luni, 28 februarie 2011

HSM- saptamana a II-a


Daca saptamana trecuta ma plangeam ca nu am timp, saptamana asta stau mult mai rau. Asa ca scriu si mai pe scurt despre schimbarile din categoria HSM. Si incep sa cred ca ziua de marti a fost foarte prost aleasa pentru ca se pare ca e ziua in care am cel mai putin timp. Dar sa n-o mai lungesc:
  • m-am tinut tare la capitolul cereale si dulciuri, insa tot nu am reusit sa le elimin complet. Ba, mai mult, cred ca saptamana asta m-am scapat mai mut decat cea trecuta. Si in afara de scapari (oricum doar vreo 3-4 iar cantitatile nu au depasit mai mult de doua guri) am mancat asumat niste paine. Teoretic neagra, practic tot plina de faina alba si amelioratori. Dar am facut-o pentru ca inca nu reusesc sa mananc salata de vinete (vinete, sare si un strop de lapte, fara maioneza sau ulei) fara paine. Plus o cioco neagra (Lindt, yam) si 4 patratele de o porcaie de heidi amaruie cu portocala al carei prim ingredient tot zaharul e...
  • nu m-am tinut de bicla
  • am scapat de obiceiul de a manca ce nu mananca d. ori sta pe masa pana vine Alex, ori la gunoi.
  • am scapat de obiceiul de a tot baga chestii in gura. ceva ce e pe masa in fata mea, chiar daca nu mi-e foame, ceva ce vad in dulap cand il deschid cautand altceva...
  • m-am obisnuit cu mesele mai lichide: un iaurt, o ciorba, o cana de lapte.
Ce vreau sa fac saptamana asta:
  • am inca o saptamana nebuna, de asta si public de azi, asa ca nu am nimic maret in plan. nu-mi place sa-mi propun lucruri imposibile, asa ca saptamana asta vreau sa continuu fara cereale si zahar. nu mai simt nevoie de dulciuri dar tot poftesc cand le vad, asa ca tre' sa fac cumva sa nu le mai vad :D.
Nu stiu daca o sa va mai vizitez blogurile de HSMs pana in week-end, asa ca imi cer scuze in avans, dar promit ca vin sa bag nasul :P.

V-am promis poze. Nu, nu va acoperiti ochii si nu feriti copiii :))), sunt decente. Ma rog, cat de decenta poate fi o poza cu mine la 80 de kile... Va scutesc de o poza de la mare :D


Asa, si pentru ca ii promisesem lui Joe ceva, dati-mi voie sa va prezint un exercitiu, in caz ca vreti sa va pregatiti pentru apucatul de sport :))))))





23 de comentarii:

  1. ce bine aratai! si nici acum nu arati f.rau, sigur o sa revii la o silueta in care sa te simti confortabil, mai ales daca iti faci un plan pe termen lung si fara asteptari nerealiste( eu am fost surprinsa sa constat cand m-am cantarit sambata ca am slabit 2 kg, dupa ce toata iarna nu mai reuseam sa dau jos nimic, chiar daca nu m-am abatut de la "regimul" impus, cred ca pur si simplu corpul stie ca vine primavara)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu vad o schimbare in bine, inainte tineai in mana o tigara, acum un copil :) Si ca sa citez din clasici, in legatura cu slabitul: "Ce faci mama asa slaba, vrei sa te lesinezi pe strada?" :))

