duminică, 24 mai 2009

Mintea de pe urmă. Mei-tai, wrap, podaegi

De ceva timp îmi propusesem să fac mei-tai-uri. La un moment dat am reuşit să mă mobilizez să fac unul, dar d nu voia să îl încerce aşa că a rămas undeva ca plan de viitor. Acum două săptămâni, când a cerut dinnou în sling (la mine) am profitat de ocazie şi i l-am arătat. Nebunie! I-a plăcut mult de tot, deşi eu eram oarecum îndemânatică. Şi aşa de mult i-a plăcut încât l-am luat după noi la o ieşire în Călăraşi, unde a şi rămas la probă pentru o mămică dragă.

Acum am reuşit, dinnou, să rămân fără inele pentru slinguri. Şi iar mă văd aşteptând două săptămâni care se fac trei plus una în vamă ... Aşa că m-am mobilizat week-endul ăsta şi am făcut o serie (mică) de mei-tai-uri. Verdict: demenţiale! Eu care nu mă omoram deloc cu purtatul copiilor în spate am fost cucerită. Gata, am cedat. M-a convins. Ba mai mult, a convins-o şi pe mama, care, cu toata susţinerea ei pentru ce fac eu, tot nu l-ar fi purtat pe d în sling ever.

Am făcut bretelele foarte late, pe gustul meu şi pot să spun cu mâna pe inimă că nu simt nimic. Deci, încercaţi cu încredere :)



Pentru podaegi d e un pic cam mare, aşa că n-am încercat, însă dacă există vreo mămică dornică de o testare, aş fi tare bucuroasă să am un review obiectiv.






Şi, după luni întregi de cautări, am găsit un material care, după mine, merge folosit la wrap. Adică este suficient de subţire să îl poţi folosi în toiul verii înfăşurând copilul de 3 ori, numai din bumbac, un soi de pânză topită ceva mai rezistentă. Cine mai doreşte, cine mai pofteşte? :)

16 comentarii:

  1. oooof... mi-ai facut pofta cu mei-tai-urile tale...
    ai mai multe modele? ce materiale, cat costa... nu-s prea groase pentru vara?
    Cate kg are d?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha, să ştii că la tine m-am gandit când le făceam :)
    D avea în iarnă 18,5 kg îmbrăcat lejer, de atunci am pitit cântarul (din motive personale :)) ) şi n-as putea spune dacă a mai pus ceva sau nu.

    De cost, sincer, încă n-am calculat, vor fi ceva mai scumpe decât un sling dar nu cu mult.

    Hai, că tot mai voiam un review la mei-tai şi mi-au plăcut tare mult observaţiile tale de la pouch, nu vrei să testezi unul for free? Bineînţeles, cu promisiunea că vrei pune tot, şi cu bune şi cu rele, pe blog, la vedere :) (la mine sau la tine, nu contează)

    Dacă îţi surâde ideea, dă-mi un mail, te rog, că mie îmi va lua o săptămână să te gasesc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana, dc mai e valabila oferta, as vrea sa incerc si eu un mei-tai, Pupicu are 10,4 kg :) Pupam!

    RăspundețiȘtergere
  4. A, mai era ceva. Am făcut un model, cel din imagine, care e super rezistent, merge tare bine la drumeţii lungi, eventual la un munte, şi încă un model din material mai subtire, cum e PDDM/SDDM pe site, cu corpul cu dungi si bretelele maro. E momentan la spălat, deci poze mai încolo. Ăla mi se pare mult mai bun de purtat prin casă, de ex., e ceva mai uşor şi mai maleabil. Oricum, poate ne vedem şi alegi. Sau, dacă nu se mai oferă nimeni, poate faci review pentru amândouă :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Kristina, cu mult drag. Bine că mi-ai zis că mai pun de unul maro acum, să aveţi amândouă de unde alege :)

    RăspundețiȘtergere
  6. As incerca si eu un mei-tai. E complicat de legat? Imi surade ideea de purtat in spate.

    RăspundețiȘtergere
  7. :) cred ca vreau sa ma bag la teste, daca ne intalnim sa-mi si arati cum se pune...
    unul din doi copii or vrea sa stea in carca mea! Iti dau mail.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu vreau sa-l incerc. Neaparat!!! Pai sa lipseasca martie din post? Maine in Ioanid, dupa ora 17:00?

