luni, 7 noiembrie 2011

007 - Cum sa faci alta caciulita simpatica si manusi

Cum raman cu o groaza de resturi de polar de la huse, imi tot vin idei de ce sa fac cu ele.

La Atelierul de duminica am vorbit cu fetele de o caciulita super simpla si simpatica, asa ca, dupa ce am ajuns acasa, am si facut-o.

Cu materialul pus in doua, fata la fata, taiati o bucatica de cca 25 x 25 cm. Eu i-am pus doua urechiuse, dupa cum vedeti eram intr-o super viteza si nici macar n-a iesit simetrica.



Important e sa va faceti curaj, altfel nu va aratam un rateu :D. Cusut pe toate laturile, mai putin pe cea pe unde intra capul :), si crestat un pic materialul langa urechiuse, sa se aranjeze mai bine.

Ideal ar fi sa folositi un material elastic pe cel putin o latura [stanga-dreapta in poza de mai sus]. Merge perfect un pulover mai vechi sau orice tricot. Polarul e un tricot un pic flausat, l-am pus cu partea elastica in jurul capului, asa ca am o caciulita care merge bine si pe Greuţu, si pe d, si pe alex. M-am scos :))



Si fiindca saptamana trecuta am tras chiulul cu cutterul meserias, va mai povestesc de ceva super simplu de facut. Manusi fara degete.

Mega simplu! Polar fata la fata, doua dreptunghiuri si o gaura :)
Eu mi-am masurat mainile [asa, super basic :),  infasurand polarul peste el, facut semn cu degetul si taiat].
Latura cea mai elastica trebuie sa fie cea care va inconjoara mana, nu lungimea. In poza de mai jos, materialul e mai elastic pe directia sus-jos.


Mi-au iesit doua dreptunghiuri de cca 25 x 35 cm. Am pus mana pe polar, cu degetele in afara, sa vad cam pe unde vine gaura pentru degetul mare. N-am poza cu mana ca n-am reusit in pozitia aia :)), oricum ideal e sa faceti dupa mainile voastre :).


Important e sa faceti gaura mai mica la inceput, si sa o mariti dupa ce totul e gata.
Ei, acum simplu inchideti tuburile pe latura lunga.


La a doua pereche, cea din poze, am incercat doua cusaturi decorative pe marginea de sus, nu pot sa zic ca a iesit mare branza, decorativul pe tricot nu e cea mai stralucita idee. Dar cusut de mana cu o ata groasa, de broderie, ar putea sa iasa chiar fain.

Daca vreti super finisaje, puteti sa faceti tiv [atentie, insa, ca, atunci cand lucrati cu material elastic, orice cusatura il intinde. Puteti ingusta un pic tubul la capatul dinspre degete, in caz ca vreti musai tiv, cat sa nu se labarteze prea tare.


Si gata, in 5 minute aveti si manusi super cool :). 

[asta e prima pereche, cea la care am facut gaurile pt degetul mare un pic mai mari. cum spuneam mai sus, mai bine incepeti cu mic si mariti decat invers.]

Spor ! Daca aveti intrebari, sunt aici :)

8 comentarii:

  1. uuuu, ce faine-s manusile. trick question: de unde iau polar in Bucuresti? ca pe vreme asta mi-e cam greu sa bat orasul in recunoastere cu piticotzenia la purtator

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte faina ultima poza. De sezon, parca si simt frigul:)

    RăspundețiȘtergere
  3. ligia, in buc, paturicile de la ikea, verde, rosu, alb, sa zic ca am pus link la ele cand am facut caciulita verde

    RăspundețiȘtergere
  4. pe principiul manusilor merg facute si niste jambiere

    RăspundețiȘtergere
  5. .. si pe principiul caciulitei ar merge un guler-fular mulat pe gat, care sa intre direct pe cap si apoi sa vina un pic in jos spre umeri pe sub hanorak, sa-mi tina si mie cald fara sa ma sugrume cand ma plimb afara cu puiul in sling...??

    RăspundețiȘtergere
  6. e atat de de treaba polarul asta incat, desi am o lista luunga cu chestii de facut, nu ma pot abtine sa nu mai fac ceva cu polar. deci mususuk, spiridus, clar.

    daca faceti ceva aratati si voi o poza, ceva :d, pentru inspiratie :)

    RăspundețiȘtergere
  7. eventual un dickey dintr-ala de are loc si pt capul lui bebe din sling ;)

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.