    Acum, ca sa spun si ceva util, am citit cu ceva vreme in urma o carte scrisa de o nutritionista care mie mi s-a parut a fi cu mult bun simt si judecata. Tipa zicea ca cel mai bine e sa ai ore fixe de masa: 3 mese principale si 2 gustari intre mese la ore clar stabilite. La mesele principale poti sa incluzi un desert, dar doar o portie; la gustari poti sa ai ori desert ori altceva, dar un singur fel de mancare. De asemenea, zicea sa nu ai mancaruri pe care iti impui sa nu le mananci fiindca visezi pe urma la ele si cand zici ca treci cu vederea si mananci o bucatica, mananci 3 kg o data. La mese zicea sa manaci pana te saturi, fara sa depasesti limita, da nici sa te scoli flamand. Ideea cu mesele dese functioneaza fiindca nu ti-e foame cand te asezi la masa, prin urmare nu mananci mult. A, si fara mancare dupa 7 seara; asta cred ca e cel mai dificil de respectat. Si eu dau iama prin dulciuri intre mese si as vrea sa renunt la obiceiul asta; cand eram mica mancam o patratica de ciocolata dupa masa de pranz si-mi era suficient.

    Spor :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai, am uitat/omis :D sa declar public ca am aderat tacit la rezolutia HSM. Zilele trecute ma priveam in pozele de acum ceva ani.:((.

    Eu ma lupt cu asta de cand ma stiu, ca sa fiu cat de cat multumita de mine traiam cu salate si fructe, fara pere, struguri, banane si alte fructe foarte dulci, renuntasem si la muesli, branzeturi care aveau grasime, paine neagra , adica chestiile considerate sanatoase. Si suportam stoic si tirada de : vaaai, ce putin manaci/tu nu manaci?/ tu ce manaci?.

    Mda, suna a ceva varianta light:D de eating disorder, dar fac eu cumva si imi revin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Diana aratai superin prima poza, iar in a doua nu as fi zis ca ai 80...in niciun caz.
    nu avem de ce sa acoperim ochii copiilor la pozele tale dar la filmulet cred ca ar fi indicat :)) Natalia deja se uita cam uimita cand urmarea filmuletul:))
    Asa cum am mai zis am inceput si eu acum 4 sapt(mai exact ieri s-au facut 4) ca incerc sa devin HSM si pana acum merge bine, adica -5 kg :)Sunt mai hotarat ca niciodata, nu ma mai suportam si nu imi era bine nici psihic..trebuia sa fac ceva.L-a un moment dat ajunsesem sa invidiez persoanele grasute care erau impacate cu asta si ele erau chiar multumite de felul in care aratau si ziceau ca sunt sexy asa.
    Deci eu am ales RINA si mi-e bine cu ea, nu devin frustrata ca nu pot manca ce imi place.Deci dupa 4 sapt de dieta cu abateri destule....am reusit sa dau jos 5 kg si fara prea mult sport, pt ca lu' fica mea nu i se pare amuzant deloc ce fac eu si atunci trebuie sa fac cumva cand doarme ea daca nu atunci pas pt ziua respectiva.Ieri am facut si o febra azi....bineinteles ca un ultimele 2 sapt nu mai facusem nimic concret

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana, nu te descuraja! Ai mers prea departe ca sa dai inapoi acum, vei reusi!
    Ziceai tu acum cateva postari ca iti propui sa lasi fainoasele de tot... te inteleg. Asa mi-am propus eu cu branza, pentru ca eu nu am masura, ori totul ori nimic! deci nimic, ca altfel nu fac nicio treaba. Iar de ciocolata am scapat astfel: nu am mai cumparat! nu gasesti gram in casa. si cand ma gandesc ca tre sa alerg 10 minute ca sa compensez 2 biscuiti digestivi cu cioco, pas! era o vorba: a moment on the lips, forever on the hips :))

    aaa, si cu bicicleta poate reusesti sa faci in cateva reprize scurte peste zi. important e sa iti ridici pulsul, that's when the magic happens!

    hai ca putem!

    ps. aaaah! eu nu stateam asa bine inainte de sarcina, dar tot nu am curaj sa pun pozele una langa alta

    RăspundețiȘtergere
  6. stiu cat poate fi de frustrant, dar eu as pune poza 2005 pe frigider.. sau, oricum, in zona bucatariei.