    RăspundețiȘtergere
  9. Adra, dă-mi te rog, un mail, sunt super agitata zilele ăstea şi mi-e să nu te uit. Nu e deloc complicat de prins dar e potrivit pentru copiii care stau ceva în braţe. Adica mie una mi se pare nerentabil pentru un copilaş care nu se omoară cu statul în braţe, acolo merge bine un pouch.

    Martie :)), gata, ne vedem măine in Ioanid dupa 6. Parcă te vad cu mei-tai, pouch, sling fix...şi cu un wrap, aşa...just in case :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am deja un mei tai. David insa nu se omoara cu statul in spate. Poate cand o sa mai creasca. In schimb e super bun pentru adormit copilul obosit. Il leg in fata isi pune capul pe pieptul meu si in careva minute sforaie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Madi, puştiul tău e destul de mic. Eu una nu prea vad rostul mei-tai-ului pentru copii sub 1 an. Poate dacă ai probleme cu spatele şi nu poţi să porţi copilul pe un singur umăr. Sau dacă te-ai obişnuit foarte tare cu wrapul şi mori de cald vara, în ideea că în mei-tai nu vă încălziţi nici unul aşa de tare.

    Mie mi se pare foarte bun în loc de rucsac de munte, pentru purtat copilul în spate, dar, dinnou, eu una nu l-aş purta în spate sub an, ca să nu zic doi :). D abia acum îmi pare suficient de mare cât să-l ţin în spate, una la mână pentru că îmi poate spune orice, poate verbaliza orice disconfort, fizic sau nu, şi a doua la mână pentru că oricum nu mai stă sa-l pup non stop, deci m-am consolat un pic ca nu pot să-l pupacesc, simt, miros, tot timpul cât îmi sta in braţe.

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, si eu ma gandeam ca abia dupa un an va sta in spate. Problema e cea pe care ai spus-o tu: in spate nu poate comunica cu mine, nu vede nimic, se agita. Cand va mai creste va putea privi peste umarul meu si vom comunica altfel. Pana atunci il tin in fata sau cu slingul pe un sold.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu nu stiu de ce aveam impresia ca am trimis un comentariu. Sunt foate mare fun wrap si din fericire mei tai-ul se poate purta si in fata nu numai in spate. Asta este pozitia indicate la peste 6 luni de viata a bebelusului. In plus este mult mai comod si usor de manevrat decat wrap-ul. Iar vara nu te coci in el.

    Diana, ma bucur ca te-ai hotarat sa gaci si mei tai-uri. :x xoxoxox

    Uite: vreau sa cumpar eu mei tai-ul care l-ai facut! Vreau sa cumpar primul tau mei tai! Imi poti indeplini aceasta umila dorinta?

    Pentru wrap, apropo imi place foarte mult materialul, dar ce culori sunt in el ca nu imi dau seama, la ce pret te-ai gandit? M-ai inebunit astazi! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Scuze de greseliile de mai sus, dar nu mai vad sa scriu sau sa citesc, daramite sa previzualizez :">

    RăspundețiȘtergere
  15. Brish, eşti o dulce :)

    Eu nu mă omor cu wrapurile, asta se ştie :), dar fiindcă am avut câteva mamici care voiau neapărat să testeze şi asta, am zis să le ofer posibilitatea. Materialul de wrap este unul subţire, ţesut destul de rar, seamănă bine cu o pânză topită dar este din in. E un alb murdar spre gri cu dungi subţiri albastru închis.

    Sigur sigur primul mei-tai pe care îl voi vinde va ajunge la tine, însă trebuie să mai aştepţi un pic. Aştept concluziile celor două testăriţe :) şi apoi vreau să văd dacă mai fac ceva modificări. Deci cel care ajunge la tine, pe bani, e musai să fie cel mai cel :) Chiar vreau să fiu eu 100% convinsă că e varianta perfectă. Deci cum e gata, te anunţ.

    RăspundețiȘtergere
  16. cand sunt gata, ma treci si pe mine pe lista..
    rocsi de pe Ap sunt, ca vad ca nu ma lasa sa postez dupa contul google..

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.