duminică, 31 mai 2009

Canadaaaaa

Acum două zile, de două ori în aceeaşi zi, era să fiu călcată pe aceeaşi trecere de pietoni. O dată de un idiot cu o ditamai duba care, în inteligenţa sa, a gândit că dacă ia o curbă roţile din spate vor trece fix pe unde au trecut şi ălea din faţă. Ceea ce nu, nu se întâmplă.

A doua oară de o, pardon, vacă, cu un jeep imens care era extrem de ocupată la volan şi a ratat semnul de trecere de pietoni. Nu, nu asta o defineşte ca vacă. Nici faptul că avea probleme de vedere, că la cei 10 km/h nu a reuşit să vadă marcajul de pe asfalt. Vaca este definită prin faptul că după ce ne-a văzut (eu, husband şi d) în mijlocul străzii (repet, pe trecere), a decis să accelereze, să fie sigură că nu trecem. Iar după ce ne-a luat faţa, pe trecere, s-a gândit să... oprească şi să ne claxoneze. Repetănd figura dupa ce husband îi striga finuţ (nu e glumă, chiar era finuţ) ca a ratat o trecere. Poartă numele de Vaca de Jeep, poate intra uşor în atlasul de mitocanie urbană.

Ei bine, ieri, pe aceeaşi trecere, husband era să şi-o ia tot la o Vaca de Jeep care era extrem de ocupată citind un pliant! La volan! În timp ce conducea. Wtf?!?

După cele 3 experienţe din ultimele 2 zile rămăsesem la varianta 6/49, încă mai aveam speranţe. Însă întâmplarea de azi a făcut diferenţa.


Stateam lângă maşină parcată, aşteptam husband să iasă de la Mall Vitan (nu mă stârniţi întrebând ce făceam acolo).Urmăream pe oricine şi orice se mişca prin zonă, moartă de plicitseală, aşteptându-mi băieţii. La un moment dat văd o tipă ce traversa parcarea pe trecerea de pietoni. Vorbea la telefon şi se auzea destul de tare aşa că instinctiv am rămas cu ochii pe ea. Făcuse cam 1,5 m pe trecere, cum ar veni era la mijlocul benzii când apare Boul de Jeep care nu încetineşte nici măcar cât să ridice piciorul de pe acceleraţie, privind fix în direcţie opusă. Am rămas mască. Tipa s-a speriat şi ea, de fapt bănuiesc că ceva mai mult decât mine ... Cănd şi-a revenit cu tremuratul vocii s-a dus înspre nea Boul, sa-i spună că era să dea peste ea.

Femeia, supercivilizată, ceva mai mult decăt aş fi fost eu în stare într-un moment similar. Cum Boul se învărtea uşurel că-şi găsise mult râvnitul loc, se apropie de maşină şi-i spune ceva de genul, Domn'le, n ai văzut că era să dai peste mine? Aici, pe trecere. Ce-a urmat ... e greu de reprodus. Boul a început să înjure ca la uşa cortului ( pe cuvânt că a spus toate vorbele 'din folclor), dacă eşti idioată şi vorbeşti la telefon (?!?!? deci o văzuse clar,doar că i se fâlfâia lui de trecere) asta rămăsese siderata, domn'le esti nebun? După ce Boul a mai scos din arsenal căteva injurături pe care nu le-am auzit niciodată, tipa s-a indepărtat de maşină şi i-a zis ceva de genul ba p-a ma-tii.

Ei, şi abia acum se vede diferenţa întree boul de jeep si vaca de jeep. Ce a făcut Boul? Da, a ieşit din maşină s-o bată. (Nu, nu era la intimidare, pot face diferenţa) În secunda doi a ieşit şi nevasta din spate (în faţa era un copil ca şi cei 2 de pe locurile din spate, fără scaune sau centuri) să-l ajute. Băi, e posibil aşa ceva? Femeia a început să strige la paznicii din parcare şi, sincer, a vaut noroc că erau doi şi destul de aproape (oricum nu se sinchiseau, ba chiar şi-ar fi găsit ceva treaba fix in momentul ăla) şi cănd i-a văzut boul s-a întors repede la maşină.

Tipa a ajuns lângă mine tremurând toată, i-am dat număul meu şi i-am spus că daca are nevoie am să povestesc ce s-a întâmplat. Moment în care apare dinnou Boul, deschide geamul, bagă o serie noua de înjurături, şi toată faza culminează cu nevastă-sa care deschide şi ea geamul, să nu se lase mai prejos: Curvelor, ce căutaţi aici, mergeţi pe centură!

