miercuri, 17 iunie 2009

Poziţionarea nou-născutului în sling

Semi înclinat în sling fix sau reglabil

Am găsit un post excelent despre această poziţie, de obicei cea care ridică cele mai multe probleme. Până mă învrednicesc eu să scriu mai multe despre asta, aruncati un ochi la The Sling Lady, pozele sunt perfecte.

9 comentarii:

  1. Diana, tu esti specialista, ajuta-ma si pe mine: Catrina are reflux, nu suporta sa stea la orizontala, nici macar la 45 de grade inclinatie, singura pozitie care o linisteste e cea verticala, cu burtica sprijinita de corpul meu!( As pune link exact cum, dar nu ma lasa blogul tau - in orice caz sunt poze la ultimul meu post, ala cu violetele.)
    Ei, ideea e ca nu gasesc nici o metoda adecvata de a obtine pozitia asta nici cu slingul (am din ala cu inele), nici cu wrapul. Cum sa fac sa o impac, exista alte solutii??

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina, sigur nu faci ceva bine :). Am văzut cum stă pitica la tine în braţe şi sigur o poţi purta şi în sling şi în wrap aşa. Wrapul e elastic sau nu? Dacă nu e elastic e un pic mai greu cu bebe mic până prinzi şpilul. Iar la slingul cu inele e foarte important să aibă poziţia bună.

    Hai sa o luam sistematic:)
    Când stă la tine în braţe stă cu picioarele depărtate şi lăsate în jos de la genunchi în jos, sau stă cu ele crăcanate de tot, în jurul tău?

    Încerc să postez mai pe seară un articol cu tot cu poze dar nu promit. În weekend sigur. Până atunci lămureste-ma cu picioruşele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana, wrapul nu e elastic. Am incercat o pozitie in care sa aiba capul sustinut, de-aia zic ca nu ma multumeste, ca altfel cand o fi mai maricica stiu ca e posibil si cu slingul si cu wrapul asa cum sta ea in brate la mine.

    Picioarele le tine de cele mai multe ori ghemuite asa, stranse un pic sub ea, nici cracanate, nici lasate. Desi atunci cand o ia somnul, le lasa in jos. Of, e greu sa purtam discutia asta virtual ... :(.

    Saru-mana de ajutor! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Stai aşa, nu zi hop, mai bine zi-mi ce cauti trează la ora asta. Ca mine :)))))

    Te întrebam dacă wrapul e elastic pentru că la cei mici de tot e mai uşor cu unul elastic decât cu unul rigid.

    Deci problema ta cea mare e că nu îi susţine gâtul bine? Asta rezolvi uşor cu slingul. Trebuie să profiţi de faptul că prin inele poţi trage numai de un capăt al materialului. Asta e toată şmecheria. Vă înfăşuraţi amândouă bine :) iar la sfârşit, după ce ai fixat slingul cât de cât, tragi numai de partea care îi vine peste căpşor. Dacă i aranjat materialul frumos prin inele, te prinzi imediat de unde trebuie să tragi. La sfârşit coada slingului vă arăta mai ciudat, nu o să stea dreaptă ci un pic ondulată pentru că iese marginea aia pe care ai tras-o ca să îi ţii capul bine. Iar tu ai grijă să îl ai cât mai bine desfăşurat pe spate, să îţi treacă fix pe subraţ, deci cât mai sus peste capul ei.

    Pfuu...cât s-o înţelege ...

    Auzi, nu bagi tu o poză cu voi în încercări şi ti-o photoshopez pe deasupra în caz că nu-ţi iese? (mda, îmi închipui cât timp oi avea şă stai cu pitica în oglindă şi să mai faci şi poze, da' zic şi io, poate-poate)

    RăspundețiȘtergere
  5. hello. saru'mana diana cu ultima ta postare. am gasit instructiuni si filmulete pt pozitia pe orizontala si nu cea tummy to tummy ..si iupiii...mi-a iesit. Little miss nu mai sta cu capul stramb si inclinat in fata. E chiar mai simplu decat mi-am imaginat :) Acum am 2 maini libere cu care pot sa scriu si nici nu ne mai incingem amandoua, ca in pozitia verticala.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dana, treaba e destul de simplă,ce-i drept, dar e mai greu de explicat când nu eşti faţă în faţă. (Aşa că poate o lămureşti şi pe prietena cu slingul mai îngust :P)

    RăspundețiȘtergere
  7. hi hi, da, o sa o lamuresc. curand o sa ma intalnesc cu ea si cu fetita ei si facem instructaj :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Diana, eu erai aia nocturna, ai uitat ca la mine e alt fus orar? :) Cred ca inteleg ce vrei tu sa spui, intr-adevar momentan la capitolul safety mai bun imi pare slingul, dar ea ar prefera wrapul pt ca in el poate avea pozitie perfect verticala, numai ca ala nu sustine gatul/capul, deocamdata. O sa mai experimentez cu slingul, ea si agitata rau, ca surorile mai mari, daca o apuca colicii sa vezi ce da din maini si picioare, n-ai zice ca are abia o luna si-o saptamana!! Si normal ca de la atata agitatie isi pierde pozitia in sling ... Oricum, perseverez (n-am incotro!).
    Multzam fain inca o data.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ha! Fusul, mama lui de fus :))))

    Auzi, dar de ce zici că wrapul nu îi susţine capul? nu poţi trage de partea din mijloc până sus sus? Moa, deci fii atentă că duminică plec la atelier şi nu mai apuc să fac nimic, nu mă las până nu rescriu toate intrucţiunile şi le pun online.

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.