marți, 12 mai 2009

Despre intarcare, Lola si IMM-uri

-Mami pitit tzitzi, tatiiii, vo'bim hobiti!

Si copilul se indreapta cu pasi mici si hotarati spre intarcare. Banuiesc ca face asta pentru a-mi lasa timp sa produc. Cum ce sa produc? Bani, normali. Pentru impozitul forfetar. Caci domnul (?) ministru spune ca daca n-ai nici macar 500 de euro sa dai la stat, atunci te duci acasa la copil, ca statul n-are nevoie de tine. De aceea veti si auzi in curand de I_M-uri, in loc de IMM-uri, ca mici n-or sa mai fie, numai mijlocii.

Ceea ce ma duce cu gandul la Lola, si la povestea ei despre productivitate sau placere, la cat de urat imi e sa fac orice pe banda rulanta, si la cat de mult imi doresc sa pot pune un pic din sufletul meu in fiecare sling pe care il fac, macar un tauras sau o pisicuta furioasa :) (vine si pozele cat de curand).

Si cum faci sa iti pastrezi placerea cand lucrezi inchis intr-un atelier in timp ce copilul zburda pe campii dorindu-te alaturi in joaca lui? Cand nu te vrea intre emailuri si te imbie sa calcati slinguri impreuna cu fierul lui de calcat din lego, numai sa faca parte din orice ar fi ceea ce faci tu? Cum faci sa nu te intorci la un serviciu de 8h/zi, 5 zile/saptamana si totusi sa nu ajungi sa faci acelasi lucru acasa?

O reteta o stiu: castigi la loto. Dar, dupa cum spune si povestea, pentru asta trebuie sa si joci. Si sa speri. Poate daca crezi in vreun Dumnezeu atotputernic, ar fi o varianta sa i te rogi. Nu, nu pentru bani, ca banii-s ochiul dracului, doar pentru un trai linistit care se dobandeste, printre altele, cu bani. Cum nici nu joc la loto si nici nu cred in Dumnezeu, sansele de a castiga imi scad dramatic.

Si totusi. Incep sa ma gandesc departe, foarte departe, asa ... la-cateva-mii-de-kilometri-departare style. Si acum a incoltit nemernicul acolo si nu mi da pace. Cantaresc, calculez ... Ok, pentru mine pot gandi singura, cred ca pot spune cu mana pe inima ca si pentru copilul meu. Si totusi, nu suntem singuri. Pe langa un husband exceptional se invarte si o bunica de milioane, o prietena tare draga afalta departe dar nu-atat-de-departe si fara de care as innebuni ... Hopaaa, lista nu-i asa de lunga. Doar homeschoolingul facut in legalitate si fara sa fii singur si a echilibrat balanta. Bun, ma duc sa-l iau pe husband, mai vine cineva?

8 comentarii:

  1. deci daca e sa ai noroc, ai noroc si basta; primesti cadou biletul de la loto de la unu` care nici nu spera dar zice ca-ti lasa impresia ca-ti vrea tot binele, il sufla vantul de la cineva care l-a pierdut in balconul tau, etc..

    apropo, iti inteleg nelinistea.
    si, totusi, nu se compara 8 h la serviciu (8h la patron care adesea se fac 10 h.. 12 h..) cate 5 zile/ saptamana, cu ore intregi lucrate acasa, langa copilul tau care te vrea..
    care te vrea si care te are.. poate nu 100%, dar tot te are acolo.. orice ai zice.. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. offf, la fel ma gandeam si eu aseara .... dupa 8h de munca la jobul real (ala din care traim, ca magazinul e momentan hobby mancator de bani si atat )si inca o ora la cumparaturi, cand am ajuns acasa a trebuit sa pregatesc comenzile de pe organik ptr a doua zi...iar maimutica noastra se tot foia pe langa noi, incercand sa ne atraga atentia, sa se bage in seama...pana s-a lasat pagubasa ca noi eram prea "ocupati", si a inceput sa ne ignore.... ce prost m-am simtit ! :((((
    La "forfecar" refuz sa ma gandesc deocamdata, prefer sa le iau "one step at the time", ca sa nu fac implozie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. MamicaBio, stii ce mi se pare mie cel mai absurd la forfetarul asta? Ca se calculeaza pe venit. Nu mai zic de amaratii care vind tigari si castiga O MIE DE LEI VECHI la pachet, dar au rulaj de 60-70.000/ pachet, si asta se ia in calcul la forfetar, dar zic de mine.

    Eu incerc sa fac cumpararea slingurilor cat mai usoara. Si fac eu contract cu firma de curierat, sa nu plateasca clientul 15-18 lei la transport, sa platesc eu 10. Ok, ii adaug la pret, dar per total clientul iese mai bine. Ei acesti 10 lei imi cresc mie cota la forfetar, si in loc sa platesc 20 mil pe an, ajung sa platesc 40 ... Parca vad...E bataie de joc. Si ei zic ca asa opresc munca la nergu. Ha! Poate o incurajeaza ...

    La fel si cu TVA-ul. Am zis sa fiu platitor de TVA pt ca asta insemna pret mai mare pentru client. Dar nici nu pot sa deduc nimic, deci tot eu ies fraiera si la faza asta.

    Si copilu' asta extraordinar care ma intelege cu toatele ... pentru ce? Ok, pentru alti pui dulci care vor sta mai mult timp aproape de mama. Dar jur ca statul asta ma calca pe nervi atat de tare incat imi vine sa ma duc... si sa ma duc...

    Rox, Anda, unde mergem? :)

    Gratiela, da, e mai bun decat nimic, dar tot nu e bine :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta vroiam sa intreb si eu: unde se merge? Incotro? Poate venim si noi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu vin Diana! Eu fac parte din aia, `bugetarii`, carora le e inghetat salariul pe 5 ani. Si soatza la fel... Dar unde? Construim noi o lume?

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa zile si seri in care m/am gandit, si m/am tot gandit care e parola de la contul meu de google ca sa pot posta si eu mesaj, in sfarsit am descoperit...nu mai zic ce banala e...dar ideea e ca mergem si noi...oriunde... unde e mai bine...unde tati nu mai trebuie sa aibe 2 joburi...unde se lucreaza putin si se castiga mult.))

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.