu sa ma misc (si trebuie sa ma misc mult!) plus ca sotul nu are gram de grasime pe el.. deocamdata ma consolez cu faptul ca are 20 cm in plus pe verticala, fata de mine, dar la orizontala conduc detasat :D
    deci, haidem!

    RăspundețiȘtergere
  38. Ma bag si eu..nu stiu cum sa pun pe blog ce zici tu acolo...o rog maine pe alina.
    Deci.... Acu 2 ani am luptat din martie pana in septembrie parca, sa scap de cele vreo 8 kile sa zic...foarte greu a fost. Greu pt ca nu stiam cum sa incep, cum sa continui etc... ce-am facut?? Multe chestii dar ce a dat rezultate a fost urmatoarea ...n-am mancat dupa 6 seara si am facut exercitii cardio (alergare pe stadion si banda)

    De la craciun si pana acu' am pus 6 kile pe mine...am scapat de subb control :(..mor de ciuda ca tre s-o iau de la capat aproape, si imi pare rau ca mi-am batut joc de munca mea practic.

    Deci, ma alatur voua fetelor.

    Eu spre exemplu mi-am luat batoane fibrobar, sunt de fapt suplimente nutritive pe care le folosesc sportivii, sunt naturale si n-au conservanti(nu-s pastile de slabit)...le mananc cand imi vine sa mananc dulce...dau rezultate pt ca imi dau si senzatie de satietate, nu-mi mai vine sa intru in frigider dupa mancare.

    In plus mi-am luat o coarda fitness si sar la ea cand am timp, spre seara asa... nu mai am forta sa o iau iar cu alergarea pe stadion, mersul la sala.

    Imi doresc o bicicletaaaa:(((

    RăspundețiȘtergere
  39. Am uitat sa zic de cura ketogenica..o perioada am mancat keto si mi-a fost bine..chiar slabeste stilul asta alimentar. Doar ca eu, fiindca alaptez cred ca a fost cam dura cura...sau cine stie, m-am simtit rau vreo saptamana asa ca am renuntat la keto si-am dat-o pe dulciuri rau de tot la craciun :)).

    RăspundețiȘtergere
  40. Diana, 20minute de bicicleta din prima e mult. Ia-o mai usor iti propun, pt ca de altfel poti da intr-o oboseala psihica de nu-ti mai vine sa te urci pe bicileta (chiar o numesc sportivii intr-un fel treaba asta dar imi scapa termenul acuma). Propun un 5 minute si marita doza cu un minut pe zi. In ritmul asta o sa-ti placa sa pedalezi pt ca dai ragaz organsimului sa se obisnuiasca cu efortul. Dozele soc de efort fac rau.

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna din nou,
    Diana, eu daca as vrea sa slabesc m-as gindi la 2 variante: una la care sa apelez la nutritionist(m-am dus la o tipa la 6 luni de la nastere....si mi-a spus pas pt ca alaptam)si a doua pe care eu o propun tuturor este sa faci lista.
    Hai sa insiruiti aici ce mincati.Nu ora,nu cantitatea.In primul rind CE.Este f important pentru ca doar o slabire nu ajuta.Ideea este sa iti schimbi stilul de alimentatie.
    Asa ca daca Diana, este ok insiruiti CE mincati.
    Eu de ex: paine neagra,ciocolata neagra,peste,salate,brizeturi numai din piata,rosii,placinte facute de mine,supe creme,paste multe,legume multe,cafea,lapte f putin,ceai,apa,masline,anchois,somon afumat,oua.
    NU maninc carne.
    Ideea este sa faceti lista si apoi sa taiati la ce renuntati.Apoi taiati ce mai micsorati din portie...din ce in ce mai putin.
    Ideea este sa nu va infometati.
    Cind am fost la homeopata cu o problema de piele printre altele ma intreba:mincati ce va doriti? Si atunci am realizat ca, DA maninc tot ce doresc.
    Va pup,
    Andreea Vasilescu

    RăspundețiȘtergere
  42. Khrisuleeeeeee
    nu pot sa cred....:((( dupa cat ai alergat si ai muncit in perioada aia...noh, partea buna e ca stii ca poti. Hai ca poti !

    Cu bicla am inceput mai demult, dar neregulat. 20 min pe zi nu e asa mult.


    Andreea,
    sapt asta scot fainoasele si incerc si la zahar. sa vedem..

    RăspundețiȘtergere
  43. Uf, nu stiu cum de n-am scris...

