luni, 2 februarie 2009

Pana cand o sa mai....

... suga?
Pana cand..n-o sa mai vrea sa suga.
Adica ii dai sa suga la scoala?
N-am sa inteleg cum poate cineva sa aiba atat de putina incredere intr-un copil incat sa-si inchipuie ca are nevoie de supt pana in adolescenta. Si atat de putina incredere in mine incat sa-si inchipuie ca o sa imi tin copilul legat de mine cu buna intentie, sa ii creez false dependente sau sa nu fiu in stare sa il las cand vrea sa se desprinda.

... stea cu pletele alea?
Pana cand nu o sa mai vrea plete.
Da, mai, dar e baiat!
:))))
Recunosc, incepusem sa ma uit dupa elastice de par si clame. Si aseara, dupa ce ne pusesem cu totii in pat, in timpul unor rostogoliri, a realizat ca il deranjeaza mult prea tare parul, asa ca a cerut tuns. Am mers la baie, tuns bretonul, a dorit si restul. Acum e baietel pentru toata lumea.

... mergi cu el in brate. (da, in sling, dar nu toti s-au prins ce e chestia aia )
Pana cand o sa vrea sa mearga pe jos.
Pai nu te doare spatele? (observati prima grija pentru mama, nu pentru copil)
Nu! (v-am zis ca e in sling ;) )
Si cat de bine e sa-ti faci cumparaturile in liniste, chiar si un shopping de placere din cand in cand :)

18 comentarii:

  1. da...si eu merg cu ea in brate, pana cand? pana cand o sa vrea ea! are 26 luni si inca mai vrea, sa fie sanatoasa...si eu la fel ca s-o pot duce in brate! pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu ma confrunt cu intrebarea 'pana cand o sa mai suga?' si cu altele asemanatoare... Va trece, sper vremea intrebarilor pe masura ce oamenii invata ca se poate si altfel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hehe, hai ca eu am avut o tura de intrebari de astea cu suptul azi, de la doctorita :D Da' stii ca dupa doi ani e exagerare, chiar extremism, nu? :P

    RăspundețiȘtergere
  4. la noi si bunicii intreaba contrariati sau mai bine spus revoltati "pana cand ii mai dai", din partea unui strain nu ma astept sa gasesc nici o intelegere. si stresantul sfat pentru cri "esti mare, gata, ajunge cu atata tzi". bineinteles ca aud de la aceleasi persoane ca ele nu au auzit de vreun copil care s-a intarcat singur...oricum sunt foarte discreta in privinta asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hahaha, chiar ca am avut aceasi problema deodata! E bine ca ne poarta lumea de grija!
    Mai sunt si cate unii care nu prea stiu cum sa puna problema, adica nu-i nici o problema daca alaptez dar ei stiau ca doar pana la un anumit punct, si intreaba asa cu juma de gura. Cu astia n-am nimic. Deocamdata! Dar cred ca o sa ma urc pe pereti cand o sa-i zica cineva lui Matei, ignorandu-ma pe mine, ca e prea mare pt tzitzi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu cred ca te-ai intalnit cu soacra-mea si te-a bagat la interogatoriu.....

    RăspundețiȘtergere
  7. :)))) am lesinat...
    a mea...a ta...a tuturor :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Slavă Domnului, în general am fost scutită de sfaturi din astea binevoitoare. Pentru că aici opiniile sunt pro-alăptat. În Ro știu că situația este diferită, în mare parte din cauza faptului că ani de zile mamele nu au fost suficient de bine hrănite și deci nici laptele lor nu era consistent, cum a apărut formula de lapte praf s-au rezolvat aceste probleme.
    O să treacă ceva timp până când se vor schimba mentalitățile.

    Pe Maria am alăptat-o până la 1 an jumate, dar s-a cam înțărcat singură când a apărut sarcina cu Anna. Acum sunt gravidă în 6 luni și încă o alăptez pe Anna (13 luni) - și a apărut primul sfat contra, din păcate chiar de la doctorița de familie. Cum că nu e bine nici pt mine, nici pt bebe din burtică ... Te mai și întrebi de ce mai termină o școală dacă nu se prind anumite lucruri de ei!

