luni, 28 septembrie 2009

Concluzii după 4 zile de Babyexpo

Pentru început trebuie să spun că nu mă aşteptam la nimic. Nu am plecat cu ideea că o să văd mulţi oameni ok, că o să pice lumea pe spate :) şi nici că o să fiu luată la şuturi. Eram doar foarte curioasă. Deci cumva nu aveam cum să fiu dezamăgită. Şi nici nu am fost. Au fost de fapt 4 zile de ieşit în parcuri noi.



Am întâlnit fete dragi care au venit să mă viziteze şi care mi-au făcut reclamă purtându-şi copiii în slinguri şi mei-tai-uri şi care s-au oferit să împartă pliante. Mult peste aşteptările mele, căci nu aş fi îndrăznit niciodată să cer aşa ceva cuiva cu copil, să îl plimbe prin aglomeraţie şi să mai şi facă reclamă. De unde! Au venit multe mămici simpatice, unele pe care nu le-am văzut niciodată, doar ne-am conversat pe mail, şi care au fost atât de încântate de eşarfele lor încât au vrut ca în timp ce aruncau câte un ochi la jucării, cărticele şi altele, să ajute şi alte mămici. Şi au împărţit pliante cu copiii în sling.

Am fost din nou surprinsă de mămicile blogosferice care au fost de milioane, iar Anei nu-i pot mulţumi îndeajuns (până la al doilea bebe :))) )pentru tot timpul furat de la job şi pentru observaţiile excelente şi plimbarea cu Tomi în sling (o păpuşă cu ochi verzi pe care a adoptat-o în două minute şi a scos-o la produs :)) )

Rox a fost mâna mea dreaptă, fără de care nu aş fi reuşit nimic, aşa că mii de mulţumiri, Rox!



Am văzut şi părinţi care discutau liniştiţi şi făceau glumiţe in timp de copilul urla în cărucior, aruncându-i câte un Hai, taci! din când în când. Să zic totuşi că au fost mai puţini decât într-un parc şi decât în anii trecuţi.

Dar cel mai si cel mai mult mi-au plăcut doi părinţi care au văzut slingurile şi au zis: da! Instant, fără să mai fi auzit vreodată de aşa ceva.
O mămică cu un bebe de un an jumate, pe care îl cărase pe şold câteva ore bune şi era epuizată. S-a oprit să vadă slingurile pentru prietena ei gravidă şi când a auzit că îl poate folosi şi ea, l-a pus pe ea şi efectiv a răsuflat uşurată. Imaginea aia e una care mă va ţine 'in busines' mult timp de acum înainte. Pur şi simplu s-a liniştit. Iar copilul stătea acolo de parcă l-ar fi purtat din prima zi. Şi mi-a plăcut mult când am auzit-o vorbind după vreo 10 minute: daca aude soţu' ca am dat 1 milion două sute pe ăsta moare! Şi ce dacă! Ţu ştii cum e?

Şi o altă surpiză foooarte plăcută a fost din partea unui tătic. Un tătic care nu era nici cool, nici presat de soţie şi nici nu mai auzise de slinguri. Doar un tătic care a prins o demonstraţie şi a zis da, vreau şi eu. Bebe avea câteva săptămâni şi a spus că i se pare prea mare căruciorul pentru el, bebe are nevoie de ceva mai mic, să îl ţină aproape. Îmi dăduseră lacrimile,pur şi simplu vorbea atât de frumos şi din suflet, de puiul lui mic, cum rar am întâlnit.


Am întâlnit oameni care auziseră de slinguri de pe Hotnews şi s-au oprit doar ca să ne felicite.

Am văzut foarte mulţi părinţi care s-au oprit oftând şi care şi-ar fi dorit aşa ceva pentru perioada în care copii lor erau mici.

Am întâlnit pârinţi cu copii de 4-11 luni şi care au zis, da, era bun când era mic, acum ce să mai fac cu el că nu îl mai ţin eu în braţe. ?

Am întâlnit gravide care au venit şi au întrebat care e diferenţa între o eşarfă şi un marsupiu clasic şi mi-a plăcut tare mult că au întrebat, că şi-au pus problema, că pur şi simplu se documentau.

Am mai văzut şi un tătic ce îsi purta copilul de 3 săptămâni într-un wrap Didymos, ţesut. Nu ştiu dacă mulţi dintre voi ştiu ce înseamnă asta. Un wrap, deci cam cel mai greu de folosit pentru 'prima oară', ţesut, deci greu de folosit cu un nou-născut, şi tătic. Asta înseamnă că a vrut musai să o facă, a ştiut dinainte cât de mult vrea să facă asta, să îşi ţină copilul aproape, şi a făcut-o. Şi a şi ieşit cu el în lume, deci era pregătit să suporte şi eventuale critici şi şuturi. Jos palăria!

