marți, 27 iulie 2010

Multumesc

Am avut o perioada extrem de ciudata, neplacuta si foarte consumanta. Nu s-a terminat, insa cumva am trecut la o alta etapa, una in care imi permit sa jelesc, lux pe care nu l-am avut pana acum.
Nu am stiut cata nevoie am de vorbe bune pana in momentul in care le-am primit. Si va multumesc din suflet tuturor celor care, chiar si nestiind despre ce vorba, mi-ati trimis un gand bun, o vorba de sustinere.

Este minunat sa primesti un gand bun atunci cand nu te astepti. Si, dupa ce am citit un articol fain, ma gandeam cat de frumos ar fi sa pot si eu face asta. Si cat de frumos este atat sa dai, cat si sa primesti. Daca, in loc sa promovam ceva anume, am incepe sa le aratam celor care o fac deja, ca ii apreciem.




Asa ca va propun ceva: de fiecare data cand vedeti o mama care alapteaza in public, mergeti la ea. Si spuneti-i multumesc. Pentru ca are grija de puiul ei dar si pentru ca alapteaza in public. Pentru ca, cu cat vor fi mai multe mame care alapteaza in public, cu atat mai normal va fi vazut alaptatul, oriunde ar fi el; iar acest lucru face mai mult decat 10 campanii on-line. Pentru ca tot mai multe mame se vor simti mai in largul lor vazand ca se poate. Pentru ca tot mai multi bebelusi nu vor mai fi conditionati de ora si locatie, iar mamele vor fi mai putin stresate.

Si daca vedeti o mama purtandu-si bebelusul, mergeti la ea. Si spuneti-i multumesc. Pentru ca isi poarta copilul, pentru ca e acolo pentru el, dar si pentru ca tot mai multe alte mame vor vedea ca exista alternative.

Si daca vedeti un parinte care gestioneaza cu dragoste o situatie dificila, un parinte care lasa de la el in loc sa ceara de la copil, mergeti la el. Si spuneti-i multumesc. Pentru ca ne arata tuturor ca se poate si altfel. Pentru ca ne ofera o lectie mai buna decat 10 carti si 2 campanii anti violenta. Pentru ca puterea exemplului e nemarginita si poate mai multi parinti vor gasi resurse sa reactioneze altfel, sa priveasca [] copiii cu mai multa intelegere dar si sa se simta apreciati pentru ca sunt normali, nu blamati pentru ca isi lasa copiii sa li se suie in cap.






Chiar ieri ma gandeam la un subiect vechi si foarte util de pe DC. Despre cum prevenim abuzul asupra copiilor. Si unul din tips-uri era sa iti inveti copilul ca, daca e luat de un necunoscut, sa strige, pe langa ajutor ş.a. , ca acest om nu e mama/tata. Si ma gandeam cum Dumnezeu am ajuns sa traim intr-o societate in care a vedea un copil zbatandu-se in bratele parintilor e ceva atat de normal incat oamenii nici macar nu reactioneaza. Cum e atat de normal ca cel care ar trebui sa protejeze, sa inteleaga si sa iubeasca neconditionat, sa faca , de fapt, rau.

Asa ca va propun sa faceti altceva. Ceva ce pe mine cu siguranta m-ar fi facut sa ma simt mai bine cand alaptam pe iarba in spatele unei bancute in Herastrau. Si m-ar fi facut sa ma simt bine dupa 10 cometarii idioate legate de d in sling. Si mi-ar fi confirmat ce simteam apropo de relatia cu d altfel decat in lumea in virtuala.

Va multumesc!

