miercuri, 13 mai 2009

Blogurile 'mele' bio I

Daca ati avut rabdare sa vedeti blog-roll-urile mele, ati vazut probabil si lista de bloguri bio. Sunt 3 mamici pe care le citesc cu drag si desi sunt practic una concurenta celeilalte, imi sunt dragi in egala masura. Plus ca se mai si inteleg una cu alta, efectiv imi e drag sa le citesc. Plus o colega de 'suferinta' pe un forum drag mie care detine Elemental. Si cum incercam sa renuntam la chimicale cat mai mult, am trecut la schimbarea 'garderobei' pe bio. Evident nu m-am putut hotari sa de la care din ele sa cumpar, asa ca am decis sa le vizitez pe rand, in limita bugetului :). Si sa va povestesc experienta mea cu produsele bio, raspunzandu-i cumva si Irinei.

In primul rand trebuie sa spun ca imi e tare greu sa ma obisnuiesc cu mirosul, asta mi se pare partea cea mai dificila. Pentru ca e unul foarte pregnant, si fara nici o legatura cu nici un produs folosit pana acum.

In al doilea rand, imi place tare mult sa cumpar de la persoane pe care 'le stiu'. Fie ca ne-am intersesctat pe un forum, fie ca le-am citit blogul, persoane care sa imi spuna ceva. Daca mai sunt si mamici si stiu ca au afacerea lor, cu atat mai mult.

Asa ca acum cateva luni am cumparat pentru d, de la Elemental, sampon si gel de baie, de la Mayam. Povesteam atunci pe un forum despre cat de mare este diferenta fata de un produs 'clasic'. Parul lui d nu mai era uscat dupa spalare si nici nu se mai ingrasa dupa doua zile. Desi initial parea necuratat suficient, ramanea la fel si 3-4 zile. Deci samponul nu era nici pe departe la fel de invaziv ca Mustela sau Sanosan, pe care le folosisem pana atunci pentru d. Eu insa nu m-am putut obisnui cu gelul lor de dus si nici cu samponul, pentru ca nu se intindeau deloc, nu alunecau, trebuia sa folosesc cantitati industriale. Si parca mi se rupea sufletul sa termin un flaconas din ala in doua saptamani. Pentru d intr-adevar sunt foarte bune, pentru mine insa, nu. Bine, poate si pentru ca erau pentru copii :)

Ce nu mi-a mai placut: ca transportul nu era inclus in pret si era musai cu o anumita firma de curierat si cu tarifele lor (personal, prin contract cu o firma de curierat am preturi mai mici decat cele impuse de ei, deci mi-a displacut si mai tare)

Ce mi-a placut la nebunie: ca pe siteul lor, la sectiunea de hainute organice pentru copii, aveau si o poza cu un bebe in sling. Cred ca asta m-a facut sa nici nu mai caut alte preturi pentru aceleasi produse, pur si simplu m-au cucerit cu poza aia. (Stiu, ma vand ieftin :), arata-mi un copil la pieptul mamei si am cedat imediat)

Saptamana trecuta m-am hotarat sa incerc alta marca. Asa ca am cumparat de la Olivo. Un gel de dus pe baza de masline, un sampon din aceeasi gama si un sapun lichid cu migdale. Absolut incredibile. Samponul a facut si spuma , am reusit sa imi spal tot parul fara sa vad cum se goleste sticluta sub ochii mei , iar sapunul cu migdale se intinde atat de bine si e atat de fin ... Plus senzatia aia de curat fara sa iti simti pielea uscata ... Absolut demetial. Bineinteles ca m-au imbiat si cu niste mostre de scrub, crema de zi si crema de maini, care ma fac sa renunt la tot Artistry-ul meu. Un scrub fin fin de tot, cremele la fel, mainile imi sunt incredibil de fine, insa aceeasi problema cu mirosul. A mea, nu a lor.
Ce nu mi-a placut: faptul ca am cerut si un catalog si nu l-am primit. Oricum, punand in balanta calitatea produselor si acest mic inconvenient, tot de 10 iese.

Saptamana asta am facut o comanda la Organik. Si am fost cucerita de prezentarea de la telefon: Buna, sunt mamica bio! Nu sunt genul care sa ma omor dupa vanzatoarele extra amabile din magazine, ba chiar le evit cu gratie. Insa mi-a placut sa primesc mai mult decat un mail automat si o factura atasata, ba mai mult, sa schimbam doua vorbe despre blog. Si chiar daca crema de protectie solara nu era pe stoc iar acest lucru nu era afisat pe site, mamica bio a fost atat de dragiuta incat nu am putut sa ma supar deloc. Acum astept produsele si revin cu partea a II-a.

Si cu a III-a, dupa ce imi voi completa gama bio cu produse de la Sideris.