    RăspundețiȘtergere
  7. bravo pt curaj. ca sa iti mai zic ceva, greutateaq sta mult, foarte mult in atitudine. tu ai fost mereu atat de dezinvolta si naqturala incat nu te-am vazut vreodata nici macar plinuta ci pu si simplu ok. super ok. uitandu-ma la poze acum e prima data cand kilogramele in plus.

    deci, mentine atitudinea si scapa de kile, ok?

    RăspundețiȘtergere
  8. Ei, Diana, mie imi place poza cu kg mai multe. Sti de ce? Pentru ca in aia in care esti slabanoaga ai o tigara in mana. Acum ai un pui.
    Si eu cred ca la cat esti de ambitioasa o sa reusesti sa redevii slabanoaga (dar nu chiar asa ca in poza :))
    Oricum, eu zic ca esti pe drumul cel bun. Ai reusit sa schimbi atatea in alimentatie. Incet, incet, o sa inveti sa te alimentezi corect si sanatos.
    Doamne, vorbesc ca un nutritionist, dar imi predic si mie acelasi lucru in ceea ce priveste alimentatia. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. aratai super tare in 2005- dar acum esti super mama:) bafta si multa putere de stapanire! nu pui o poza si din fatza?:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Diana, ai dvds cu turbulence training sau cum faci? Si daca ai dai share? :D

    RăspundețiȘtergere
  11. nici mie nu-mi pari a 80 acum, dar recunosc ca in poza din 2005 vad o silueta de reclama. :) Iti doresc sa reusesti sa iti atingi tinta si sa ramai acolo. ;)
    Sus pe bicla si da-i la pedale!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Diana, ai reusit ff multe sa faci pana acum, serios acuma. Uite ca eu nu reusisem chiar atatea sa fac acu 2 ani, cand ma apucase strechea cu slabitu'... ma refer la alimentatie...imi amintesc ca doar am mai inlocuit dulciurile cu batoanele alea fibrobar si maraton pe stadion, in rest mai nimic. Pe atunci pitica avea 6 luni, alaptata exclusiv aproape, nu ma puteam abtine la papica bun din frigider :D. Abia dupa ce am slabit am descoperit keto si alte principii alimentare sanatoase.

    Sunt convinsa ca o sa ajungi la silueta de dinainte si chiar mai bine avand in vedere ca faci bicicleta. Ai o eliptica, sau bicicleta clasica?

    Pofta de ducliuri cica e si din cauza lipsei de crom di organism. Incearca sa substitui cromul cu alimente bogate in crom (exceptie dulciurile:D evident)...asta pt ca stiu ca nu esti adepta suplimentelor alimentare. Eu cu ele ma hranesc :D. De o saptamana iau suplimente cu crom si vad ceva imbunatatiri in apucaturile mele:))..pe cantar inca nik:D.

    RăspundețiȘtergere
  13. aoleu, chiar ca erai Hot sexy no-Mama pe atunci, da iti inteleg frustrarea, ai atins gloria, de aia te necajesti atata acuma. Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  14. Chiar nu pari de 80, sincer, dar e bine ca iti doresti sa slabesti. SI eu ma chinui de vreo 2 luni, dar e greu, foarte greu...din pacate. Mult noroc

    RăspundețiȘtergere
  15. Diana, eu cam asa cum esti in poza 2 aratam la numai 65 kile si 1.62 m. Nu mi se pare asa rau cum zici..ori esti inalta ori ai densitatea mare mare :))... ca-n poza aia nu arati de 80kile.