41 de comentarii:

  1. diana, eu iti multumesc pentru toata caldura si bunatatea pe care, emanandu-le, mi le aduci in casa si in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am nimic impotriva alaptarii atunci cand copilului ii e foame. Dar cred ca putina decenta nu strica si alaptatul nu trebuie sa devina un act de bravura. Nu mi se pare ok sa alaptezi in autobuze, pe trotuar sau in alte locuri unde nu exista un pic de intimitate. Nu cred ca ala mic moare de foame daca astepti sa ajungi in statie si te asezi acolo pe o banca, sau in parc, sau la masa mai retrasa la o terasa. Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim... trag aer in piept sa-mi controlez cuvintele. Tocmai pentru ca Tu gandesti asa, Diana ne-a propus ce ne-a propus. Pentru ca exista Multi care gandesc ca tine. Iti respect gandurile si ideile, dar ... zau de stiu ce sa spun ca sa nu ranesc. Si cred in puterea cuvantului bun.
    Diana, multumesc ca te-ai gandit la ceva ce nu mi-a trecut prin gand niciodata. Am zis multumesc poate prin zambetul meu aprobator. De-acum o sa-l si rostesc.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am gandit de multe ori la tine si m-am rugat sa-ti fie bine, dar n-am scris nimic pt ca n-am stiut ce.sper sa fie totul bine cat mai repede
    in ce priveste comentariul de mai sus,eu nu fac din alaptat un act de bravura, e ceva prea intim, dar de multe ori chiar a trebuit sa alaptez in public. uite, chiar acum o saptamana in autobuz. trebuia neaparat sa ajung undeva, si se pare ca si multa alta lume in acelasi timp, era super aglomerat, n-am vazut niciodata asa inghesuiala, nici daca vroiam n-as fi putut cobori, pur si simplu am fost prinsa la mijloc. eram in expresul care merge la aeroport, face statii rare, mai dura mult pana sa ajunga la urmatoarea statie, pt ca se circula ingrozitor, bara la bara, chiar daca reuseam sa ma strecor prin multime si sa cobor intr-o statie, nu stiu daca as fi facut asta si sa risc sa raman in camp. asa ca nefiind o solutie coboratul, a trebuit sa-i dau copilului sa suga in autobuz. doar nu era sa-l las sa planga o ora pana ajungeam. si mancase inainte, n-ar fi murit de foame, dar ii era si lui sete, de atata caldura, apa nu vroia, probabil vroia sa suga mai mult ca sa se linisteasca, nimerisem intr-o o situatie destul de stresanta. si am preferat sa-i dau frumusel sa suga, discret, ca vine bluza peste san de nu se vede nimic decat daca te uiti cu atentie, si am stat pe urma linistiti, decat sa-l fi lasat sa urle, sa moara de cald in inghesuiala aia si sa deranjam tot autobuzul, pana puteam sa coboram. sunt situatii si situatii, in care chiar n-ai cum sa faci altfel(nu poti sa cobori din tren, avion sau autocar sa alaptezi copilul, sau sa trebuiasca sa stai la o coada imensa la o institutie, cu copilul in brate si sa trebuiasca sa renunti si pe urma s-o iei de la capat ca sa te duci cu el intr-un loc retras) si nu vad de ce trebuie sa sufere copilul, sa fie lasat sa planga ca sa nu se deranjeze lumea ca vede cel mult un cm patrat de piele. ca se poate alapta fara sa te dezbraci de tot, daca stii cum sa te aranjezi nu se vede nimic. mai mult se vad sanii la domnisoarele cu decolteuri adanci, decat se vad la mine daca alaptez in public