CANADAAAAAAAAA

21 de comentarii:

  1. Am terminat de citit si pur si simplu tremur si eu de nervi. In locul tipei aleia l-as da urgent in judecata si l-as reclama si la politie cu atat mai mult cu cat te are ca martor - banuiesc ca ai fi dispusa de vreme ce i-ai dat nr tau de tel. Sunt oripilata. O sa se gaseasca oameni care sa imi spuna ca nu as rezolva nimic, dar daca o sa stam la infinit fara sa luam atitudine, nici asa nu merge.

    Si ce ma ingrozeste si mai tare.... va dati seama ce adulti vor iesi din acei trei copii (si altii ca ei) cu asemenea exemplare de parinti????

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama lor de needucati!
    Si ce ma doare e ca fi-miu, peste ani, poate fi coleg de scoala cu plozii alora!Brrrrr!
    Vaca, bou - pai jignesti bietele animale cand ii compari pe mitocani cu ele!
    Hai, sa fim sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu sunt facuta pilaf la faza asta si nu mai pot decat sa intreb...ce pana mea cauti la Mall?

    :D

    RăspundețiȘtergere
  4. of, ce trist :(
    n-am patit-o niciodata, insa ma intreb deseori, de ce, cand opresc la trecere si fac semn omului sa treaca, inca are indoieli daca sa puna sau nu piciorul pe zebra... pai de ce, cu asemenea boi si vaci ... mamonu lor de animale!

    RăspundețiȘtergere
  5. brrr, m-am infiorat toata! Nesimtitii naibii! Tot tu esti vinovat ca le stai in cale, ca doar lumea se invarte in jurul lor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mda, cat de cunoscut imi suna. Biata femeie! Si eu am fost implicata deseori in astfel de scandaluri cu mitocani de genul celui descris de tine. Astia suntem!

    RăspundețiȘtergere
  7. Kristina, Rox, exact la asta mă gândeam şi eu: la copiii ăia. Cu care al meu se va înâlni în parc, la şcoală (doamne-ajută să nu ajungă ever acolo)... Dacă pe mine părinţii lor mă marchează atât de mult, cum va fi o interacţiune similară pentru copil? :(

    Anca, da, măi, aşa e, ajungi să-ţi fie teamă să treci ... Cănd sunt singură cu d fac tot posibilul să traversez pe la semafor pentru că ştiu câţi nesimţiţi sunt, stau pe trecere între benzile aceluiaşi sens pentru că efectiv nu opresc...

    Madi, şi acum când mă gândesc mi se face pielea de găină. Sper din suflet ca tipa aia să depună plângere.

    Andreea, după toată faza asta eu am rămas lângă maşină, aşteptând în continuare bâieţii. Şi a mai trecut o tipă cu maşina care s-a oprit să mă întrebe dacă sunt bine (cea în cauză plecase deja), mi-a zis că era cu mâna pe telefon să sune la 112 pentru că şi era era să fie bătută într-o parcare din motive similare. WTF!

    Sabina, l-au chemat pe husband la bancă să-i schimbe cardul, l-au luat pe cel vechi şi pe cel nou..nu l-au găsit. Aşa că ne-am trezit fără un leu în weekend şi căutând cu disperare o bancă deschisă..Să scoatem şi nou nişte bani cu comision de 2,5 ori mai mare decât la bancomat...

    Jester, prima oară a fost cum a fost, acum e spam. Îţi voi sterge comentariile de pe blogurile mele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Intr-o situatie asemanatoare am reusit sa sun la 112 - cred ca asa am reusit sa evit bataia iminenta. Se cam enervase Boul ca am curaj sa traversez (pe zebra, bineinteles) fara sa ma opresc sa treaca el, ca avea masina neagra, o stiti bine. La telefon mi s-a spus sa merg la cea mai apropiata sectie de politie, ceea ce am si facut printre episoade de plans (caci pe langa injuraturi m-am ales si cu o scuipatura in plina fata) - plans de nervi, de umilinta, de neputinta, plans molcom, dar si in hohote scurte (atat cat puteam sa-mi permit pe strada). La politie insa mi s-a spus ca plangerea mea s-ar solda, dupa judecata, cu o amenda. Si ca ar fi fost alta incadrare daca eram batuta si musai cu certificat de la medico-legal. Am mai plans juma de ora si am incercat apoi sa uit. Se vede treaba insa ca n-am uitat de vreme ce scriu aici.
    Imi pare rau ca trimit acest mesaj descurajant. Mai bine insa sa aflati si sa va feriti. Acolo, in strada, pe trecerea de pietoni, nu e nicio sansa cu modelul Bou.
    Ar trebui sa umblam cu spay paralizant in geanta. Sau solutia din titlu: CANADAAAAAAAAA

    RăspundețiȘtergere
  9. Brrrr mi se face rau,lipsa de respect.Eu cind am venit aici fugeam pe trecerile de pietoni,veneam cu frica asta din ro,acum m-am mai potolit,dar mi-e groaza pe cind voi merge in vizita,sigur voi fi lovita de vreo masina..

