marți, 10 mai 2011

Slinguri noi, de vara




Am reusit sa fac si cateva poze, cele 'in use' ceva mai tarziu. (Vin, vin si cu HSM, Iglita, nu esti singura :D)

Doua slinguri din matase naturala, o frumusete de dupioni.
Daca as purta vreodata rochie de ocazie, din dupioni mi-as face. Pana atunci mai am de slabit cateva zeci de kilograme si de schimbat de tot personalitatea. Mai greu la amandoua. Dar un sling din matase pe cuvant ca as purta :).

Partea superba la dupioni e ca, de obicei, e tesut din doua fire de culori diferite. Partea proasta e ca e aproape imposibil de prins in poze la culoarea adevarata. Unul e gri lucios, absolut demential, dintr-un negru verzui si argintiu. Mi-e tare greu sa va descriu culoarea, o sa-i spun gri si voi o sa ma credeti pe cuvant, pentru simplul motiv ca dupa ce il vedeti oricum n-o sa stiti ce nume sa-i dati. Dar e un gri :). Si sa zic ca usor mai inchis decat a iesit in poza asta. Prevad mari probleme pana la o poza reusita.
Al doilea e negru carbon, mat, toate firele negre, e lesin :).

Amandoua au acele 'defecte' specifice matasii naturale dupioni. Firele au grosimi diferite pe parcursul lor, avand mici 'bulbi'. La slingul gri 'bulbii' sunt argintii, la cel negru sunt mai putin vizibili pentru ca sunt negru pe negru, dar exista si ei.

De ce sunt asa tari slingurile din matase naturala, in afara de faptul ca sunt de fite?
Pai sa vedem.
  • Matasea e cel mai rezistent material natural, pe vremuri fiind folosit la parasute. Da, da, parasute. Nu alea de Bamboo :)))).
  • Este foarte racoros si perfect vara.
  • Este incredibil pe piele si nu am auzit niciodata de alergie la matasea naturala :D.

Partile mai putin bune:
  • Are o rezistenta foarte scazuta atunci cand este ud. Niciodata nu folositi un sling din matase naturala care nu e uscat complet.
  • Daca vrei sa pastrezi slingul usor rigid, trebuie spalat de mana. Se poate spala si la masina insa se va inmuia foarte tare. Personal prefer varianta mai 'crispy', dar e o chestiune de gust.
Toate slingurile sunt din doua staturi de material si le puteti purta pana pe la 18 kg. Ideal ar fi sa nu fie singurul sling pe care il aveti, dar pentru o vara il puteti folosi doar pe el.

Acestea fiind zise, pana maine vor ajunge atat pe site cat si la Organic baby.



Trei slinguri din in, perfecte si ele pentru vara, alb natur, bleu si negru. Si mult mai accesibile ca pret.


Slinguri-in

Ce stie inul:
  • e subtire
  • absoarbe bine transpiratia si e foarte placut vara.
  • e fibra naturala
Partile mai putin bune:
  • nu este la fel de fin ca bumbacul. Unele persoane pot gasi inul direct pe piele destul de neplacut (eu sunt una din ele). Daca stiti ca nu va place textura inului, e mai bine sa alegeti bumbacul. Sau matasea :)
Toate sunt din doua staturi, va tin lejer pana la 18 kg.


Si cateva slinguri din denim subtire, ultimul denim, pentru ca ma pregatisem sa mai iau si... nu mai am de unde :(. Mai am material de cateva pouchuri, daca visati la un pouch din denim acum e momentul sa va incercati norocul.




Ce are denimul de bine?
  • e bumbac si
  • e foarte cool :), se asorteaza usor la orice
Mai putin placut:
  • iese la spalat. Ca orice blug, are nevoie de cateva spalari pana iese tot surplusul de culoare. Eu va sfatuiesc sa il spalati fara mila, la 60-90 de grade primele 2 dati, pana nu mai iese nici un strop. Si musai cu alti blugi sau haine negre.
Slingurile din blug sunt dintr-un singur strat, sa fie cat mai prietenoase vara. Va tin si ele pana la 15 kg sigur, in functie de cat de des in purtati - si mai mult.

Sper din tot sufletul ca maine ajung toate pe site.


P.S. Stiam ca mai vreau sa spun ceva :D. Cea mai mare provocare a fost sa gasesc umarul potrivit. Desi am incercat anul trecut, tipul de umar pe care il folosesc pentru slingurile tesute nu se potrivea la fel de bine la cele subtiri. Eu zic ca avem un castigator acum, sper sa va placa si voua si sa nu fie nici prea lat, nici prea ingust, nici prea strans, nici prea evazat, nici prea gros, nici prea subtire. Sper :)

9 comentarii:

  1. superbe slingurile!
    am trimis masurile pentru ACEL pouch :)
    ai primit mail?
    Marina

    RăspundețiȘtergere
  2. cele din in chiar imi fac cu ochiul, nici nu-mi pot da seama care culoare mai tare, dar deocamdata incerc sa ma decid daca sa trec pe mei tai sau nu..

    aa, multumesc pentru mentiunea speciala, nu ma ma simt deloc singura :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana, sunt superbe toate...

    Oana(mamica lui Matei)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si cand te-am intrebat de slinguri subtiri, de ce mi-ai zis doar de cel din denim??? Ca sa nu am insomnii de la nehotarare? :)) Poate mi-as fi luat din fiecare :))))... Aaaa, sau ai stiut ca eu sunt mai baietoasa-sportiva, nu eleganta si nu feminina-romantica :))...

    Si apropo de umar, eu parca ma descurc mai greu cu asta nou decat cu cel rasfirat de dinainte. Dar eu abia acum invat cum sa folosesc slingul cu inele, asa ca poate mai dureaza.

    RăspundețiȘtergere
  5. Marina,

    Uf, am primit, nush cum nu ti-am raspuns. Se face, se pune si halvita deoparte :D. Te anunt cand e gata.

    Iglita,
    vezi ce ti s-ar potrivi mai bine si sigur gasesti tu o varianta buna.

    Oana,
    mersi :)

    Raluca,
    Adevarul e ca de cele din matase ma tineam sa ma apuc de vreun an, nici eu nu credeam ca reusesc sa le mai fac vreodata :))

    Iar peste in am dat cautand denim, desi si pe astea voiam sa le fac de vreo 2 ani :)))


    Problema la umarul ala e ca, la material subtire, taie. E clar preferatul meu, de aia am ramas la el, insa nu e chiar asa comod la materialele subtiri, mai ales daca bebe e mai mare. Eu zic sa-i dai o sansa, seamana mult mai mult cu pouchul asa si se aseaza mai usor sub copil, daca, evident, pui tivurile spre gat, nu in afara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Diana am trimis si eu un mail in care te intrebam de pouch, l-ai primit?

    RăspundețiȘtergere
  7. no rush ... cand poti, pentru ACEL pouch astept cuminte :)
    Marina

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai dreptate ca asa seamana mai bine cu pouch-ul si deci ar trebui sa-mi fie mai usor la pus! Buuuunnn!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt superbe! alea de in par de poveste!

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.