marți, 8 decembrie 2009

Cum să NU ţii copilul în sling

Şi cum să (nu) te distrezi cu 3 kilograme de orez.

La primul babyexpo am avut destui părinţi dornici să încerce un sling dar fără copilul din dotare. Plus viitorii părinţi care, deşi îl aveau, nu puteau să-l probeze cu slingul. Irinamea a fost o drăguţă şi mi-a împumutat nou-născutul ei de la Lamaze, dimensiuni de nou-născut, gât flexibil dar ... uşor. Am căutat la târg o păpusă mai aproape de ce îmi trebuia dar în afară de preţurile năucitoare (1,7-2,5 mil o păpuşă???? wtf? ) n-ar fi putut păcăli nici un adult că aduce a copil.

Aşa că, pentru a doua tură, am zis să-mi fac temele. Un drum la un fel de supermarket/europa slatinean/totul la 38 000 care costa mai mult de 38 000 şi m-am ales cu 2 gemeni perfecţi. Maleabili, genunchi 'îndoibili', proporţii de copil real. Le mai lipsea greutatea.

Am zis eu, mamă de treabă, că ar fi o ocazie tare bună să vadă copilu' cum facem operaţii. Operat copilul, scos maldărul de vată de plastic, şi distrat cu cele 3 kg de orez. Copilul încântat, am turnat orez cu cornetul în păpuşă, i-am făcut transplant de organe, i-am scos apendicele. Am decis în ultimul moment să punem vată la loc pe post de plămâni, l-am cusut, a fost excelent.



Asta a fost partea cu distratul. Iar Greuţu a fost foarte apreciat la târg. A făcut plimbări pe la alte standuri, a fost purtat de nenumărate familii pe care le-a cucerit iremediabil. Până în ziua 3.

Din ziua 3 de târg, Greuţu n-a mai fost amuzant. Deloc. Lui Greuţu' au început să-i cedeze suturile. Şi a început să curgă. Câte-un bob, câte-un bob. Câte zece. Câte douăzeci. La început numai când îi aranjai pantalonii, apoi din ce în ce mai des, în orice poziţie. Pe mine, pe Irina, pe Andreea, pe Anca, pe Claudia (şi ce bine a fost să se mai scape şi pe alţii, nu doar pe mine :))) ) şi, evident, pe toţi părinţii care au avut parte de experienţa unui drum cu Greuţu. La un moment dat chiar era nasol că nu ştiai ce să le zici mai întâi, să fie atenţi că e greu copilul sau să nu se sperie că [] curge :).

Apogeul lipsei de amuzament a lui Greuţu a fost însă acasă. Nu, nu acasă-acasă, la Bucureşti, căci acolo a stat închis într-o geantă şi am reuşit să evităm covorul de orez pe care l-am lăsat tantilor măturătoare de la Babyexpo. Experienţa cu adevărat provocatoare a fost la atelier, când Greuţu a fost convocat pe ultima sută de metri (la propriu, o să crape din toate încheieturile în viitorul foarte apropiat) pentru un shooting la materiale. Şi când greuţu nu s-a mai comportat ca un copil, ci, pierzându-şi mare parte din greutate, a ajuns iar păpuşă.

Iata, dară, cum să NU vă purtaţi copiii în sling :) Sau aşa Da, aşa NU.




In caz că nu vă e clar, difereţa între poze e de câteva minute, timp în care i s-a scurs tot orezul în picioare :D

4 comentarii:

  1. Bine, hai sa fiu sincera :)) Cand am vazut prima data shootingul m-am trezit gandindu-ma ca e prea sus prins copilul :)) Eu n-am reusit s-o tin pe Ilana asa sus niciodata; si nici pe Tommy :))
    Cand am citit postul de azi mi-am dat seama ca un copil de 3 kg e un nou-nascut, deci e normal sa-l poti tine atat de sus...doh!!
    Ilana avea peste un an cand am inceput s-o port in sling, normal ca era mai lunga si nu statea cocotata :) Plus ca din motive personale intotdeauna am preferat pozitia pe sold. Mi-ai spus tu o data ca e prea jos, dar noua ne-a fost bine asa, chiar n-am avut motive sa ne plangem :))
    PS. Poate il recuperati totusi si pe Greutu...e un roscat tare simpatic! Cand l-am vazut prima data mi-am zis "ia uite-l si pe Gavroche!" :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ilana, eu numai foarte sus simt bine copilul. Ai vazut pozele cu geanta? E una acolo cu d la mine in sling. Pare ciudat de sus :P dar numai asa pot sa tin 18 kile fara sa ma dezechilibrez :)))) Si e tot pe sold.
    Si la bebelusi tot asa, imi place sa i simt cat mai sus.

    Daar, conteaza f mult cum te simti TU bine. De asta am si vrut forum. Sa poata fiecare sa-si spuna parerea, sa vada lumea ca fiecare parinte are felul lui si fiecare copil tonusul lui...

    Oricum, tre' sa ţi-l dau la probat cu ilana pe al meu bleu cu inel :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana, chiar ma gandeam zilele trecute ca probabil mi-ar prinde bine un sling cu inel pentru perioada de iarna, cand si eu si copilul suntem imbracati mai gros....Nu-mi dau seama cat de bine "prinde" materialul slingului peste haina de fas, dar ar trebui sa incerc...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ilana, nu prea merge nimic peste fas. Eu tin slingul peste geaca daca nu e de fas, daca e, atunci merge f bine pe sub. Oricum ne încalzim amandoi intr-o veselie, nu e nici o problema ca stau deschisa. Plus, se vede asa fain de la spate, un adidas iesind de sub geaca :D

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.