    RăspundețiȘtergere
  10. Am sa va povestesc o intamplare: acum cativa ani, mama mea a fost lovita pe trecerea de petoni de catre un biciclist. Care a fost din fericire imobilziat, a fost chemata politia, el luat in arest si mama dusa la spital de un vecin (pentru ca ambulanta nu a ajuns la fara locului). Ce s-a intamplat peste 24 de ore? Mama mea s-a ales cu diabet din cauza socului si bicilistul cu libertatea. Ca asa e legea. Trebuia mama, internata in precoma diabetica la Cantacuzino, sa faca plangere si sa il dea in judecata. Sansele de succes citez: "sunt foarte mici sa il inchida - are 19 ani ii dau cu suspendare".
    Sa va mai povestesc ceva: eu veneam intr-o dimineata de primavara spre birou, pe sos. 1 Mai. Circulam regulamentar pe carosabilul ingustat la maxim din cauza masinilor parcate. Eram cu geamul deschis pentru ca era foarte placut afara. Astept sa se miste coloana cu 1m/min. La un moment dat vad in oglinda ca vine tramvaiul. Ma gandesc aoleo mai stau aici 100 de ani. Ajunge tramvaiul in dreptul meu, se opreste, se deschide usa de la vatman si aud o voce rastita: "fa esti proasta, ce p**** mea cauti pe linia de tramvai! NU vezi ca nu am loc de tine! Stai in p*** mea acasa la cratita!". Eu mi-am inchis geamul, am dat muzica mai tare si am continuat sa astept. Am avut o zi superba in continuare.
    Este de neiertat ce se intampla in tara asta. Din pacate pentru noi legea e aceea care "iarta" si noi din aceasta cauza trecem cu vederea. Eeste oribil sa fii agresat oriunde oricand indiferent daca esti pieton sau sofer, daca esti femeie sau barbat.
    Si in final ajungi sa te blazezi. Eu cel putin asa incerc sa fac. Pentru mine. Din spirit de conservare. Evit mallul, geamul deschis la masina, traversatul pe trecere de pietoni odata cu masinile (era si eu sa o patesc de cateva ori pe verdele meu de pieton!).

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine ca am scris o gramada si mi-a picat netul.
    Eu propun sa facem in afara de grupul de suport pentru alaptare si un grup de suport al locuitorilor civilizati ai Bucurestiului, la care sa se predea lectii de autoaparare. Daca stai printre babuini trebuie sa te adaptezi la ei, daca nu vrei sa te omoare, bineinteles.
    Eu nu-mi fac griji de cum o sa se descurce Matei cu progeniturile taranilor de Bucuresti, cam la fel cum m-am descurcat si eu cu cei care sunt acum parintii lor. Stateam intr-un cartier bun la origine, populat pana la refuz de Ceausescu cu muncitori de la Republica adusi din cele mai sarace zone ale tarii, unde zilnic ma bateam cu 2-3 idioti (actualmente dealeri de droguri, ca asta au inteles ei prin cariera). Asta dupa ce venisem dupa 7 ani de crescut la Campulung printre oameni civilizati, am avut un soc, credeam ca am ajuns in jungla lui Mowgli unde ramasesera numa' lupii cei rai.
    Stiu ca Diana si cititoarele ei fac parte din categoria oameni civilizati care ar prefera sa le creasca copiii intr-un mediu unde nu se mai sta in copac, dar pentru asta recomand mutarea din Bucuresti Eu asta am de gand sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  12. Canadaaaaa te asteapta :)
    aseara al meu baiat venea acasa pe trotuarul de vis-a-vis si a traversat mai mult fara sa se uite; masina care tocmai trecea pe acolo s-a oprit la vreo 10m de el si prietenul lui; asta pe straduta de cartier, dar exact asa ni s-a intamplat cu un motociclist pe o strada 'de oras', de mi-a fost mie rusine ca nu am mai mers 30m pana la trecerea de pietoni

