duminică, 10 ianuarie 2010

Schimbări la slingurile cu inele

Acum un an, când am început primul sling cu inele, m-am gândit şi răzgândit de câteva zeci de ori cu privire la prinsul inelelor. Lucru care a continuat de-a lungul timpului :). În funcţie de disponibilitate şi de cum m-am simţit purtând slingul am schimbat şi ţesăturile dar şi tipul de pliere în inele.






De câteva luni nu am mai folosit slingul deloc (şi nu vă pot spune cât de rau îmi pare), însă, cu ajutorul vostru, am modificat dinnou sistemul de prindere. Pot spune cu mâna pe inimă că e de departe cea mai bună variantă. Şi trebuie să îi multumesc în primul rând lui Ale pentru că mi-a amintit de fiecare dată când ne-am văzut că pe ea o deranjează umărul prea lat :). Glumă, neglumă, chiar nu m-aş fi mobilizat fără ea. Şi, deşi nu am apucat să port noua variantă, pentru că d consideră că e prea mult de muncă (10 secunde :(( ) să pun slingul pentru cât stă el în braţe, sunt sută la sută sigură că se simte excelent chiar şi pentru cele mai puţin slabe (observaţi exprimarea, da? :))) )





Problemele apăreau la persoanele cu umeri foarte înguşti, sau foarte slabe. De fapt nu probleme, ci un oarecare disconfort legat de umărul prea lat.Niciuna din mămicile mai puţin slabe :) nu mi-a povestit de vreo problemă şi nici eu nu am simţit nimic deranjant.



Însă ultima tură de slinguri are umărul foarte îngust şi inelele cusute foarte aproape de margine, astfel încât să puteţi desface slingul exact atât cât aveţi nevoie şi să aveţi încă inelele foarte sus. Sper că am găsit varianta finală şi că se va mula perfect pe orice conformaţie. Dacă aveţi orice fel de nelamuriri sau nemulţumiri, vă rog nu vă jenati sa-mi povestiţi, este singurul mod în care pot face lucrurile mai bine.




Am modificat şi instrucţiunile pentru slingurile cu inele. Deşi cele vechi aveau mult mai multe detalii şi era povestit cam tot ce aş fi putut eu spune 'live', am descoperit că era puţin prea multa informaţie pentru 'prima mână' şi de foarte multe ori lumea nu mai reţinea detaliile sau nu avea răbdare să citească tot. Aşa că varianta de acum este mai scurtă, cu poze mai frumoase :), şi, dacă aveţi probleme, vă aştept cu drag pe forum. Imi puteţi cere, evident, şi varianta veche, daca nu aveţi chef să vă înregistraţi pe forum şi v-o pot trimite în format pdf pe mail.

Însă, dacă aveţi un sling şi aveţi impresia că inelele sunt motivul pentru care nu vă simţiţi excelent cu el, vă rog trimiteţi-mi un mail. Şi pregătiţi o poză. Cumva, rezolvăm.


Din aceleaşi considerente, adică pentru persoanele cu umeri înguşti, am făcut unele modificări şi la mei-tai-uri. După cum aţi observat nu am mai făcut de ceva mai mult timp modele noi, sunt încă în lucru/ teste mai multe variante şi nu am apucat deloc să sintetizez informaţiile primite de la teste şi nici să fac modificările pe care le am în cap. Va mai dura ceva timp până voi reuşi să ajung iar la atelier şi să mă apuc de lucru, să mă concentrez exclusiv pe mei-tai-uri. Şi am o presimţire că vine primăvara până sunt eu gata şi mă voi concentra mai mult pe pouchuri. Oricum, dacă aveţi poftă de un mei-tai :), îmi puteţi scrie şi stabilim împreună ce variantă vi se potriveşte şi ce putem face.

9 comentarii:

  1. Hmm, am un motiv in plus sa imi doresc noul sling, pe langa culorile minunate. Vreau sa ma inscriu si eu la categoria slabe... desi sunt inca depaaarte de sensul cuvantului...

    O sa trimitem si noi o poza pe forum, am avut ceva dificultati de montare. NU reusesc sa fac slingul strans lipit de spate cand il asez pe Matei in pozitia broscuta. In dreptul cefei ii ramane material larg si nu ii mentine capul. Asta e probabil tot de la asezarea materialului prin inel pentru eliminarea cutelor.
    Iar daca il asez culcat, se loveste cu capul de inele si daca il las mai jos ii stau picioarele cam ciudat.

    Sper sa fie mai clar cand trimit poze.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bee, poze musai. Pe forum sau mail, cum îţî vine mai bine. Voi aveţi din ăla frumosu', nu? :))) Cel bleu? Dacă da, ar fi trebuit să se înmoaie suficient materialul până acum şi să rezolvi uşor trecerea prin inele. Hai că vorbim pe poze :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Avem unu frumos gri cu alb si inele verzi, cum ai tu in poza din avatar. Apropos de inmuiat, eu nu l-am spalat inca, pentru ca nu am inceput sa il folosim efectiv. Poate se inmoaie daca fac asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Beeeeee, spală-l, o dată, de două, de 5 ori, să vezi cât de moale se face. Poartă-l ca eşarfă, dă copilul în leagăn, foloseşte-l ca păturică ... cu cât îl foloseşti mai mult cu atât mai moale şi bunuţ se face

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu vreau unul cu umar mai ingust....si unul colorat...si unul uni....:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihaela, cu mare drag :)))) uni n-am, m-ai prins :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa stii ca am adaugat un sling la articolul zilei la noi pe site.

    RăspundețiȘtergere
  8. frumoase slingurile. si culorile la fel.
    eu la prima fetita am avut un port-bebe din ala clasic. recunosc ca nu am exagerat cu el, dar am purtat-o totusi de mai multe ori in el. a mea wera usurica si o duceam mult in brate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Loredana, ţi-am văzut îngeraşul de fată. Minunată! Şi eu am folosit port-bebe, cam o dată fiecare model pe care l-am avut, pur şi simplu nu m-am simţit bine şi nu mi-a plăcut deloc cum stătea d în el.

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.