luni, 31 mai 2010

Culmea nesimţirii / nota 1

Acum cateva zile era o discutie pe un forum romanesc despre produsele de la wrap.ro. Fetele (care nu cumparasera) ziceau ca nu sunt incantate de materiale, de explicatii, de pozitii, de preturi. De ce se vede pe site. Eu, bunul si prostul samariteam m-am trezit vorbind. Am zis, noh, zice fata ca-s 100% naturale desi au 5% fibre sintetice. Si, nah, comparatiile dintre wrap si sling sunt penibile. Si zice ca e produs romanesc dar nu se stie unde e facut materialul, probabil doar manopera e romaneasca. Dar de ce sa fim rai? Pretul nu-i nesimtit, nu e chiar fun sa tivesti 5m de material elastic (chiar daca-l tivesti prost, cu masini pt materiale neelastice si se rupe la folosire), fata si-a evaluat timpul mai bine ca altii, asta e. Se poate cumpara de la noi, se livreaza rapid, nu in 3 sapt cat ajunge din state, wrapul elastic nu e cea mai complicata chestie, una peste alta iese cu plus.

Si chiar ii luam apararea. Ziceam ca wrapul elastic chiar e o optiune, ca e o mama care lucreaza acasa, ca face asta pt ca e ceva in care crede (ca isi poarta copiii), aproape ca le-am inchis gura celor care comentau.

Si azi, dintr-o mare intamplare, intru pe site si dau sa ma uit la instructiuni. Fetele comentasera ceva de filmuletul de pe site, nu mi se incarca, asa ca intru pe pagina cu text. Si ce mi-e dat sa vad? Ceva foarte cunoscut. Extrem de cunoscut. Mult prea cunoscut. Asa de cunoscut ca parca era scris de mine.

A, stai, chiar era scris de mine. In noptile alea lungi in care copilul dormea si eu scriam si scriam. Urmate de dimineti in care el tragea de mine sa ne jucam si eu vegetam pe langa.
De zile in care ma voia si eu nu puteam fizic sa fac fata.
Si in zilele in care photoshopam sute de poze si copilul meu facea ADHD.
Si in nopti in care plangeam pentru ca nu reuseam sa le duc pe amandoua odata, copilul si firma.
Si in timpul pe care am crezut ca mi-l protejez cu bun simt afisand la intrare:


Da, fraiera de mine.
Da, îmi e ciuda, imi e ciuda de mor.
Da, sunt plina de nervi.
Da, puteam sa-i scriu inainte. Si sa ce? Sa o rog ceva? Sau sa-i spun ca stiu si ca e mizer? Ca macar ar fi putut sa schimbe ordinea? Sa nu se prinda lumea? Ca putea macar sa foloseasca aceeasi persoana, sa nu bata la ochi? Ca putea, mama ma-sii de treabă, să nu fie copy paste?

Nu. De fapt preturile pareau mici pentru ca timpul alocat era minim. Ce se putea, se copia. Cu nesimtire si nonsalanta.



Nu, nu va deranjati sa googăliţi, sunt aici:
http://www.wrap.ro/html/instructiuni_de_folosire.html

Cu copy/paste de aici
http://www.sling.ro/instructiuni/

Nu toate, ca nu se potriveau. Ce-a mers.


Ia, si niste trafic, sa cresti mare!

20 de comentarii:

  1. Deja nu ma mai mira nimic ... dar tare rau imi pare sa aud ca ti s-a intamplat si tie. Chiar nu meritai, vorba ta, dupa atata munca ...
    Lasa, tu sa fii sanatoasa, iubita! Astia cu copy/paste n-au viata lunga, oricum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si nu poti sa-i ceri sa stearga?

    Si hai recunoaste ca sunt naspa wrapurile alea! Chiar sunt naspa...nici macarnu sunt intinse calumea. Stau adunate pe umeri

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu f bine cum e. Si-ti amintesti cred si de cazul alqa de plagiat pe care l-am descris in amanunt pe Contemporania.
    Asta-i tara in care traim, nesimtirea unopra nu are margini.

    Te pup si sa-ti treaca repede supararea, ca faci riduri pe gat :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Diana la fel zic si eu ca si Brishtara, cere-i sa stearga.
    Pupe multe de la noi :*:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Alina,
    ce dor imi e de voi in vechea formula. Multumesc mult pentru cuvinte.

