marți, 7 septembrie 2010

Buline (si povesti despre quilt)

In mijlocul concediului am primit veste ca mi-au sosit materialele pentru quilt. Bineinteles ca m-am perpelit si m-am gandit la ele in o mie de feluri. Daca pe cele de la Wendy Slotboom le stiam, pentru ca tot de la ea era si seria cu animalute si broscute, de Kona solids nu aveam nici o idee, stiam doar ca sunt foarte apreciate ca si uni-uri pentru quilturi. Cum le-am desfacut...n-am inteles de ce :)). Mi s-au parut destul de tari, cu dosul de-a dreptul aspru si chiar m-am felicitat un pic ca nu am luat mai multe.

Lucru care s-a schimbat complet cand m-am apucat de lucru. Se lucreaza incredibil de usor, cand am ajuns la matlasatul in linii drepte totul era o joaca. Asa ca, dupa pasteluri, am mai facut una in buline. Si pentru ca oricat de usor s-ar fi lucrat, tot iesea un pic mai putin fina decat perfectul meu, am zis sa iasa macar frumoasa foc, sa compenseze :). Asa ca am pus dosul dintr-un raiat foarte subtire la care ma uitam demult si caruia nu-i gaseam utilitate. A iesit o paturica, evident, lesin :), 70 x 75 cm.







Nu am nici o idee la as putea-o folosi, probabil va sta alaturi de muulte alte lucruri inutile dar tare dragi. Poate la bebedoi, vreodata...:)

Si daca tot suntem la buline, trebuie sa va spun ca, in sfarsit, dupa vreo 3 luni, ne-am pus perdele. Nu oricum, ci cusute de mana, caci inspiratia ne-a lovit nu la atelier, ci acasa. Asa ca aseara am fost o Penelopa mica si am cusut de mana ditamai perdelele. In buline. Nu, chef sa le calc n-am mai avut :)

14 comentarii:

  1. ce paturica frumoasa!!! e si pe site?

    RăspundețiȘtergere
  2. auzi, daca tie ti se pare inutila, o vreau eu pentru bebe trei. so name your price si fa bine si da-mi-o!

    RăspundețiȘtergere
  3. Kamelia,
    nu e pe site, nici macar nu stiu daca e de vanzare. dar am reusit sa fac ceva de drag, si ma mandesc si io :)))(candva dupa prima mie, am pierdut placerea de a lucra la slinguri :| )

    Bogdana,
    cu o mare curiozitate te intreb: ce sa faci cu ea? :D sincer, mie imi place la nebunie sa lucrez, de haine nu mi vine sa ma apuc ca-s cat casa, slinguri/mt nici atat, dar astea chiar ma relaxeaza bine. insa nu imi dau seama cat de utile ar putea sa fie :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Auci ce-mi place.
    Esti datoare si la mine cu una, da nu mai stiu dimensiunile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu voiam sa intreb daca sunt de vanzare. Sunt superbe! Felicitari Diana!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ana bela
    stiu, stiu. dar in momentul asta am mare nevoie sa fac ceva de drag, fara presiunea lui 'trebuie', fara gusturile altcuiva, ceva doar pentru sufletul meu. asa ca, cel putin pentru moment, paturicile raman la nivelul asta :)

    robertina,ozana
    va multumesc mult si ma bucur din suflet ca va plac

    RăspundețiȘtergere
  7. Mama, si eu care speram sa urmeze si unele mai mari, asa ca pentru livingul meu...sau pentru camera fetelor. Tot mai sper...poate vreodata ai mai mult material si nu ai ce face altceva cu el decat o " paturica" asa, 3m/2m, frumoasa foc. te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt minunate Diana. Felicitari, mai ales ca le-ai facut de drag :-*

    RăspundețiȘtergere
  9. la ikea astfel de paturici se vand cu succes, ca sa-ti invelesti copilul, sau sa stea pe ea cat e micut. Eu cu eugenia am facut una din materiale cu texturi si culori diferite si a avut mare succes la maria mea (10 luni)

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai 70x75 e perfect pentru un bebe mic, nu? Mai alesnca sr va naste in toiul iernii... Sau tu zici ca nu e buna pentru invelit? Ca nu inteleg...

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand vei fi pregatita de o paturica si pentru noi, sa ne anunti. Despre model, nu stiu nimic. N-am nicio idee. Te las pe tine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Alexandra,
    am fost ieri la ikea si am vazut paturicile. Care sunt de fapt paturoaie :))). Foarte simpatice, am vazut un singur model dar dragute foc foc. Numai ca erau un pic cam...umflate..pt gusturile mele. Cred...tre' sa mai studiez problema :P


    Bogdana,
    hai ca pana in iarna mai e timp, poate o sa ai de ales din mai multe :).

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.