    Bogdana
    Nici nu stiu ce sa zic :))). Adica stiu, ca n as fi de acod cu tine din atatea motive, dar tu esti tu, si cu tine cumva pot sa fiu de acord. Dâh, greu :D

    Joe
    Ultimele sunt cele mai afurisite. Te-ai gandit sa sch complet ce faci la sala? Adu-mi aminte sa povestesc de TT daca nu scriu marti de el.
    Luthelo

    Iglita
    Wow! 4 sapt de sala e deja un inceput bun. Tin pumnii in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  44. Diana, am deja o varsta...observ ca ma ingras ffff repede si dau jos din ce in ce mai greu. Juma' de kil intr-o saptamana :))...sunt tare :))...

    20 minute de pedalat nu e putin, si daca le faci de 3 ori pe saptamana ar fi minunat. In 2-3 saptamani scapi de celulita.
    In astea 20 minute de cardio fara oprire, se zice ca se consuma toata glicemia din sange..adica toate caloriile care le-ai mancat in ziua aia...dupa aproximativ 20 minute (depinde de fiecare) te ia o oboseala crunta de-ti vine sa te opresti ..ala e pragul..daca il treci, organismul incepe sa consume calorii din depozite, adica din kilele alea in plus...

    A nu se intelege ca 20 minute de alergare nu ajuta...ba ajuta f tare..mai ales daca nu mananci nimic 3 ore dupa antrenament, neavand glicemie in sange, chiar daca nu faci efort, organismul va incepe sa consume din depozite.

    RăspundețiȘtergere
  45. ce zici tu, evident ca nu imi poti rezista :)

    RăspundețiȘtergere
  46. Raluca Craciunescu25 februarie 2011 la 10:51

    Vreau si eu !! Am luat 30 kg in sarcina si mai am 15 de dat jos. Ce a functionat la mine in materie de diete sunt 2 lucruri mai ciudate:
    - sa ma apuc de regim cand e luna in scadere (adica prima zi de regim e cand e luna plina)
    - dieta oshawa (care e mai mult de detoxifiere) in care nu mananci 10 zile decat 4 cereale. Nu intru in alte detalii, se gasesc pe net informatii.
    In concluzie, ma voi apuca de oshawa pe 18 martie cand e urmatoarea luna plina :-)

    RăspundețiȘtergere
  47. Multe....Probabil cele mai multe kg de balast de prin zona.

    RăspundețiȘtergere
  48. In ultimele zile am vazut poze cu persoane care au slabit multe kg si parca imi par mai triste un pic si parca imbatranite, acum cu kg in minus...

    RăspundețiȘtergere
  49. Poti sa ma socotesti si pe mine. Am plecat de la 40 de kile (1.54, cu oase subtiri, nu sunt plansa anatomica). La prima nastere aveam 71. Care s-au dus toate in 7 luni fara regim, doar stresandu-ma sa alaptez un copil cu multa personalitate. La al doua sarcina am pornit de la 45 (5 kile ramase din cele 8 puse de la o sarcina anterioara pierduta la 3 luni) si cand am nascut aveam 80. Copila are acum un an jumate, eu defilez cu mandrie la 55... Asa ca 10 kile trebuie sa isi ia zborul! Ne mobilizam impreuna, e mai usor zic eu. Dar ca si Alina, problema e si hormonala (cred) pentru ca nu mananc mai nimic si nu prea fac excese, iar intr-o vreme cantarul s-a incapatanat sa o ia in sus. Sa vedem...
    Bafta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  50. Raluca,
    perfect. Te astept pe 18 :)

    Ceska,
    depinde mult si cum slabesti, dupa parerea mea. Daca e ceva brusc, fortat, cred ca arati si te simti altfel. Eu vreau neaparat sa o iau catinel, catinel. Si sper sa fie bine.

    Simona,
    Notat. Ma uitam la poza ta, aia dinainte. Eu aratam la fel, cu 10 cm mai inalta si 15-20 kg mai mult. Ce ti-e si cu oasele astea... Oricum, daca ajungem acolo amandoua sa stii ca n-o sa ma supar deloc ca ai cu 20 kg mai putin decat mine :D

    RăspundețiȘtergere
  51. Buna am dat din intamplare peste acest blog dar din pacate m-a nimerit in legatura cu kg.Am un baietel de 9 luni si 25 kg peste .ma tot chinui sa slabesc si nu reusesc.inaca mai alaptez si p[entru cele care alapteaza sunt multe lucruri interzise.daca a slabit cineva cu ceva( regim,tratamente,impachetari,excluis sportul: strica lactatia),astept informatii.primavara a venit si deja ma apuca depresia.norocul meu este ca-l privesc pe ingerasul meu si-mi trece,dar pana cand???felicitari pentru blog si pentru initiativa.LET'S GO HOT SEXY MAMAS.