    Brishtara,
    Si sa ii zic ce? Sa o rog? Am o sila momentan...Astept sa se simta
    Calitatea materialului nu o discut, ca n-am pipait, am vazut doar. Mie nu mi-a placut ca v-ati luat de ea in lipsa, dar acum ca-s nervoasa...informatiile sunt penibile ...

    Sabina,
    Da, imi amintesc f bine. La scara mult mai mare si penibil ...
    Lasa ridurile de pe gat, alea pe fata sunt mai mari :) Si firele albe :)

    Amy,
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. diana, stiu cum e sa fii plagiat!
    eu subscriu, tu ai fost prima care a aparat-o
    am discutat si i-am luat si eu apararea, iar acum, desi sustin ceea ce am zis, ma alatur dezamagirii tale.
    sper sa afle si sa se simta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Diana, cere-i sa stearga. Imi pare rau pentru cum te simti, dar, pe cuvant ca, mi-e chiar mila de astfel de oameni care nu pot gandi singuri suficient cat sa insaileze doua fraze.
    Trafic nu-i fac....

    RăspundețiȘtergere
  8. Noh, ar trebui sa te gandesti la drepturi de autor. Inscrie-ti instructiunile la ORDA si poti sa dai in judecata asemenea specimene. Dupa ce o sa platrasca substantial nu o sa le mai arda de plagiat.
    Te pup sa treaca supararea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Uite astea sunt momente in care ma gandesc ca, daca un cal trece in zbor pe langa mine i-ha-hand duios, ii dau buna ziua si trec senina mai departe, pentru ca la noi in tara te poti astepta la orice. Nu cred ca nu e asa si la altii, insa parca mai au oamenii putin obraz...
    E normal sa-ti fie ciuda, pentru ca ai pus cate o particica din tine in fiecare obiect lucrat si in fiecare rand scris in miez de noapte.
    Eliza

    RăspundețiȘtergere
  11. nici eu nu am de gand sa ii fac trafic.
    inregistreaza-te si pune-o sa stearga. e solutia cea mai desteapta.
    nu te cobora la nivelul unei taratoare!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt curioasa de raspunsul ei...
    (mie lene sa mainregistrez,de aia e cont de anonim)

    brishtara

    RăspundețiȘtergere
  13. Diana, imi pare tare rau ca ti s-a intamplat asa o nedreptate. Ce pacat ca printre noi sunt astfel de persoane.

    RăspundețiȘtergere
  14. E doar inca un om ce striga dupa atentie si vrea s-o primeasca cu copy/paste. E cea mai simpla cale. Sad, sad, sad.

    RăspundețiȘtergere
  15. bai, chiar m-am intristat cand am vazut ce si cum. si pacat, pe bune, ca nu dau decat peste oameni din astia de doi lei peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ma bag si eu desi sunt cam nouta, dar mie,una, imi vine sa scuip cand vad asemena chestii, mai mult pt ca suntem mamici, mai mult pt ca traim intr-o tara fara de hal cu oameni de ultim hal, fara valori, fara resentimente, fara scrupule, fara Dzeu, fara..., fara..., fara... si atunci cand se gaseste cineva care chiar vrea, care ajuta, care pune suflet este primul care este calcat in picioare si singurul care sufera.
    Dar noi suferim alaturi de tine draga Diana, ne simtim si noi furate... furate de bunatate, de bunavointa...
    Capul sus, nu merita nimeni de speta ei, nici macar cuvinte rele, nici cel mai mic efort depus.
    Sa-i fie rusine! si pt ca NU-i va fi, asa sa-i fie norocu'!

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt administratorul site-ului www.wrap.ro si ma folosesc de dreptul la replica.
    Discutia s-a purtat pana acum din perspectia subectiva concurentei, fara a se cunoaste situatia in intregime.

    1-Presupusul plagiat implica trei propozitii razlete din trei pagini de text cu mii de cuvinte despre instructiunile de folosire!
    Respectivele propozitii sunt formulari standard traduse din limba engleza, banuiti de ce apare asemanarea?

