vineri, 24 februarie 2012

Da, lucrurile se schimba

Acum cateva saptamani am gasit un articol, pe Qbebe, despre alaptarea copilului de peste 2 ani. Nu stiu daca am mai intalnit, de foarte mult timp, atatea ineptii intr-un singur loc. Nu neg ca acele persoane, 'specialisti', exista. Si, recunosc, nu ma mira foarte tare parerea lor. Insa pentru o revista din on-line, acele informatii prezentate in articol au fost socante pentru mine. Pentru ca, in on-line, se gasesc, acum si in romana, extrem de multe informatii despre alaptare. Inclusiv despre alaptarea copilului de peste 2 ani.

Insa la acelasi articol au fost multe, foarte multe, comentarii pertinente. Nu de genul uite, eu mi-am alaptat copilul ţ-spe ani si n-are nimic. Nu, cele care ofera informatie si linkuri catre informatii. Si mi-au placut, foarte mult. [nu zic ca experienta personala nu este importanta, insa ea este relevanta in aceeasi masura in ambele sensuri. de ex al meu a crescut cu lp si n-are nimic.]


Nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca, in urma acelui articol, sau, mai bine zis, in urma comentariilor la acel articol, Qbebe a decis sa reviuiasca articolele despre alaptare. Iar acum, la cateva saptamani de la primul articol, a aparut un al doilea, despre alaptarea 'extinsa'. Cu informatii despre recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cu raspunsuri oferite de dr. Ana Culcer [nu cred ca mai are nevoie de prezentare], de Roxana Dudus [ LLL - iar nu mai zic nimic] si de psiholog Mihaela Zaharia [o persona pe care am avut sansa sa o cunosc si pe care o respect si admir foarte mult].

Imi doresc din suflet ca acest site sa pastreze aceeasi linie, a articolelor scrise de specialisti in adevaratul sens al cuvantului, si sa ridice stacheta pentru toate siteurile de profil din on-line. Iar noi, toti cei care sustinem alaptarea si ne implicam in 'popularizarea' ei, sa oferim cat mai multe raspunsuri si comentarii de calitate, care sa impuna un alt standard si, de ce nu, schimbare.



Gasiti aici ambele articole:

cel vechi:

Alaptarea copilului la san dupa 2 ani? Am intrebat specialistii 

[cu mentiunea ca dna dr. a preferat sa isi pastreze anonimatul dupa aparitia comentariilor, nu inainte] si

cel nou:

Alaptarea extinsa: 10 sfaturi si pareri de la specialisti




4 comentarii:

  1. "mi se pare urat sa vezi un copil in toata firea, maine poimaine barbat, sugand inca la sanul mamei." cum vine asta, copil in toata firea? =) nu ca ar fi singura neregula in fraza asta...
    ma scuzati, dar traim intr-o civilizatie fucked up....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deci nu, we don't go there :). aleg sa vad partea buna a lucrurilor si sa cred ca directia se va mentine aceeasi. trebuie sa cred, intelegi?

      Ștergere
  2. Da, interesant ca nu l-au modificat pe cel initial. Macar sa fi pus o fraza la inceput cum ca e si alt articol pe aceeasi tema. Tare faza cu medicul de familie fara nume, nu observasem :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dupa cum spuneam, incercam sa vedem partea buna a lucrurilor, da? :)

      Ștergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.