Şi mai mult decât atât, am întâlnit o persoană extraordinară. Am cunoscut-o pe Mihaela Zaharia, de la Parenting.ro. Am îndrăgit-o din prima, am mai stat de vorbă, ne-am ciocnit de cel puţin 20 de ori pe holurile Babyexpo deşi aveam standuri la mare depăratare, deci undeva a fost şi soarta la mijloc :). Pot să vă spun doar că îmi place mult şi că sigur vom face ceva împreună la un moment dat.



Partea mai puţin bună... hai să zic şi de asta. Cald! Îngrozitor de cald. Toată ziua batea soarele în feresetrele imense puse pe sud, deci tot timpul zona F era saună. Am reuşit să am 3 zile în care nu am pus nimic în gură în afară de apa şi câteva gogoşi mici pe zi. Nu puteai. No, asta nu e chiar atât de rău având în vedere că şi Rox şi eu am dat câte ceva jos :).

11 comentarii:

  1. Am trecut si noi pe acolo , dar era deja putin aglomerat si am zis ca ne intoarcem sa va salutam. Era si Roxana. Dar cum copilul nu vroia nici in brate nici pe jos , poate vroia in sling :-) am iesit in tipete de la BE , si abia pe drum cand s-a mai potolit putin mi-am amintit :-( Dar e de bine ca era aglomerat la voi la stand

    RăspundețiȘtergere
  2. ereena, îmi pare rău că nu ne-ai tras de mânecă, dar da, au fost momente când a fost foarte aglomerat, cu câteva din mămicile blogosferice nu am apucat să schimb mai mult de 3 vorbe :(.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Diana, ha, ce sa mai zic ca noi doua nu am vorbit mai deloc!
    @Ereena, data viitoare sa nu cumva sa mai pleci fara sa ne tragi de maneca!
    Macar o privire sa ne fi aruncat una alteia!

    A fost fain!O mare lectie pentru mine! Daca as fi putut inregistra toate prezentarile Dianei, mi-as fi deschis sigur o afacere profitabila, de consiliere in ale purtatului!
    E o super afacere sling.ro, facuta "cu cap" si, ce conteaza enorm, din suflet si cu rabdare si multa pasiune!

    "Sa creasca" in continuare!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, da, Diana, exact asa zic si eu: "la mai mare!" :)) Cred enorm in tine si in ceea ce faci! Si imi pare nespus de rau ca timingul n-a fost tocmai fericit si n-am putut sa-ti fiu alaturi atat si asa cum as fi dorit! Dar promit ca incerc sa ma revansez cu urmatoare ocazie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salutare,

    Vroiam sa iti spun ca ne e de mare folos slingul ce l-am cumparat acum vreo 2 luni. Insa, bebe a crescut si cred ca va trebui sa mai schimbam pozitia. In fine, ideea e ca am ceva intrebari, si imi pare rau ca am ratat intalnirea babywearing week, dar si baby expo.
    Ar fi fain de repetat actiunea cu intalnire mamicilor purtatoare.

    toate bune.
    cristina

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristina, scrie-mi, te rog, pe mail, poate te pot ajuta până la următoarea întâlnire.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu, din fericire, am ajuns la baby expo si am fost la acest targ special pt standul sling.ro. I-am spus sotului de la intrare ca mergem in stanga si cautam standul 13 iar el ma tot intreba ce e la standul 13 :).
    Iti multumesc Diana pt sfaturile cu privire la purtarea slingului si ma inscriu si eu la urmatoarea intalnire de mamici purtatoare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu mai ştiu cum am ajuns pe acest blog, însă mă bucur foarte mult, că există acest blog cu această temă. Felicitări! Acum trei ani am auzit prima dată de eşarfe pentru purtat copii, de atunci îl folosesc, e extraordinar! Sper ca tot mai mulţi părinţi să afle despre avantajele purtării copilului...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur ca a iesit asa, cu toata caldura :) La mai mare! PS Ne impacam fff bine cu mei-tai-ul cu trandafirasi pt mamici de 1,59 m :P, i-am dat de capat pana la urma :)

    RăspundețiȘtergere
  10. io ma bucur rau de tot sa aud ca ti-a mers asa de bine, diana!
    iar faptul ca atatea mamici ti-au fost alaturi, mie-mi spune despre tine ca tre` sa fi un om deosebit!
    pai, daca ai succes, tu sigur il meriti!

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.