11 comentarii:

  1. Subsemnata nu e mamica, e doar matusica :) Deocamdata, cel putin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lasa, lasa, sa te obisnuiesti din timp :)))). Uite, chiar ma m-ai pus pe ganduri. De unde oi fi dedus eu ca esti mamica? Scuze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai am articole cu bebe, poate de asta - in cele mai vechi, pozele sunt ale Mariei, nepotica mea :) Curand de tot vine si nepotul nr. 2, Vlad :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am fastacit toata :D
    Sper ca si produsele sa fie pe masura !

    RăspundețiȘtergere
  5. Oricum, sa stii ca m-a impresionat ca ai spus ca iti suntem dragi, desi nu ne cunoastem (de altfel, nici noi 3 intre noi :)))...). Si pentru doamna de la Elemental am toate stima, mi-ar fi placut sa ne fi cunoscut toate si "in the real life", ca sa zic asa. Chiar mi-ai facut o bucurie cu aceasta postare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si pe mine m-ai pus pe ganduri cu asta. Si mi-am dat seama ca ne intelegem bine, in primul rand pentru ca suntem toate implicate in mod egal in aceasta campanie de awarness si de educatie a consumatorilor - si eu ma bucur sa impart acest efort cu ele ! In ceea ce priveste partea mercantila, nici nu cred ca ne suprapunem foarte tare : Sideris acopera vestul tarii, eu si Olivia suntem in Bucuresti , dar avem produse si marci diferite.Si dovada cea mai buna ca nu ne excludem reciproc si ca e loc pentru toata lumea esti chiar TU ! Iti multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  7. Hihi.. multumim mult si noi!
    Catalogul nu e gata, am anuntat ca va iesi la inceputul lui iunie, dar ca sa compensez supararea o sa vin cu el personal :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mamica Bio, eu va inteleg pe toate foarte bine. Unu la mana ca fiecare din voi vrea sa faca ceva foarte fain. In al doilea rand pentru ca 'publicul' nu e foarte 'educat' in acest sens si aveti mult mai mult de investit intr-o asemenea afacere decat cineva care vinde papuci, sa zicem. Tocmai pentru ca si eu vand acelasi gen de produse, cele cu care nu toate lumea e obisnuita. Si apreciez foarte mult munca voastra. Si imi pare tare rau ca o afacere pentru una din voi e un pic de pierdere pentru celalta. De asta imi si odresc sa cumpar de la toate trei :). Va doresc mult succes in afacerile voastre.

    Iar eu raman visand la momentul in care voi putea produce slinguri din bumbac 100% organic, la un pret pe care sa il poata suporta oricine :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa speram ca momentul ala nu va intarzia foarte mult ! PS: am vazut la Careffour sosete bio :)romanesti deci e posibil ca pe undeva prin tara asta sa se cultive bumbac organic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna,

    daca se poate, as dori sa impartasesc o impresie personala din experienta mea de cumparatoare on line de produse bio (momentan doar rangali, elemental si bioshop, sper curand si celelalte)- am facut 2 comenzi la rand la bioshop si am fost uimita de faptul ca produsele mi-au fost livrate in aceeasi zi (comanda la 7 dim. si livrate pe la 11 dim., de ex.), am fost sunata sa mi se spuna ora la care ajunge comanda, ceea ce m-a aranjat foarte bine, avand in vedere ca niciodata nu stiu ce program am datorita copilului, si recunosc ca mostrele primite m-au incantat - pot face cunostinta cu produse fara sa dau bani pe ele ca apoi sa le arunc intr-un colt.
    am simtit sa trebuie sa afle si alte persoane acest lucru, multumesc pentru ocazie!
    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  11. Liliana, ma bucur ca ai impartasit experienta ta (desi personal nu agreez comentariile anonimilor ). Eu am spus destul de clar la inceput ca am ales sa comand de la cele 3, in fapt 4, siteuri, pentru ca sunt persoane pe care simt ca, intr-un fel sau altul, le stiu. Ca pot sa pun o fata in spatele unei afaceri. Mai ales intr-un domeniu atat de nou.

    Sunt fete care se implica in ceea ce fac si, sincer, pot astepta 2-3 zile in plus, pot plati un pret mai mare pentru curier sau pot cumpara de pe un site care nu e 100% complet sau foarte user-friendly, atat timp cat stiu ca in spatele unei afaceri e un om. Caruia ii pasa, care incearca sa educe un public, pe care il citesc si altfel decat intr-un mail automat cu o proforma atasata.

    Asta sunt eu, asta imi place mie. Si de asta am scris despre ele. Si voi astepta 2-3-4 saptamani sau cat va fi nevoie pana mamica bio imi aduce crema de protectie solara. Pentru ca imi place, pur si simplu :)

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.