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana, multumesc ca mi-ai dat incredere, ca m-ai ajutat sa-mi infrang inhibitiile si sa alaptez in public. Fac asta de foarte multa vreme si uneori ma simt stanjenita, dar stiu ca nevoile copilului meu sunt mai importante decat ceea ce zice sau crede lumea.
    Tocmai pentru ca exista astfel de persoane, pline de prejudecati, unele mamici nu au curajul de a alapta in public si prefera biberoane. Si iac-asa se duce pe apa sambetii alaptarea.
    Nu-mi pasa de pareri, ca cele ale persoanei ce nu si-a dat numele aici, tocmai pentru ca puiul meu e muuuult mai important decat orice opinie.
    Inca odata, Diana, multumesc ca mi-ai dat incredere. Si sa sti ca o sa transmit mai departe tot ceea ce am primit de la tine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu am nimic cu mamele care gasesc o metoda sa alapteze in public fara sa li se vada tot sanul. Mi se pare o chestie de respect fata de cei din jur. Una e sa alaptezi in parc, pe o banca, sau la terasa si alta sa stai cu copilul agatat de tine in tramvai sau la coada la impozite. Cred ca atata timp cat ai bebe poti sa eviti situatiile in care ai fi nevoita sa alaptezi in astfel de locuri. Nu am vazut nicaieri in lume mame cu copilul la san in masina sau pe strada.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vroiam sa spun ce stare de bine mi-a dat articolul asta, pana am ajuns la comentariile anonime.
    Eu nu-s genul care-si cara copilul si sigur n-as fi avut rabdare sa alaptez 2-3 ani, dar respect oamenii care o fac. Si cand imi alaptam copilul o faceam in parc, copilul manca la 3 ore cate o ora, daca trebuia sa evit alaptatul in public ar fi trebuit sa renunt la iesitul la plimbare.
    Sanul e o sursa de mancare in primul rand, ca de-asta i-am primit in dotarea initiala, si un obiect sexual de-abia in al doilea. Pudibonderia asta mi se pare gretoasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu anul trecut am "suferit" in urma multor comentarii negative (unele chiar de prost gust - genu' ca alaptarea in public se aseamana cu scarpinatul la...oo!) atunci cand am organizat evenimentul din 3 oct referitor la dreptul de a alapta in public. Si cred ca noua, romanilor, ne lipseste educatia si in acest sens.
    Si am inteles ca pana la urma fiecare face cum se simte mai bine si dupa cata informatie detine despre alaptare si nevoile bebelusului.
    Eu mi-am alaptat copilul in afara casei (Adra_bell spunea bine ca termenul "in public" e neadecvat!)pentru ca am tinut cont de ce si-a dorit el, de nevoile lui, mult mai importante decat ce gandesc cei din jurul meu sau de privirile incruntate (care de multe ori le-au depasit pe cele de admiratie!).

    Diana, ma simt ca la ........Oscar!hihihi
    Multumesc mamelor ce inteleg nevoile bebelusilor pentru ca ei sa se dezvolte sanatos si armonios, astfel incat societatea formata de ei pe viitor sa fie mult mai buna si mai sanatoasa decat cea actuala!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte bun articolul. Sustin aceasta initiativa frumoasa. Voi spune si voi astepta la randu-mi "multumesc" :)

    RăspundețiȘtergere
  10. putina decenta? dar ce este indecent in a alapta? iar pe trotuar oricum nu cred ca poti sa faci asta, e incomod :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Iglitza, eu cred ca alaptatul este o treaba privata, care are loc intre tine si copilul tau. Nu trebuie sa fie neaparat impartasita cu inca 30 de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am incercat de cateva ori sa alaptez in parc (un parc plin de mamici, da?) si n-am reusit. Mi s-a parut firesc sa incerc, da, dar fiica-mea era mult prea ditrasa de ce era in jur, de zgomote, de peisaj...asa ca am esuat. N-am avut parte de priviri dezaprobatoare, dar nici n-am avut sprijin (pe vremea aia nu stiam de grupurile "pro-alaptare").
    Din motive personale, alaptatul a fost o experienta intima pentru mine (in sensul ca o faceam acasa sau oarecum retrasa daca eram la un restaurant sau "in public"). Dar asa am simtit eu, asta a fost alegerea mea si copilului i-a convenit asa. N-as fi ezitat sa-i dau sa manance oriunde daca ar fi cerut. Acum cand vad mamici alaptand "in afara casei", le zambesc :) Mi-e drag sa le vad asa :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi musc limba sa ma pot abine sa spun tot ce imi vine acum la gura apropos de comentarii anonime care nu isi au rostul acum si aici, si asta din respect pentru diana si pentru articolul asta asa frumos, pentru care ii multumesc.
    iar fetelor, orice ati spune acum si orice argumente ati putea aduce sunt convinsa ca anonimul nu isi va schimba opinia pentru ca pur si simplu nu vrea, asa ca cel mai bine ar fi sa ignorati comentariile
    eu imi multumesc mie pentru ca mi-am alaptat copilul oriunde,oricand si cu oricat de mult "public" imprejur, ba chiar l-am alaptat pe scena unui teatru de vara ,cu SPECTATORI.imi spun bravo mie si bravo celorlalte mamici care alapteaza in afara casei ;)zica lumea ce-o vrea

    RăspundețiȘtergere
  14. Totusi, vad multe fete cu decolteul pana-n burta si pantaloni scurti care aduc mai degraba a chilot. Cred ca acolo ar trebui ceruta decenta.

