Serios? :-O Pai... de bine ce-s intretinute? De bine ce se respecta regulile pentru folosirea lor? Ca nu-mi inchipui ca le ascund pentru a parea ca sustin alaptarea, ca pe Sanepid il doare undeva de asta.
Pentru ca domnii de la sanepid vin cu betigasele alea sterile sa ia prob din diferite locuri si cu siguranta ar lua probe si din biberoane....si surpriza (sau nu), colcaie crocobaurii prin ele....
pentru ca normele in vigoare nu permit hranirea cu biberoane,canite de tabla,lingurite,etc.totul ar trebui sa fie steril si de unica folosinta ,precum o seringa sau un ac...dar de unde atitia bani in sistem ?cind oamenii isi cumpara medicamentele...
i-auzi, interesant. habar n-am de ce, banuiesc ca de sutinerea alaptarii ii doare-n cot. dar uite, eu am remarcat cand am fost internata cu sofia cand era mica faptul ca nu aveai voie cu biberoane de-acasa, n-aveau sterilizator acolo, foloseau biberoane de unica folosinta in care pregateau ei pentru fiecare copil, la cerere, marca de lapte pe care o cerea parintele.
E un lucru ştiut că tovarăşii de la SANEPID sunt nişte sugaci (de mici atenţii şi plocoane) notorii. Măcar sireacele biberoane să scape de la sacrificiu...
Nici pe sectia din Orastie de PEdiatrie nu aveau sterilizator. Am intrebat dupa ce m-am tot uitat dupa el. lapte;e il puneau in sticle gradate antice si tetinele erau resfierte, lungite si decolorate. BLEAC!
In mod normal biberoanele nu sunt interzise in sectiile de nou nascuti. Exista compartimentul prematuri in care sunt nascutii la 600 gr(de ex) care dupa o luna de alimentatie la gavaj,lingurita +canita,va trece la pasul urmator daca mama a avut nesansa sa nu aiba lapte suficient la san sau sa se produca autointarcare(din varii motive) Este permis daca ai indicatia medicului biberon,dar sa fie sterilizat corespunzator si depozitat in aceleasi conditii. Iar canitele sunt uzuale,fiindca mamele care au nascut prin operatie cezariana se poate sa aiba nevoie de completare,oricat s-ar stradui-exista posibilitatea ca in primele 3-4 zile sa nu fie o cant suficienta de lapte. Copiii care sunt in terpie intensica,sunt alimentati la lingurita+canita,deoarece se considera ca in anumite cazuri(ex banal-cand se cianozeaza intens)sanul poate reprezenta un efort ptr el. Deci,maternitatile ai compartimente speciale de sterilizare unde aceste recipinte trebuie sa urmeze anumiti pasi...si de ce nu??sanepidul sa ia probe de acolo! (ex.spitalul jud.Galati-nu avea retineri sa primeasca sanepidul in compartimentul sterilizare)
Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede. Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.
Serios? :-O
RăspundețiȘtergerePai... de bine ce-s intretinute? De bine ce se respecta regulile pentru folosirea lor? Ca nu-mi inchipui ca le ascund pentru a parea ca sustin alaptarea, ca pe Sanepid il doare undeva de asta.
Pentru ca domnii de la sanepid vin cu betigasele alea sterile sa ia prob din diferite locuri si cu siguranta ar lua probe si din biberoane....si surpriza (sau nu), colcaie crocobaurii prin ele....
RăspundețiȘtergereDe acord cu antevorbitoarele mele...
RăspundețiȘtergerepentru ca normele in vigoare nu permit hranirea cu biberoane,canite de tabla,lingurite,etc.totul ar trebui sa fie steril si de unica folosinta ,precum o seringa sau un ac...dar de unde atitia bani in sistem ?cind oamenii isi cumpara medicamentele...
RăspundețiȘtergerei-auzi, interesant. habar n-am de ce, banuiesc ca de sutinerea alaptarii ii doare-n cot. dar uite, eu am remarcat cand am fost internata cu sofia cand era mica faptul ca nu aveai voie cu biberoane de-acasa, n-aveau sterilizator acolo, foloseau biberoane de unica folosinta in care pregateau ei pentru fiecare copil, la cerere, marca de lapte pe care o cerea parintele.
RăspundețiȘtergereE un lucru ştiut că tovarăşii de la SANEPID sunt nişte sugaci (de mici atenţii şi plocoane) notorii. Măcar sireacele biberoane să scape de la sacrificiu...
RăspundețiȘtergere:)
Augustin, cred ca aia era :)))))
RăspundețiȘtergereSi cat timp sunt ascunse biberoanele, bebelusii cum sunt hraniti?
RăspundețiȘtergere(niste ochi mari dati peste cap!)
@Rox: Bebeluşilor ar face bine să nu le fie foame pe durata vizitei Sanepidului, da? să fie disciplinaţi!
RăspundețiȘtergerenu stiu, dar la municipal -unde am nascut eu- mai rar cu biberoanele..
RăspundețiȘtergereimi doream un biberon si nu capatam! pe bune!
@Gratiela, probabil influenta d-nei Culcer!
RăspundețiȘtergere@Anca....bine zici....chiar asa.......sa-si puna pofta-n cui!
Nici pe sectia din Orastie de PEdiatrie nu aveau sterilizator. Am intrebat dupa ce m-am tot uitat dupa el. lapte;e il puneau in sticle gradate antice si tetinele erau resfierte, lungite si decolorate. BLEAC!
RăspundețiȘtergereIn mod normal biberoanele nu sunt interzise in sectiile de nou nascuti.
RăspundețiȘtergereExista compartimentul prematuri in care sunt nascutii la 600 gr(de ex) care dupa o luna de alimentatie la gavaj,lingurita +canita,va trece la pasul urmator daca mama a avut nesansa sa nu aiba lapte suficient la san sau sa se produca autointarcare(din varii motive)
Este permis daca ai indicatia medicului biberon,dar sa fie sterilizat corespunzator si depozitat in aceleasi conditii.
Iar canitele sunt uzuale,fiindca mamele care au nascut prin operatie cezariana se poate sa aiba nevoie de completare,oricat s-ar stradui-exista posibilitatea ca in primele 3-4 zile sa nu fie o cant suficienta de lapte.
Copiii care sunt in terpie intensica,sunt alimentati la lingurita+canita,deoarece se considera ca in anumite cazuri(ex banal-cand se cianozeaza intens)sanul poate reprezenta un efort ptr el.
Deci,maternitatile ai compartimente speciale de sterilizare unde aceste recipinte trebuie sa urmeze anumiti pasi...si de ce nu??sanepidul sa ia probe de acolo!
(ex.spitalul jud.Galati-nu avea retineri sa primeasca sanepidul in compartimentul sterilizare)