    RăspundețiȘtergere
  9. aici s-a facut o sinteza din sfaturile soacrei universale :http://www.phdinparenting.com/2009/02/03/wordless-wednesday-bingo/

    RăspundețiȘtergere
  10. vai cat de tare e :D , am sa cer permisiunea pentru unul in romana

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu ce sa mai spun ca al meu avea 8 luni si alaptam la cabietul med de fam asteptand sa ne vina randul si cand m-a vazut dr m-a intrebat: Vai, dar cum, are dinti si inca il alaptezi???

    Si ma calca pe nervi cand aud atat de multe persoane spunand "Vaaaai, baiat mare si suge, CE RUSINEEEE"

    Si aud cam des asta fiindca alaptez pe unde "ii vine"

    RăspundețiȘtergere
  12. Aaa, si am ajuns la urgenta in criza de astm si cand le-am spus ca sa aiba grija ce imi fac pt ca alaptez, m-au privit efectiv ca pe o nebuna cand le-am spus ca bb are un an. Raspunsul dr a fost ca ea are ce tratament sa-mi dea dar cum eu tin mortis sa alaptez, degeaba am venit la spital....

    Si mai am, dar ar insemna sa pun monopol pe pagina :))))

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca am permisiunea.... :)))

    Pana si coafeza mea e mare specialista in alaptat. Mi-a spus saptamana trecuta ca pana la un an e de laudat, dar dupa un an o dai in extrema cealalta, e deja perversitate...

    Asa ca iacata-ma-s si perversa cu fi-miu, pedofila mica si incestuoasa ce sunt.

    Si doctorita de la urgenta de care spuneam mai sus mi-a spus ca e clar ca nu vreau sa il intarc, dar nu pot sa explic in scris si tonalitatea pe care a avut-o, exact in aceeasi idee de perversitate de care vorbea coafeza mea, ceva de genul "vai, dar e cah, cum poti sa faci asa ceva?? E odios!"

    Asa ca nu l-am intarcat, am incercat sa il testez cu alt laptic si mititelul nici nu stia cum sa apuce biberonul, asa ca mi-am lasat balta tratamentul, am mers la homeopat si cumva cumva m-am rezolvat.

    Si asta e adevarul. Cand il vad cum ma cauta cu gurita, cand primul lui cuvant spus constiet a fost "tsitsi" spus cu o privire ghidusa si cand il vad cum ofteaza fericit, de ce sa nu il las sa suga? DOar n-o sa suga toata viata, acum e momentul lui.

    Nah, ca m-am descarcat :)))))

    RăspundețiȘtergere
  14. E educatie cred....mama de cand i-am tot taiat babismele, a luat-o altfel: `stii, femeile batrane mai demult spuneau...`, nu mai zice direct nimic, `altii` sunt de vina, stie ca am raspuns la orice . Insa pe ea o iert, dar pe altii nu :D, si asa, incet-incet, se schimba viziunile.

    RăspundețiȘtergere
  15. eu am facut mastita cand d avea vreo 10 luni, de la un picior bine plasat ;). am avut noroc de un dr (ales dupa criteriul cea mai rapida programare posibila) ok, care nu mi-a spus sa intarc (da, in zilele noastre astea se cheama noroc), dar cand a aflat cat are bebe tot a ramas cateva secunde cu gura cascata. oricum, a fost foarte dragut si a incercat sa isi ascunda uimirea :))) dar avea doar 10 luni, nu 26, ca acum :D

    RăspundețiȘtergere
  16. eu nu ii mai aud...sau daca ii aud am devenit cam rea, de 6 ani jumate cam tot astea aud:))))

    vezi ca-ti las o leapsa pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce tzatza, ce plete, ce bratze..........treziti-va la realitate!!!Copilu' tre sa fie independent!Auzi la ele!Hm!
    Un mare ginecolog - nu dau nume ca fac de ras - mi-a zis cand D. avea 1 an si 3 luni ca laptele matern nu ii mai ofera nimic, anticorpii si-i produce singur, ce nevoie mai are de la mine! Are o scuza......e ginecolog!
    Pediatra a remarcat......"deh!e o moda acu'!pana la 2 ani!"
    Binevoitoarele, cu glas mierlos......"sa suga, ca daca mai are lapte e pacat!Da' de la 6 luni nu mai e bun!"

    Diana, mi-a placut tare, tare, tare mult faza cu increderea!

    RăspundețiȘtergere

Primesc cu drag orice comentarii, mai putin spam. Incerc sa raspund cat de repede.
Comentariile la posturile mai vechi de 14 zile sunt moderate si vor aparea pe blog cu o usoara intarziere.