miercuri, 15 februarie 2012

Consilieri in alaptare - strangem informatii

O mamica draga mie, Iulia, de la Eu si bebe, a avut o idee foarte buna. Sa facem o lista cu toti consultantii in alaptare din Romania. Mie mi-a placut extrem de mult, asa ca am plusat cu ideea de o organiza pe orase si de a o face publica pe cat mai multe bloguri.

Aici avem nevoie de ajutorul vostru. Eu una visez la o lista in care sa gasim, in fiecare oras din tara, o persoana care sa poate ajuta pe cineva cu probleme in alaptare. Acel cineva poate fi un medic, un consultant ILCA sau un consultant LLL. Asta in orasele in care exista cel putin o persoana care se poate incadra in una din cele trei categorii. Pentru celelalte orase, in care nu exista cadre medicale sau voluntari specializati, ma gandeam ca putem gasi mame cu experienta in alaptare sau consultanti in curs de certificare, si sa le prezentam ca atare. Ma gandesc ca, in multe cazuri, ar face mai mult bine decat deloc.

Asa ca astazi vin cu o rugaminte la voi: ajutati-ma sa fac aceasta lista!
Spuneti-mi pe cine stiti, in orasul vostru, care sa poata fi apelat de o mama ce are nevoie de ajutor in alaptare. Ideal ar fi daca ati avut o experienta directa cu persoana in cauza, oricum toate informatiile vor fi verificate si de noi, cum putem mai bine. Si nu uitati sa specificati orasul :)

In acest moment stim consilieri ILCA in Bucuresti si Cluj, LLL in Bucuresti, Constanta si Oradea. Deci orice informatie despre alte orase e mai mult decat binevenita. Va multumesc!

35 de comentarii:

  1. Georgeta Musat http://www.attct.ro/consultanta-lactatie/membri-attct.html (in josul paginii).
    O recomand cu mare drag.

    Din alte orase nu prea stiu, stiu doar de cineva in curs de acreditare LLL la Iasi.

    Spor la listuit. :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu le recomand cu mare drag pe Ioana Maguran si Teodora Catinas de la http://www.burticamea.ro/contact.php din Cluj.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru mamele la inceput de drum din Bucuresti, recomandarea mea e Claudia Bider Heim de la Around Birth. Pe noi o singura intalnire cu Claudia ne-a salvat si alaptarea si neuronii. Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze pentru eroare. Rectific: noua ne-a salvat si alaptarea si neuronii.

      Ștergere
  4. Pentru Iasi, recomand cu mult drag pe mami Ionela Moraru Luciu. Detalii pe Facebook.

    RăspundețiȘtergere
  5. In Constanta exista Larisa Necula, consultant LLL, dar banuiesc ca ti-a zis Rox de ea

    RăspundețiȘtergere
  6. In Iasi nu cunosc pe nimeni! Am alaptat exclusiv toti copii. Sunt pro. In maternitate ni-i indoapa cu LP si trebuie sa lupti tu ca sa alaptezi, sa perseverezi. As putea consilia/ ajuta pe orcine are nevoie de un sfat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt Alina din Iasi si am 3 copii! Nu stiu cum ma pot "identifica"! Postarea anterioara e a mea!

    RăspundețiȘtergere
  8. eu sunt din focsani si am avut-o consilier prin telefon si internet pe sora mea. chiar daca ea nu a reusit sa-si alapteze copiii decat vreo 2 luni la fiecare, m-a ajutat f mult, iar eu inca alaptez dupa 1 an. nu stiu pe nimeni altcineva decat pe mine :D ca sa fiu de ajutor mamelor care au nevoie de un sfat in ale alaptarii. imi ofer cu mare drag cunostintele si in ale alaptarii si in ale purtarii copilului.
    simona stoica
    ps: ma gasesti si in lista ta de prieteni de pe facebook daca pot fi de ajutor. pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Oradea: Bruncsák Anna: consultant LLL
    Kovács Katalin: consultant LLL
    vezi: http://lll.maternet.ro/

    Tg Mures: dr. Rac Dana Corina (medic neonatolog)
    dr. Cioata Madalina (medic neonatolog)

    RăspundețiȘtergere
  10. Penru Bacau: Eu cunosc 2 mamici care au alaptat copiii pana aproape de 2 ani si care sigur ar oferi sfaturi cu mare drag. Plus eu, dar am meu n-are decat 1 an si aproape 3 luni.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru Baia Mare, daca nu apare nimeni, eu si Ralu' banuiesc ca putem sfatui pe oricine din experienta noastra, si am putea sa fim mediatori intre un consilier in alaptare din alta localitate, si mamicile de aici. Sper sa nu se supere Ralu' ca am amintit-o si pe ea :)).

    Eu, alaptat exclusiv pana la 6 luni jumate, fara pic de lapte praf, nici in maternitate, fara pic de ceai, etc. Si alaptez in continuare la cerere, la 2 ani si 4 luni ale piticului.

