miercuri, 29 februarie 2012

Schimbarea numarul 2: wrapuri elastice

Nu-mi vine sa cred ca m-am lasat prinsa de Facebook si nu am anuntat si aici.

Dupa cum v-am povestit acum ceva timp, la targul mami am intalnit niste oameni tare faini, printre care si pe cei din spatele Minirock.ro. Asa ca, dupa doua zile de targ, deja faceam planuri.
A durat un pic mai mult sa ajunga pe blog, pe site sunt de ceva timp, insa acum va prezint, oficial :D, si aici, noile wrapuri elastice.


Cei de la Minirock au avut cuvantul decisiv in alegerea imprimeurilor, asta pentru ca eu n-as fi putut, sub nici o forma, sa ma opresc la un desen. Sau la doua. Sau la trei :). Bine, se pare ca nici lor nu le-a fost usor, asa ca am inceput cu doua modele. Primul e un wrap elastic Born to be wild, pe care l-am imprimat si pe wrapuri rosii si pe negre, si sunt dementiale amandoua. De fapt, ca sa ne mai invartim dupa deget, si lor le-au placut la nebunie, asa ca avem doua variante pentru fiecare, cu imprimeul alb sau gri. Nu poti sa alegi, serios :). Pur si simplu nu te poti opri la unul singur :)


Al doilea e un wrap elastic I wanna rock. Normal ca nici la el nu ne-am putut hotari la o singura varianta si iar ne-am trezit cu patru: negru cu imprimeu alb, negru cu imprimeu gri, rosu cu alb si rosu cu gri. 

Serios acum, voi v-ati putea decide? Puteti sa alegeti unul singur?  Eu m-am imbolnavit atat de tare de la ele incat acum avem 'pe vine' o serie de wrapuri elastice imprimate, de data asta fara Minirock. Insa strans legate de jambiere ;)


P.S. Foto dementiale - Alexandra Dinca @Fotografii de familie.

duminică, 26 februarie 2012

Ne-am bagat in pat.
M-a intrebat, mai in gluma, mai in serios, daca putem imparti patura.

Televizorul era pornit.
Ne-am oprit la Gray's Anatomy, mai degraba din lipsa de optiuni, decat de drag.

Stangaci cumva, stateam unul langa altul. Si ne uitam la TV.

Dupa un timp ne-am dat seama ca putem sa avem si sonor.
Am dat, sfioasa, doua liniute mai tare.

Ne-am rearanjat pernele. Si ne-am mai uitat un pic la TV.


Dupa 5 ani si aproape 3 luni, era pentru prima oara cand stateam in pat doar noi doi, treji. E drept, ultimele doua nopti le dormise cu bunica-sa, in camera de langa, dar mereu unul din noi dormea cand a ajuns celalalt.

El se juca, cand in camera cu bunica, cand in bucatarie. Noi ne uitam la un film. Si, pe deasupra, la propriul film SF: singuri in dormitor seara. Placut, dar extrem de ciudat. Si nici macar nu foloseam tot patul, lucru la care am visat de nenumarate ori in cei 5 ani.
Ma visam dormid pe diagonala, cu mainile si picioarele intinse, cu loc, cu mult loc. Cumva, deodata, asta nu mai era o pozitie comoda.


La un moment dat a venit. S-a aruncat pe un colt de pat si a adormit instant.

Ne-am reimpartit paturile: eu cu d una, Alex una.
Mi-am reluat pozitia imposibila, imbratisand copilul cu mare grija sa nu imi las greutatea mainii pe el.
Am dat cele doua liniute la loc in jos.

vineri, 24 februarie 2012

Da, lucrurile se schimba

Acum cateva saptamani am gasit un articol, pe Qbebe, despre alaptarea copilului de peste 2 ani. Nu stiu daca am mai intalnit, de foarte mult timp, atatea ineptii intr-un singur loc. Nu neg ca acele persoane, 'specialisti', exista. Si, recunosc, nu ma mira foarte tare parerea lor. Insa pentru o revista din on-line, acele informatii prezentate in articol au fost socante pentru mine. Pentru ca, in on-line, se gasesc, acum si in romana, extrem de multe informatii despre alaptare. Inclusiv despre alaptarea copilului de peste 2 ani.

