sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Rosa

De la mult roz. Stins cu alb, sa nu lesinati de tot. Cu melci, buline, bufnite, elefanti, flori, carouri, fluturasi, dungi, broscute, hexagoane si libelule.



Un pic mai mult de 105 x 125 cm.
120 de patratele
Fata: Robert Kaufman, Wendy Slotboom, Michael Miller, Moda plus cateva de-ale mele.
Umplutura: poliester
Dosul: de-al meu
Lucrata extrem de frumos (aoleu de bine, cum zice d)
275 lei
[cu tot cu transport, daca o luati direct mai scadeti 18 lei]




Sincer, sincer, cand m-am apucat de paturici nu am facut-o pentru ca le-as fi vazut vreo utilitate. Imi era foarte clar ca sunt altceva, ca nu intra deloc in aceeasi categorie cu slingurile, de asta am si fost destul de retinuta la a le pune pe site. Insa de cand le avem in casa...hmm...nepretuite :D.


Paturica cu bule sta mereu in atelier iar d isi aduce jucariile pe ea cand are chef sa ma lase sa lucrez. Nepretuita, am zis? :)





Paturica cu case (nah, tripla cacofonie. sau dubla. nu conteaza, revenim la paturica) sta mereu in pat, in caz ca avem urgente de genul copilul iar nu mai sta la mijloc si fuge spre patul lui, deci nu mai intra sub aria de acoperie a paturii mari. Se face mica mica si nu deranjeaza, dar e de mare ajutor la nevoie. Nepretuita.



Cea mai si cea mai folosita e cea colorata, sub care d se cuibareste in fiecare dimineata cand venim in sufragerie. Si sub care ma bag si eu in fiecare seara cand ma asez la calculator sa-mi fac facturile. Nepretuita desi habar n-aveam ca as putea avea nevoie sa ma acopar in timp ce stau pe canapea cu laptopul in brate. (care se incalzeste ca la nebuni) Tocmai am decis ca cea(lalta) colorata, adica cea din poza, nu mai sta pe umeras asteptand inspiratia sa ii remediez imperfectiunile, ci va deveni paturica mea. A meeea. Mu-ha-ha!




7 comentarii:

  1. Foarte frumos. Ma enervezi, iti iese tot ce iti propui. Si eu stau cu tonele de materiale si nu fac nimic. Oare ar iesi o paturica dintr-asta dar din lana? Am niste bucati de material mai grosut, de lana... am muuuulte, mi le-a dat o prietena ca nu le vindea ;) si ma gandeam ca o parte as putea as putea face quilt cu lanica si pe spate as pune un bumbacel... si cred ca nici nu as avea nevoie de ceva intre ele.
    Altceva: mersi mult, cand vreau sa conving pe cineva sa nu mai cumpere Nestle, mergi printre altle si la blogul tau.
    Cristine de pe AP si Parinti punct com.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Cristina, bine ai venit! De mult imi propun sa scriu mai pe larg despre Nestle, din pacate ma enervez atat de mult cand o fac ca nu mai ajung sa public nimic :(

    Cred ca ar fi super o paturica din lana. Sigur poti pune bumbac pe dos si sigur merge si fara umplutura, chiar daca nu iese f groasa, lana e tare bunuta. Iar dublata cu bumbac....un vis :).

    Fiind materiale diferite, ar trebui sa le speli inainte, sa fii sigura ca au intrat la apa amandoua si n-ai surpize dupa.

    Si cred ca ar trebui sa lasi rezervele mai mari la lana, sa nu se desire.

    O faci direct sandwich (sau cum se scrie :P) si o intorci pe fata ţac-pac. Ah, si matlasata de mana, cu ata groasa si pasi mari...o nebunie...

    Neaparat vreau si eu poza dupa ce e gata :D

    RăspundețiȘtergere
  3. aoleu, tu chiar ma pui la treaba. eu intrebam de dragul paturicilor, insa sincer nu ma gandeam ca o sa imi si reuseasca macar sa ma apuc.
    intrebare: cum faci de reusesti sa imbini perfect patratlele? mi-e ca intr-o parte cos mai mult, in alta mai putin. orucm, fiind pt mine, merita sa incerc.
    am zis: ma apuc. intai sa meditez cum se face. instructiunile tale sunt pretioase, mersi.
    dupa, iti arat ce a iesit :)
    Cristine

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai trag drept si cu rezerve egale pe materiale taiate egal :). Si cu multa atentie. Daca nu reusesti sa tii rezervele egale incearca sa iti lipesti un scoci (habar n am cum se scrie) de masina si sa incerci sa tii rezerva dupa el.

    Cred ca pe forum activitati pt copii pusese aniela un tutorial despre cum sa faci o paturica sandvis, adica exact cum iti trebuie tie. E foarte usor. Curaj iti trebuie. Si cum o faci pentru puiutele tale, sigur conteaza mai putin imbinarile perfecte si mai mult dragul cu care lucrezi la ea si cu care o sa cuibariti toate 3 sub ea. Sau una, sau doua, cate incapeti :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Stai ca n-a iesit bine :D Nu c-ai fi tu mare, ci ca depinde cat de mare faci paturica :D

    RăspundețiȘtergere
  6. aaa, asa intelesesem de la inceput. :)
    Paturica presupun ca va iesi atat de mare cat ragaz voi avea sa fac ;)
    acum ma pun sa caut instructiunile, mersi de pont
    Cristine

    RăspundețiȘtergere
  7. mai..pentru pastrat rezerve strict egale se iegzista un piciorus special :D...e nepretuit in patchwork. Io pe ala l-am folosit cand am lucrat paturica mucosilor mei. Are o lamela care sta fix perpendicular pe marginea materialului..nu treci cu materialul de ea decat cu forta :D.
    http://www.masinicasnice.ro/detaliu_accesoriu.php?id=25&c=0

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.