    RăspundețiȘtergere
  12. La Odorheiu Secuiesc este Fekete Éva. Nu am experienta proprie cu dinsa, dar mamicile sunt foarte multumite de ea (a salvat de la lapte praf multi micuti). Ea inca nu e LLL, e in curs de formare.

    RăspundețiȘtergere
  13. In Bucuresti sunt cateva, insa eu personal o cunosc doar pe Sorana Muresan de la ProMAMA. Este o persoana cu adevarat deosebita!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Diana,

    Eu sunt medic pediatru in devenire (adica sunt la inceputul rezidentiatului ;)), insa am o fetita de 1 an si 8 luni pe care o alaptez. Sunt din Brasov.

    RăspundețiȘtergere
  15. ce idee buna!:)
    exista consultant ILCA si in Timisoara (se poate gasi pe site).

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu o recomand pe Mihaela Drilea, in curs de formare ca si consultant de alaptare la IBLC, de la centrul de educatie prenatala Leaganul Vietii din Brasov.

    RăspundețiȘtergere
  17. Servus, sunt Mihaela Drilea sociolog si consultant de alaptare si lactatie IBCLC in formare, ma gasiti la Asociatia de educatie prenatala Leaganul Vietii, pe care am infiintat-o impreuna cu Laura Borzea psiholog si educator prenatal.

    RăspundețiȘtergere
  18. In Cluj sunt 2 consultanti IBCLC Dr. Marta Muresan si Dorina Coroi (http://www.vinebb.com/)

    http://www.facebook.com/leaganulvietii
    www.leaganulvietii.ro

    RăspundețiȘtergere
  19. In bucuresti Sorana Muresan promamacenter.ro

    RăspundețiȘtergere
  20. Pentru Timisoara -stiu ca era foarte implicata in chestiunea asta Ama.
    Sper sa nu se supere ca o amintesc. Eu sunt cu ea in grupul de alaptare insa de ceva timp am inceput serviciul si nu mai pot fi "accesata" decat dupa ora 18. De obicei cine a avut nevoie de ajutor a venit la mine acasa. Eu alaptez inca ambii copii. unul de 3 ani + ... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ama...? in bucatarie? da-mi un link, un mail, ceva :)

      Ștergere
    2. da :) cred ca e aceeasi Ama care e si in bucatarie :)
      http://ama2675.blogspot.com/

      Ștergere
  21. Magda Barbulescu2 martie 2012 la 12:58

    La Timisoara exista un specialist in lactatie dr. Teodora Caragea-Vicol se numeste si poate fi gasita la Centrul mami+ http://www.info-mami.ro/despre_noi.php

    RăspundețiȘtergere
  22. Vine dr. Jack Newman din Canada la Bucuresti intre 24-26 aprilie.
    http://www.consultant-lactatie.ro/dr-jack-newman-in-romania/
    Pt detalii sunati la dr. Muresan Marta din Cluj. Poate exista posibilitatea de a intra la workshop fara a plati taxa de inregistrare

    RăspundețiȘtergere
  23. In Cluj mai este si d.na dr Petronela Popoviciu,e consilier in alaptare,medic de familie si educator prenatal Lamaz.

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna idee! Sunt Mihaela din Sibiu si fara a face vreo gluma proasta l-as recomanda pe sotul meu pentru ca el a fost cel care mi-a oferit sprijin continuu cand aveam sanii angorjati, cu ragade, febra. Iar cand alaptam in public ne amuzam amandoi de fetele uimite ale trecatorilor! Dar stiu ca nu e posibil asa ceva pentru un barbat! Am doi baieti, cel mare 3 ani (alaptat exclusiv pana la 10 luni, alaptat si acum la cerere), cel mic are 6 luni si este alaptat exclusiv. Ma ofer voluntar, sunt multe mamici care au nevoie de sprijin in alaptare! m_budrala@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  25. Violeta Constanta24 ianuarie 2013 la 14:02

    Buna ziua! Imi puteti da, va rog, date de contact ale doamnei Larisa Necula din Constanta? Urmeaza sa nasc zilele acestea si as dori tare mult sa imi alaptez fetita, dar cum la baiat nu am reusit decat sa ii dau laptic pompat,mi-ar prinde tare bine ajutorul unui consultant in lactatie...Va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  26. @Violeta, nr. ei este 0724727920, dar ea a intrerupt pentru o perioada activitatea de consultanta. Incearca sa o suni si sa vorbesti cu ea. Daca nu, te pot ajuta si eu prin telefon, e-mail - 0722509939, laptematern@yahoo.com - inca de pe acum, iar daca doresti asistenta si altfel gasim o solutie. Ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
  27. Violeta Constanta28 ianuarie 2013 la 11:34

    Iti multumesc mult pentru informatii si amabilitate,Rox! Astept sa nasc si sa vad cum o sa fie de data asta.In cazul in care voi avea nevoie de consiliere ,voi apela la ajutorul doamnei Necula sau al tau. Conteaza mult pentru mine sa stiu ca pot apela la cineva in caz de nevoie. Esti o dulce ca te-ai oferit sa ma ajuti. Iti multumesc din nou. Sa vedem cand decide printesa sa vina !

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.