    David, intr-un timp, nu mai cerea san in afara casei. Cand au fost calduri mari a inceput din nou sa ceara. Imi arata banca si apoi ma tragea de tricou. Si ne opream si-i dadeam, apoi ne continuam linistiti drumul.

    Duminica am fost la o nunta. Lume multa, zgomot, la un moment dat, a vrut lapte. Ne-am asezat pe un fotoliu mai retras si l-am alaptat.
    Mi s-a parut firesc.

    Ieri o vecina s-a oripilat cand a auzit ca inca mai alaptez si mai ales ca am de gand s-o fac atat cat va vrea david. "Nicaieri in medicina nu scrie ca e bine sa alaptezi atat de mult" Ei nu mai spune! I-am zis s-o intrebe pe fata ei, care-i medicul nostru de familie si care urmareste de ceba timp blogul lui rox.

    Vara trecuta, in curtea bisericii o mamica isi alapta fetita de 6 luni. Nu i-am zis multumesc, nu mi-a trecut prin cap. Dar am felicitat-o ca n-a renuntat la alaptat.

    RăspundețiȘtergere
  15. Da Madi, exact, in parc, pe un fotoliu izolat, in curtea bisericii. Nu inteleg de ce se supara fetele asa cand sustin ca alaptatul se face in liniste, in locuri care permit o anumita intimitate. Eu nu am spus ca alaptatul e rau. Am spus ca nu ar trebui facut oriunde.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ralus
    Si eu iti multumesc mult pentru ca esti aici. Na, ca la oscaruri, sa moara rox :)


    Dumi,
    Da, zambetul, pe ala il aveam si eu, dar mi-am dat seama ca mie una mi-ar fi prins bine, de cel putin cateva ori, mai mult decat un zambet. Poate nu aveam nevoie direct, dar cu siguranta mi-ar fi priit

    Ana,
    Nu e ideea mea, am gasit si pus linkul la articolul de care vorbeam in post. Mereu am simtit ca nu e suficient sa treci pe langa ceva, ca trebuie sa spui, si cand e de bine si cand e de rau. Dar nu mereu imi gaseam cuvintele. Ramaneam la zambet. Si era atat de simplu...

    Adriana
    Nici eu nu am stiut ce sa spun, inca nu stiu. Ba chiar ma simt mai confortabil cateodata sa vorbesc cu un strain, decat sa raspund la un telefon dat de o persoana draga. Inca nu stiu cum sa reactionez la ce mi se intampla si nici macar la gandurile bune din jur. Dar stiu sigur ca vorbele voastre ma ajuta mult. Si va multumesc pentru asta.

    Corry,
    Idea nu e sa il astepti. Atunci nu te mai bucuri de el la fel, cand e asteptat. Insa e tare placut sa te surprinda :)

    RăspundețiȘtergere
  17. O, Doamne, ce face "civilizatia" asta din noi. Cica necivilizate, toate triburile isi alapteaza fara probleme copii. Si acum si la popoarele vestice: daca te duci afara, de exemplu in Geneva sau in Paris sau chiar Londra, vei vedea femei care isi alapteaza copilul pe strada, in autobuz, in avion, in magazin, fara jena si fara sa aiba 1000 de priviri atintite asupra ei. De ce la noi nu se poate?
    Cum spunea si Oliviutza, sanii sunt pentru ALAPTAT!!!! nu pentru altceva. Asa ca e foarte natural si firesc sa alaptezi, inclusiv in public.
    Din pacate, si eu la inceput ma ascundeam pe petice de iarba de prin Tineretului, pana am prins curaj si ma asezam frumos pe banca sa alaptez. Mi-a trebuit curaj, recunosc, l-am capatat si gata! Copilul este mult mai important!!!
    Sper ca mamicile sa inteleaga ca nu e un act de bravura, e un act NATURAL!
    Asa ca multumesc tuturor mamicilor care alapteaza si despre care am citit asa multe, inclusiv tie Dianei! Mi-au dat un plus de energie la vreme respectiva.