    RăspundețiȘtergere
  13. Diana, eu nu ti-am povestot ce am patit la 16 ani, pe trecerea de pietoni de la colanele de la Romana spre rond, ma duceam la statia de troleibuz.
    Cand am pasit, instant s-a facut rosu, eu n-am vazut ca un taxi pornise cu viteza maxima si...a dat peste mine. M-a lovit rau la picior , eu n-am vrut la spital, aveam teza, vroiam la scoala. M-a dus pana la scoala, eu nu i-am zis cum ma cheama, nimica....
    Dimineata a doua zi, cu picioru umflat , ma trezesc cu telefon:
    Ca sa-i platesc ...oglinda care s-a strambat si are probleme la garaj!!!!
    Abia atunci am spus parintilor, care m-au linistit, cum ca individu moare de frica sa nu fac plangere si de aia a amenintat. Asa a fost, nu a mai sunat.
    Concluzie: si eu am fost vinovata ca nu m-am asigurat ca e ok semaforu, eram zapouga, am vazut verde si am trecut.
    Ca nu am zis acasa de la inceput, am mintit ca am cazut pe scari, desi ai mei nu mi-ar fi facut nimica, da mi-era rusine....

    Insa nesimtirea individuluoi a fost fara margini.

    N-am povestit din prima pt ca am fost rupta de oboseala dupa o super nunta unde am dansat nonstop:))

    RăspundețiȘtergere
  14. vai de mine, ce oroare :D, scuze typos jenante.

    RăspundețiȘtergere
  15. sint...ingrozita, scirbita, in ce fel de lume traiti, in ce fel de lume traim???bon, de cind am plecat, n-am prea intilnit situatii atit de....puternice, insa stiu ca din nefericire exista, le-am facut experienta in fiecare vizita in tara

    RăspundețiȘtergere
  16. :(( imi pare rau, Diana...

    eu era sa mananc bataie de la un sofer de duba pt ca am indraznit sa merg pe banda la universitate, si n-am sarit in laturi ca sa mearga el drept ca, de, e mai odihnitor asa, ce conteaza ca benzile mai au si curbe.
    s-a facut rosu, s-a suparat nenea rau de tot si s-a dat jos la mine sa ma pocneasca.
    i-am aratat si frumosul si ruginitul meu levier si m-a lasat in pace (cred ca din cauza ca a lesinat de ras...)

    experiente de pieton nu povestesc. Ma feres cat pot si nu trec pana nu e nimeni. Cand fac asta nu ma gandesc la un bou de jeep, vaca de jeep sau alta maimuta coborata din copac in bemweu, ci la o masina careia nu-i tin franele, un sofer obosit sau care a adormit... si mi-e destul ca sa casc ochii; adica, nu vreau sa mor cu dreptatea in mana... (pe ea)

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt niste nenorociti, si era sa fiu lovita de nu stiu cate ori tot pe trecere, caci nu traversez strada decat la trecere, traim in Romania si se cunoaste, ex: azi noapte la ora 1:45 doi nemernici au venit la spart masini, numai ca am facut putina galagie si au tulit-o, am sunat la politie si au spus ca trimit un echipaj, vezi sa nu, nu au trimis absolut nimin, cica siguranta si incredere.

    RăspundețiȘtergere
  18. ... am fost in vacanta in Austria...invatata ca in Romania sa astept la zebra sa treaca toti... dar stupoare... unde nu exista stopuri, masinile se opresc si soferii asteapta zambitori sa treci pe la zebra... revenita, am uitat regula de acasa :)))va puteti inchipui ca era sa fiu luata pe sus ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. Hmmm...eu ziceam că-mi spun of-ul şi scap, acum citesc ce spuneti şi voi şi mă enervez din ce în ce mai tare.

    Alexandra, Sabina, habar n-aveam. Nasol nasol.

    Gaia.nevia de asta îmi e mie groază când mă sui la volan. Că în fiecare intersecţie gen Arcul de triumf, Casa presei libere, Universitate, dau peste minim un imbecil care trece de intersecţie mergând drept. Iar eu sunt femeie la volan, începătoare şi cu copil mic în maşină. Şi cică lumea se teme de mine. Come on...

    Vicky, incredibil ce mică e blogosfera asta :). Până să vad postul tau am dat de tine pe culinar câutănd nişte sărăţele „din ălea”, apoi ţi-am vizitat blogul şi am mai notat câte ceva. Iar acum când m-am uitat la profil am râmas masca :)

    Oliviuţa, stii ce m-a speriat tare la Boul de Jeep? Că putea să treacă, în alte condiţii, drept un bărbat perfect normal, decent, cu bun simţ... Nu era nici plin de muschi de sală, nici cu ghiul, nici cu tricou mulat, nimic care să îi trădeze în vreun fel mahalaua din suflet. Ba chiar din contră. Mama lor de stereotipuri, iar le-am căzut în plasă. Cine ştie căţi cocalari şi maleişti sunt de fapt de treabă şi cu un suflet mare. (?)

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.