marți, 25 ianuarie 2011

Wrapuri elastice

Ei bine, dupa luni de pauză, un post despre chestii de purtat. Va vine sa credeti? Nici mie :))
__________________________________________



Cu wrapurile elastice eu am o poveste lunga. Cu pro si contre :). Si cu un final neasteptat :). Dar sa o luam de la inceput.



Cand d avea vreo 4 luni si aproape 10 kg (da, da, n-am gresit, alaptat exclusiv si rotund ca o biluta :P ) am gasit pe DC un subiect despre wrapuri elastice. Imediat mi-am facut si eu unul si ... hmm... nu. Pe vremea aia nu stiam dar d era mult prea greu pentru wrapul pe care mi-l facusem eu. In plus, infasuratul lui si faptul ca nu aveam idee ca trebuie sa te infasori inainte, si asta bine de tot, si sa pui copilul abia dupa, au dus la un mare esec. Adica am renuntat la orice tentativa de a-l purta altfel decat in brate.

As minti sa spun ca nu-mi pare rau ca nu am incercat mai mult. Si as minti sa spun ca nu ma doare sufletul ca nu am cautat mai mult si nu am aflat de slinguri. Nu pentru ca slingurile sunt automat cele mai tari, ci pentru ca mie mi se potrivesc mult mai bine.


Eh, timpul a trecut, am descoperit slingurile intr-un final (nu, nu le-am inventat eu, doar le-am descoperit :) ), cele doua slinguri au devenit o afacere (da, suna rau, afacere, dar de fapt nu e. rau nu afacere :)) ), lucrurile au crescut iar eu m-am lasat cumva prinsa in valtoarea evenimentelor.


Ideea de la care am plecat, insa, atunci cand am inceput cu slingurile, a fost ca eu una am fost prea intimidata de ceea ce insemna wrap. Si ca nu am fost singura. Ca nu exista acea o singura esarfa care sa faca pe oricine fericit si ca wrapul era, dupa mine, supraestimat.

Eh, cu timpul asta care a trecut si cu 'purtatoarele' devenind mult mai cunoscute, mi-am dat seama ca sunt parinti care doresc sa isi poarte copilul dar sunt intimidati si de sling si de wrap. Si atunci s-a nascut ideea wrapurilor elastice. Nu ele de fel, ca doar nu le-oi fi inventat eu :D, ci ele la mine in magazin.

Apoi a inceput saga cautarilor. In caz ca mai era cineva care nu stie, industria confectiilor la noi e moarta coapta. Daca la tesatorii mai exista cateva pe linia de plutire (sau falimentare dar care inca se mai zbat), la capitolul tricotaje metraj e rau. De tot. Numai factura mea de Vodafdone poate spune cam cate telefoane am dat in speranta unei fabrici romanesti. Nimic, nada, zero. Nici urma.


Asa ca a tebuit sa inghit pana la urma faptul ca nu pot face tot Made in Romania. Pana la urma nici viermi de matase nu prea avem :D si tot or sa fie disponibile din primavara si slingurile din matase naturala (hai ca asta cu viermii de matase nu e asa scarboasa ca aia cu pieile de miel pt copii :D).



Asa, long story short (de parca n-ati fi citit partea lunga pana acum :)) ), sper ca in vreo doua saptamani sa fie pe site si wrapurile elastice. Nu, nu sunt romanesti, dar am incercat sa compensez cu un oeko tex 100. Sper sa fie suficient de bun. Inca ma gandesc la culori, nu o sa pot sa am o paleta foarte diversificata din prima, asa ca daca ati rezistat pana acum poate va dati cu parerea la 1-2 culori. Si imi urati succes :D

9 comentarii:

  1. Super! Eu sunt mare fan wrap elastic. Am unul sleepywrap. Cunosc doua mamici ce si-au cumparat wrap elastic din Ro :D si se lasa tare cu copilul, poate e prea elastic, stiu eu? Deci era nevoie de un wrap elastic de calitate in Ro :).

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu astept sa mai faci slinguri, ai asa ceva in plan in curand? eliza

    RăspundețiȘtergere
  3. Raluca,
    tipul de tricot era tare nepotrivit la unele pe care le-am vazut (nu stiu daca vorbim de acelasi lucru) si am vazut multe cu lycra vara trecuta, care se lasa cel mai rau. Acum testez al doilea lot, cu putin noroc (aka cash :-S) testez saptamana asta si lotul 3. Si vedem care ramane :)

    Ralu
    ah, gasisem un verde demential si, intre noi fie vorba, visam la aceeasi combinatie. Insa slingurile cu portocaliu nu sunt cele mai cautate asa ca...inca am dubii ...

    Eliza,
    slinguri numai la primavara, dar nu cum sunt cele dungate. Sigur vor fi cele din matase naturala TDF :)), dar TDF si la auzul pretului :))) si inca ma mai gandesc la altceva. Aceeasi problema, insa, investitia mare de inceput :-S. Nu stiu insa daca apar inaintea bebelui tau :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha, si eu sunt acum in perioada de re-indragosrire cu Moby :D
    Eu iti urez bafta multa si tin pumnii!
    Da n-am inteles, vor fi uni sau in dungi?
    Daca e vorba de o singura culoare, eu votez rosu si bleu inchis, sa mearga la blugi :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu votez pt un gri deschis inchis...adica sa nu fie o culoare aprinsa. Chiar vreau sa imi cumpar unul de la sleepy. Daca ies pana la vara cand am eu nevoie [:D] si ma incanta culoarea...sigur cumpar.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu as vota o combinatie de culori, ca sa nu mai zic ca as vota cam tot ce are flori (mai stii slingul o fata maron, una cu flori din care au toate fetele?). So, mie mi-ar placea asa: maron cu roz, maron cu turcoise, maron cu verde crud. Mai aveti altele maron? Le vreau eu. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut, la verde subscriu si eu, chiar daca am o fetita careia ii place rosul. Si cred ca o nuanta care sa fie neutra, gri sau maro, n-ar fi o idee rea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ralu si Rox parca aveau niste wrap-uri fff colorate, dungate.
    Si mie imi place rosu !
    Dodosasha

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.