    In legatura cu atitudinea parintilor, este ceva intr-adevar crunt la noi. Este greu sa nu iti pierzi cumpatul in fata unor situatii dificile, pentru ca noi insine am fost crescuti intr-un asemenea mediu. Din pacate se mosteneste, dar se poate educa.
    Pot sa spun doar ca vad din ce in ce mai multe exemple bune prin parc, prin magazine, in jurul meu asa, de calmitate, fermitate si cumpat in relatia parinte-copil. Insa inca vad multe tipete, urlete, smucituri si palme, chiar la copii mici de 1 an...Aceasta mi se pare mult mai denigrant si rusinos pentru noi, oamenii!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu am scos anonimii de la comentarii pentru ca stiu ca sunt fete dragi mie care nu au cont pe google si care vor sa comenteze. Insa e atat de simplu sa iti sustii parerea scriind acolo, la sfarsit, Maricica. Mai ales cand esti oarecum in dezacord cu un post, e tare miselesc sa o ‚semnezi anonima’. Si totusi am sa raspund.

    A pleca de la premisa ca mamele care alapteaza altundeva decat in propria casa e o dovada de exhibitionism, e una gresita. O mama care alapteaza nu va vedea nimic sexual la sanii ei, ci ii va vedea ca pe ceea ce sunt. Din acest motiv, o mama care alapteaza nu isi va scoate sanii ostentativ si nici nu se va mandri cu ei ca obiecte sexuale. Si tot ea va cauta by default un loc mai ferit, pentru simplul fapt ca lu’ ala micu’ ii vor sari ochii in alte parti si se duc si foamea, si somnul si linistea, deci dispar automat toate beneficiile acelui alaptat..
    Si atunci problema ramane strict in ochii privitorului. Daca imaginea unei mame alaptandu-si copilul ar avea jumatate din popularitatea biberonului, nici provitorul nu ar mai fi asa socat/scandalizat/ofensat (de la caz la caz). Ori tocmai asta era ideea.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mai, hai sa nu ne suparam acum si sa stricam frumusete de articol! Uite, eu chiar nu cred ca Anonimul e rau intentionat. Cred ca e pur si simplu vorba de o evaluare personala - ceea ce mie mi se pare OK, discret, natural, altei persoane nu i se pare (sau nu in aceeasi masura).
    O mama opteaza pentru un fotoliu retras,alteia i se pare OK si pe o banca pe trotuar.
    Plecand de la premiza ca mamele respective nu-s exhibitioniste, cred ca in majoritatea cazurilor alaptarea in public va fi pe cat posibil discreta. Dar nu pentru ca asa ne obliga prejudecatile, ci pentru ca asa simtim - frumos, discret, simplu.

    RăspundețiȘtergere
  20. anonimule, "oriunde" uneori e singura alternativa. Mie mi s-a intamplat sa alaptez si pe o banca de pe marginea trotuarului, in vazul tuturor. Copil de aproape 2 ani. Cui nu i-a placut a intors capul si a trecut mai departe

    RăspundețiȘtergere
  21. Sambata am intalnit o mamica, muuult mai tanara decat mine, care se indrepta grabita spre autogara din Militari cu puiul lipit de san. A trecut exact pe langa mine, repede, a lasat capul, de parca nu ar fi vrut sa-mi vada privirea pe care o credea dezaprobatoare cel putin (eu mergeam la o nunta, asa ca vestimentatia nu era in... armonie cu restul lumii calatoare). Ei as vrea sa-i spun "multumesc". Imi pare rau ca i-a fost oarecum jena de ce facea si imi pare bine ca ora de plecare a autocarului nu a oprit-o.
    Iti multumesc si tie, Diana, pentru cuvintele tale care ne amintesc lucruri pe care multi dintre noi le stiu, dar le ingroapa, chiar fara voie, in adancurile inimii!
    Eliza