    RăspundețiȘtergere
  52. Alina: dar cine ti-a spus tie ca sportul strica lactatia? daca nu-ti planifici si nu-ti doresti sa faci sport de performanta, el nu strica nimic. Uite, eu am o fetita de 1 an si 7 luni si am facut sport o data pe saptamana cate 2 ore. Si era ceva destul de greu: tae bo si step aerobic. Mi-as fi dorit sa merg de 2 ori pe saptamana cate 2 ore, dar nu se putea. Si nu s-a intamplat nimic cu lactatia, alaptez in continuare.

    De-abia astept sa reincep din nou sportul, de data asta intr-un alt oras. So?

    RăspundețiȘtergere
  53. Ma bag si eu:)
    Vreo 14 kg in plus fata de momentul in care am ramas insarcinata si cel putin vreo 5 dinainte....deci un minimum 20 de kg de dat jos ca sa fiu mandra de cum arat:)))

    RăspundețiȘtergere
  54. Hai ca ma bagai si eu... succes fetele..succes si mie ca mai am mult si partea grea de abia acum incepe. minus 8kg pana acum. mai am minus 8 si gataaa :)

    RăspundețiȘtergere
  55. mai e loc si de mine? :))
    am 11 de dat jos. pentru moment, am inceput prin a adauga Widgetul :)
    urmeaza sa va citesc indeaproape, si cand oi avea cu ce ma lauda, sa si postez.
    pana atunci, buna idee, si bun gasit! :*

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna tuturor.N-am maiaparut pe aici ca bebe a fost bolnav odata cu el si eu si intr-o saptamana in care nu am avut chef de nimic mai ales de mancare am dat jos 4 kg.Nu-mi venea sa cred.Acest lucru m-a facut sa prind aripi.Asa ca sper pan la sfarsitul lunii mai,cand minunea mea va implini un an sa slabesc inca 10 kg,poate chiar si 20.Ce frumos ar fi.!!!Deja am inceput sa visez.O seara buna si o duminica placuta.pupici.

    RăspundețiȘtergere
  57. Bine v-am regasit! Vin cu vesti bune si proaspete! Am slabit 5 kg!! De o luna incoace. M-am inscris la Weight Watchers :)(de fapt, nu m-am inscris, ci am fost inscrisa ;) ).Deci, se poate! Eu, sincer, nu credeam ca vreodata o sa pot slabi..desi am fost slaba toata viata, pana la 26 ani, cand in 2 ani am pus 26kg.. Nu ma intrebati cum, ca chiar nu stiu.. Am pornit de la 83kg, acum 2 zile aveam 77.8kg. Sper sa merg tot in jos!

    RăspundețiȘtergere
  58. Mai am si eu loc ?
    Am ceva kg de dat jos. Sigur nu stiu cate ca am teama de cantar momentan .
    Urmeaza sa va citesc indeaproape, si cand oi avea cu ce ma lauda, sa si postez.

    RăspundețiȘtergere
  59. Bring it on :) Poate reusesc si eu sa mai scriu...

    RăspundețiȘtergere
  60. Felicitari mamicilor care si-au propus sa faca ceva pentru a scapa de greutatea in plus. Baiatul meu are 10 luni si continui sa il alaptez. Eu am scapat usor de cele 15 kilograme acumulate in sarcina. Prin purtat si alaptat am revenit la silueta dinainte in 6 luni. De vreo 3 luni ne-am apucat si de inot si am mai slabit 3 kg (asta fara sa imi doresc neaparat). Este o activitate distractiva pe care o fac impreuna cu bebe si ajuta si la sanatatea mamei. De mancat, mananc orice vreau, mai mult ca inainte, pentru ca trebuie sa suplinesc oboseala si alaptatul.
    PS: eu am facut sport de performanta si scoala nationala de antrenori si ma gandeam sa concep impreuna cu un kinetoterapeut cu experienta un program special pentru gravide si mamici. Va intereseaza?

    RăspundețiȘtergere
  61. ce idee minunata!
    nu mai de actualitate?
    eu am inceput lupta cu kg si am decis sa deschid un blog dedicat mamelor care au probleme similare (s-a intamplat chiar saptamana aceasta)
    http://slabescdupanastere.wordpress.com/
    am descoperit mame care au slabit prea mult in perioada alaptarii si vor sa se ingrase, asa ca am vazut si reversul medaliei
    sper sa reluati pentru ca imi place mult ideea;nu ma gandisem sa privesc totul din punctul acesta de vedere ;)

    RăspundețiȘtergere
  62. Nu pot adăuga link către un blog de wordpress, nu?
    :(
    Frumoasă idee!

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.