    RăspundețiȘtergere
  16. CRIS
    Da, da, fara teluri de neatins, fara cure minune si fara sa ma vreau ca la 19 ani. Ca la 25, totusi, as cam vrea :)))

    IULIA
    Mie mi se pare extrem de important ca fiecare sa isi gaseasca ‚dieta’ potrivita lui, la momentul acela. Si motivatia. La mine orele fixe nu sunt realiste, noi avem un program foarte ... liber :), de artisti :D. Momentan raman la fara zahar si fainoase, dar imi prind bine toate sugestiile voastre, poate pe viitor voi simti nevoia sa schimb si sa am de unde alege :)

    BEE,
    Trebuie sa gasesti ceva care sa te motiveze pe tine, si un fel de viata care sa ti se potriveasca tie acum. De fapt voua, ca nici tu nu ‚iti permiti’ sa gandesti numai pt tine. Poate un inceput usor, fara schimbari drastice? In nici un caz infometare ‚din aia’ cand ai un bebe mic. Te-ai gandit la varianta cu mult sport? Nu stiu, zic si eu. Adica una in care desi mananci bine, sa si arzi mult? Noh, habar n-am ce ti s-ar potrivi, ce esti pregatita sa faci acum, dar ma gandesc ca ai putea sa iei o prima saptamana in care sa faci numai asta: un plan. Al tau, pentru tine. Realist, de care sa te poti tine.

    LARISA,
    Inteleg ca ti-a placut fimuletul :))) Eu lesin la el de fiecare data :)))) Rina sa fie, daca tie iti e bine. 5 kg deja? Esti tare! Sa te vad peste o luna, de abia astept!

    IGLITA,
    Mi-ai ramas in cap cu MILF-ul tau :))) Horror :)))
    Ma ‚indop’ cu cioco neagra de doua zile, si ieri si azi adica, cate doua patratele. Frateeee :))) E oribila :))) Creierul e multumit ca primeste cioco :)), eu nu maipot manca nimic dupa, cred ca daca as lua o bucatica de cioco normala dupa aia cu 85% cacao as vomita instant.
    Cred ca pun planul cu bicla pe pauza, oricum sunt in acea perioada, si dupa saptamana asta ma apuc de turbulente. Iar bicla fac in zilele cu 30’ light activity. Sa nu cumva sa pedalez prea mult :))))

    RăspundețiȘtergere
  17. GRATIELA
    Anul trecut,cand am mai avut o tentativa, m-am gandit la varianta cu poza pe frigider. Dar nu ma ajuta deloc, mai degraba mi-ar creste frustrarea. Si in momentul asta am nevoie sa gandesc optimist, sa fiu vesela, sa stiu ca pot, nu sa ma gandesc mereu ce bunaciune eram si ce epava am ajuns :))).

    ANA
    Da, da, tigara vs copil, bla bla :)))) Problema e ca nici unul din ei nu e definitoriu pt cum aratam. Nici tigara nu ma slabea, nici copilul nu m-a ingrasat, nu e cazul sa-mi gasesc scuze in asta. Dar stiu ca sunt pe drumul cel bun. Trebuie sa fiu :D

    ADRIANA
    Mersi :). De ceva timp sunt destul de retinuta cu feţele pe net, deci nu stiu daca e cazul. Oricum, schimbarea la fata e chiar odioasa :|

    DANA
    Am dar nu ma simt prea confortabil cu share-ul :-S De cand cu copiatul a tot ce e pe siteul meu si schimbatul ordinii in propozitii si atat, vad altfel lucrurile ...

    GABI
    Mersi mult, si tu ai grija si rabdare.

    KHRISU
    Am o bicla clasica, un mil juma din metro, deja au picat doua bucati din ea :))), dar e ok, imi pot face treaba cu ea. Si ca sa ii raspund si MIHAELEI, am oasele grele :). Mereu arat de vreo -5kg minim. Adica in prima poza ma invarteam pe la 60 kg. Femeie cu greutate :))))) Si totusi, tot sunt cat muntele :D.

    RăspundețiȘtergere
  18. Asa, si acum un pic din revelatiile saptamanii asteia. Mi-am dat seama ca oricum eu nu ma hraneam bine. Adica mancam putin si foarte prost. 90% fainoase, haotic, 90% din timp stateam. La propriu. In fund, pe canapea sau scaun.