    RăspundețiȘtergere
  22. diana... si eu v-am urmarit din umbra... si eu MULTUMESC!! ma bucur ca s-au terminat telenovelele...

    cat despre alaptat oriunde, oricand, oricat (nu pe oricine, doar pe puiul tau :D)... mie mi se par lipsiti de decenta cei care indraznesc sa comenteze ceva... altceva decat acel zambet sau acel "multumesc". Pt ca da, uimitor dar adevarat, sanii chiar sunt facuti pt a alapta!! Si pt cei care se uita cu alte ganduri... fie ele pofta sau, dimpotriva, pudoare si rusine... LOR le lipseste decenta,... si respectul fata de ceva atat de natural.... EI au o problema, nu noi.

    Ilinca cea cu tzatzele-n vant in parcuri

    RăspundețiȘtergere
  23. Daca aveti o problema cu opiniile diferite de ale voastre ar trebui sa mentionati asta in titlu. Eu nu am criticat alaptatul in public, ci doar am indraznit sa spun ca exista cazuri, putine, in care el e facut cu o oarecare lipsa de decenta. Imi pare rau ca reactia a fost atat de violenta si dovedeste atata lipsa de deschidere la pareri care nu se suprapun perfect peste ale dvs. Alaptatul e ceva natural si normal si nu ar trebui sa-l trasnformati intr-un motiv de rautati fara sens. Si daca aveti nevoie si de un nume ca sa va revarsati supararile spune-ti Mimi.

    RăspundețiȘtergere
  24. Mimi, ma gandesc ca poate vrei sa spui "discretie" si te-ai incurcat in "decenta". chiar nu e nimic indecent in a alapta. iar daca cineva se simte atat de ofensat de gest, poate ca ar trebui sa caute problema le el, nu la ceilalti. nu e oare o pudibonderie cam nociva treaba asta, izvorata din perceptia gresita a corpului uman si a functiilor lui naturale? sanii sunt pt alaptat, ca la toate mamiferele. conotatiile sexuale au aparut mai tarziu. odata ce ai nascut un copil nu-ti mai poti privi corpul la fel. ca femeie, deja ii gasesti alt sens, alta destinatie - devine in mare parte un instrument care deserveste ingrijirii copilului, fie ca e vb de alaptare, purtat, leganat, etc. cred ca face parte din sacrificiul matern.

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  26. @anonimul de la al doilea comentariu: iti doresc sa mori tu de sete cum ar muri copilul meu de dorul tzatzei cand ar trebui sa nu-i dau ca sa se simta protejati oameni ca tine.

    Alaptatul nu e bravura, e o nevoie care NU SE REDUCE LA FOAME SAU LA SETE. E ceva ce copiilor tai probabil le va lipsi intotdeauna. Cand alaptezi nu exista restrictii.

    (eu eram inainte)

    RăspundețiȘtergere
  27. Zoozie, mama, you're on fire :) Relax :)

    Din experienta mea proprie si personala :), multe lucruri se schimba atunci cand esti in situatia cu picina. Si nu le poti intelege complet pana nu treci prin ele. Important e sa ai urechile ciulite dinainte si sa auzi cat mai multe :).

    RăspundețiȘtergere
  28. Desi sunt o persona rusinoasa de fel, nu ma feresc sa alaptez oriunde si oricand e nevoie. cat despre comentarii... m-am obisnuit sa le aud 2.5 ani, dupa ce a implinit Mariuta 1 an si eu inca alaptam... Iar purtatul copilului in sling inca starneste intrebari, dar n-as spune ca sunt rautacioase, ci doar izvorate din nestiinta. Nestiinta de care si eu m-am facut vinovata pana acum cativa ani. Asa ca nu ne ramane decta sa explicam frumos ce si cum, iar cine vrea sa inteleaga, va intelege...
    Diana, sunt in continuare cu gandul la tine, cu atat mai mult cu cat purtam wrap-ul de la tine in fiecare zi: cand eu, cand sotul !
    Domnul sa te ajute in tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  29. Diana da, imi sarise tandara. scuze!