    2- Intradevar, wrap-ul poate fi produs cu imbunatatiri, referindu-ne la tehnologia de fabricatie, dar ce e mai important este trecut cu vederea,anume tabelul comparativ de aici : http://wrap.ro/html/comparatie-sling.html
    Se arata clar si fara echivoc, din perspectiva parintilor care au apelat si la sling si la babywrap, care este mai bun pentru mama si copil.

    3-Si nu in ultimul rand:
    In ultimii ani au fost retrase milioane de sling-uri de pe piata internationala datorita deceselor cauzate prin sufocare in sling. Chiar in acest moment se deruleaza o ancheta a protectiei consumatorului din SUA in legatura cu acest subiect. Detalii pe google cautand "baby sling consumer alert".

    Trageti voi concluzia...

    P.S. Acest mesaj va aparea si pe site-ul www.wrap.ro, ca drept la replica, in cazul in care administratorul va sterge acest post.

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule Dragu,

    1. Daca intr-adevar acele fraze ar fi traduse direct din engleza, pozitia dvs ar fi aceeasi, de copiator. Nu e vorba de 3 fraze si nici de traducerea standard, v-am trimis exact pe mail despre ce e vorba si am vazut ca ati si schimbat. Nu vad ce motiv ati fi avut sa schimbati daca nu aveam dreptate. In plus, tot pe mail, mi-ati explicat ca e posibil ca, atunci cand sintetizati informatiile de pe alte siteuri, sa fi ramas o bucata copiata. Gasesc inutila continuarea subiectului pe aceasta tema.

    2. Ca utilizator de esarfe port-bebe ar trebui sa stiti ca fiecare esarfa are avantajele si dezavantajele ei si ca nu exista nici una perfecta. Comparatiile dvs sunt extrem de subiective.

    3. Am scris suficiente posturi pe tema asta, sunt absoluta sigura ca toti cititorii blogului meu sunt mult mai bine informati decat credeti. Si decat dumneavostra.

    Nu am tipmul si nici energia de a continua acest dialog. Dreptul dumneavostra la replica a fost notat.

    RăspundețiȘtergere
  19. Domnule Dragu (continuare), Ca producatori, ar trebui sa selectati un pic mai atent informatiile pe care le transmiteti cititorilor si viitorilor cumparatori ( si folosesc acesti termeni dinadins). Site-ul dvs. probabil nu va fi singura pe care un posibil cumparator (in termenii nostri un parinte) va citi inainte sa se decida asupra produsului ales. Si va fi probabil uimit ca comparatia pe care l-ati facut este incorecta ( in termenii nostri manipulata pentru scopuri...) Ce fel de catarama se foloseste la slinguri? de exemplu cea din poza de pe siteul dvs. ce catarama are? si de ce nu poate fi purtat slingul pe pielea goala? Ati purtat vreodata sling? Pe pielea goala sau imbracat? Si care sunt milioanele de slinguri retrase? sau vorbiti despre pouchul tip geanta? pt. ca nu seamana deloccu poza pe care l-ati pus pe site. Mi se pare jignitor sa-i subestimati chiar atat pe cititorii dvs. Sinceritatea aduce mult mai multe beneficii.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nici macar un click nu ii dau trafic. Nu sunt mama (inca :)) si nu am cumparat de la tine, insa iti inteleg indignarea pentru ca acelasi lucru mi s-a intamplat si mie. Desi mi-am pus logoul pe fotografii si siteul sub protectie, tot s-au gasit "istete" care au cropuit si si-au atribuit machiaje de la mine. O solutie ar fi sa ma fotografiez cu toate doamnele si domnisoarele pe care le machiez. Insa spre deosebire de cele carora le place sa se machieze pe ele si dupa isi posteaza creatiile curcubeistice pe net, eu chiar sunt makeup artist si imi doresc ca in fotografii sa iasa in evidenta munca si inspiratia mea pe fata celei care a purtat-o, surprinzandu-i emotiile. Asa ca te inteleg si te sustin, nu este nimic mai injositor decat a-ti insusi creativitatea, inspiratia si ideile unei alte minti pe principiul xeroxului. Ba in plus sa mai faci si bani de pe urma acestui om, atribuindu-ti calitatea muncii lui... trist

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.