    De cand cu scosul fainoaselor mi-am dat seama ca mananc la fel de putin, dar mai putin prost. Deci in continuare imi lipseste energia. Si in loc de 90% din timp stand am ajuns la vreo 70%. Si nu-l numar pe ala in care dorm.

    Vreau sa ma apuc de turbulente. Cel mai probabil o voi face de luni pentru ca seturile se fac 6 zile si una e de pauza, si ma gandesc ca n-ar fi rau ca pauza aia sa fie chiar duminica. Duminica pe care mi-o propun, de acum incolo, dedicata exclusiv familiei. Am facut planul, fara facut de mancare, fara facut curatenie, fara firma, fara paturici, fara nimic. Doar noi 3. Si sigur nu vreau s-o stric cu 'timpul meu' pt exercitii.

    RăspundețiȘtergere
  19. Diana, un truc.
    Inainte de masa o crema bunutza (cu multe b-uri si fibre) din iaurt, tarate de grau un pic de miere si un pic de cacao mai bag eu. Taratea se umfla in stomac, tine de foame mult si bine de nu-ti mai vine sa manaci apoi toata ciorba din farfurie...

    RăspundețiȘtergere
  20. Khrisule, mama, n ai fost atenta :D N-auzi ca eu as manca si zece ciorbe in loc de o felie de paine? Nu vreau cereale, vreau legume :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Foarte faine pozele :).Eu nu am fost ever asa slaba :D. Eu mi-s mai dolofana dar ma fac eu fotomodela :)). Poze o sa fac acum si o sa postez dupa ce ajung la rezultat cum eram inainte si cum sunt dupa.Da o sa dureze asa cam un an :)) estimez eu :)).Foarte bine ce faci.
    Eu fac legume la abur si un sos din patrunjel, lamaie, jumatate de avocado, sare piper si ce condimente ti-or mai placea.Sosul il fac in blender ca pentru Edi si legumele le impart tot cu el.Le fac la aburi fara sare doar cu ceva frunze si peste ale mele pun sos pe ale lui le pasez sau i le dau ca atare.Succes in continuare si spor la ce faci.Ti-am mai zis ca te admir in ceea ce faci.Ai niste maini de aur!

    RăspundețiȘtergere
  22. normal ca nu pare de 80kg pentru ca oamenii cand aud 80 au o imagine mult mai grava in capsor. de aia nici in prima nu pare de 60.. care acest 60 e incredibil de sanatos, ba chiar 65 ar fi fost si mai bine, desi in mintea unora deja e mult prea mult. de aia sunt proaste normele, ca-ti strica perceptia asupra realitatii

    si cand ma gandesc ca eu la 60 de kile ma vedeam cum sunt acum de fapt... asta apropo de perceptie distorsionata

    RăspundețiȘtergere
  23. Pai legumele nu ingrasa (cu exceptia cartofului si morcovului)... da-i inainte cu ciorbele de legume si bicicleta.
    Da' ciupercile iti plac?? Si alea contin fff multa vit B12 si proteine de calitate.

    Haide mai..ca taratea nu e toata cereala :))...numai o lingurita intr-un iaurt.

    Io din ce-mi amintesc, pe mine m-a slabit f tare alergarea de seara, fara mancare dupa 18, iar cu suplimentele nutritive compensam lisurile din alimentatie. Si cu efortul asta trebuie avut grija, ca pierzi prin transpiratie cantitati importante de calciu si magneziu, cantitati pe care tre sa ti le iei dintr-o alimentatie corecta..altfel dai in altele. Eu aveam impresia gresita ca daca transpir la antrenament, moaaama ce-o sa slabesc(la inceput mergeam infofolita pe stadion ca sa transpir mai mult:))))..gresit... transpiratia nu inseamna arderea grasimilor, inseamna deshidratare si pierdere de minerale. In cantitate moderata ajuta la drenajul hidrolitic, combaterea celulitei...

    succes

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.