    RăspundețiȘtergere
  30. Draga Anonima ....ti se pare normala urmatoarea situatie: eram in mall, intru in toaleta sa o schimb pe bebelina mea si acolo vad o mamica care isi alapta bebelusul in picoare, intr-unul dintre wc-uri?....Ioana Cristea
    eu, da am alaptat si in parc (IOR ca e acilea langa mine), si in mall, si in avion, si in tari straine si la terasa, pe lipscani....
    asta ca sa stii sa eviti zonele ;)

    RăspundețiȘtergere
  31. Draga Cristea si celelalte mamici pasionate, ma retrag. E evident ca ori nu aveti rabdare sa cititi un comentariu cap capat, ori nu reusiti sa intelegeti mesajele scrise. Unde am zis eu sa nu alaptati in public, la terase, la mall, in parc sau unde e nevoie? Nicaieri. Am spus altceva, dar se pare ca sunteti atat de fixate pe cateva idei incat nu mai intelegeti ce spun ceilalti. Imi pare rau ca am citit acest blog si ca am crezut ca pot sa imi spun parerea fara sa sara o gramada de femei nervozate pe mine. De acum gratulati-va reciproc si inconjurati-va doar de oameni care nu au curaj sa va contrazica. Invatati-va si copii la fel. Mimi

    RăspundețiȘtergere
  32. Mimi nu exista alaptat ostentativ. O viata frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  33. uite, eu am incuratjat-o pe Simina sa alateze vladutul pe banca langa biserica Kretzulescu, sunt mandra de mine:)

    eu una...am alaptat oriune, oricum, cata vreme au vrut copiii, uneori ei nu se puteau concentra sa ca am mers pe feelingul lor.
    Mi se pare asa simplu sa-ti asculti bebelusul...si daca o faci fara ostentatie, nu poti supara pe nimeni.
    Ok, eu sunt o fire deschisa , asta a ajutat mult.

    RăspundețiȘtergere
  34. trebuie sa multumesc multor oameni
    Sabinei, ale carei postari pe forum le-am citit de cand eram gravida, iar Ghe era bebe mic. M-a ajutat foarte mult!
    Fetelor de pe DC, de la subiectul cu help-alaptatul, care mi-au raspuns la o dilema si m-au sustinut
    tuturor necunoscutilor, barbati si femei, care mi-au aruncat cate un zambet induiosat, la inceputurile mele de alaptat "ostentativ" in public, coplesita cum eram de pudoarea care ma caracterizeaza.
    copilului meu, care m-a condus si de la care am avut multe de invatat
    tinerei cu decolteu generos, care m-ai ca nu m-a injurat intr-un supermarket bucurestean. La mine se vedea o bucatica de piele, dar la ea, oho-ho:D

    Sper sa-ti fie bine Diana si-ti multumesc si tie, impreuna am transformat o proaspata mama in mama-purtatoare

    RăspundețiȘtergere
  35. Diana, cred ca nu am expimat bine ce vroiam sa zic: nu astept "multumesc" pentru ca sa imi confirme cineva ca fac bine ceea ce fac, sau sa fiu acceptata de societate. Nici macar nu am nevoie sa fiu incurajata: stiu ce e bine pentru copilul meu si voi alapta oriunde, oricand, end of discussion :)
    In schimb m-as bucura de acel "multumesc", ca de un semn ca si alte persoane (preferabil cat mai multe) inteleg imensa importanta a alaptatului (si a purtatului copiilor, ca tot veni vorba), mai degraba decat sa o descurajeze sau condamne. M-as bucura de aceste semne ca societatea noastra se indreapta catre normal, firesc si sanatos.
    Asta astept :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Diana, eu personal am invatat foarte mult de la tine si pentru asta iti multumesc. am vazut cum va purtati tu si sotul tau cu David, cat de relaxati erati in relatia cu puiul vostru si m-a facut sa-mi doresc mai mult de la mine ca parinte. eu te admir sincer si inca odata multumesc.
    Lili si matei

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.