Insa la acelasi articol au fost multe, foarte multe, comentarii pertinente. Nu de genul uite, eu mi-am alaptat copilul ţ-spe ani si n-are nimic. Nu, cele care ofera informatie si linkuri catre informatii. Si mi-au placut, foarte mult. [nu zic ca experienta personala nu este importanta, insa ea este relevanta in aceeasi masura in ambele sensuri. de ex al meu a crescut cu lp si n-are nimic.]


Nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca, in urma acelui articol, sau, mai bine zis, in urma comentariilor la acel articol, Qbebe a decis sa reviuiasca articolele despre alaptare. Iar acum, la cateva saptamani de la primul articol, a aparut un al doilea, despre alaptarea 'extinsa'. Cu informatii despre recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cu raspunsuri oferite de dr. Ana Culcer [nu cred ca mai are nevoie de prezentare], de Roxana Dudus [ LLL - iar nu mai zic nimic] si de psiholog Mihaela Zaharia [o persona pe care am avut sansa sa o cunosc si pe care o respect si admir foarte mult].

Imi doresc din suflet ca acest site sa pastreze aceeasi linie, a articolelor scrise de specialisti in adevaratul sens al cuvantului, si sa ridice stacheta pentru toate siteurile de profil din on-line. Iar noi, toti cei care sustinem alaptarea si ne implicam in 'popularizarea' ei, sa oferim cat mai multe raspunsuri si comentarii de calitate, care sa impuna un alt standard si, de ce nu, schimbare.



Gasiti aici ambele articole:

cel vechi:

Alaptarea copilului la san dupa 2 ani? Am intrebat specialistii 

[cu mentiunea ca dna dr. a preferat sa isi pastreze anonimatul dupa aparitia comentariilor, nu inainte] si

cel nou:

Alaptarea extinsa: 10 sfaturi si pareri de la specialisti




luni, 20 februarie 2012

Pssst, avem un concurs pe facebook

Pe pagina Poarta-ma!. E cu mult rock. Sa nu ziceti ca nu v-am zis.

vineri, 17 februarie 2012

Doua vesti mari si frumoase

In primul rand trebuie sa va spun ca, pentru prima oara in ultimii 5 ani [de fapt e prima oara prima oara :D]  vad, la TV, o emisiune despre alaptare, una in care absolut toate informatiile sunt pertinente.
Orice mama si viitoare mama ar trebui sa vada aceasta emisiune, v-o recomand din inima!

Le puteti asculta pe dr. Martha Muresan, o femeie exceptionala si un medic la fel, formator ILCA in tara noastra, pe Roxana Dudus, o mama pe care o iubesc :), formator LLL in Romania, pe Corina Cioflec, o mamica extrem de draga, si pe Ana Maria Toma, o mamica pe care nu o cunosc dar care a vorbit si ea foarte frumos.


Alaptarea from TOTUL DESPRE MAME on Vimeo.


A doua veste, e drept, nu de asa mare impact ca prima :), e ca, intr-un final, sunt gata jambierele. Le iubesc! Sunt frumoase tare de tot, copilul meu e innebunit dupa ele, deci am cel mai frumos feed-back din lume. Sunt deja pe site, le gasiti aici, la accesorii.

miercuri, 15 februarie 2012

Consilieri in alaptare - strangem informatii

O mamica draga mie, Iulia, de la Eu si bebe, a avut o idee foarte buna. Sa facem o lista cu toti consultantii in alaptare din Romania. Mie mi-a placut extrem de mult, asa ca am plusat cu ideea de o organiza pe orase si de a o face publica pe cat mai multe bloguri.

Aici avem nevoie de ajutorul vostru. Eu una visez la o lista in care sa gasim, in fiecare oras din tara, o persoana care sa poate ajuta pe cineva cu probleme in alaptare. Acel cineva poate fi un medic, un consultant ILCA sau un consultant LLL. Asta in orasele in care exista cel putin o persoana care se poate incadra in una din cele trei categorii. Pentru celelalte orase, in care nu exista cadre medicale sau voluntari specializati, ma gandeam ca putem gasi mame cu experienta in alaptare sau consultanti in curs de certificare, si sa le prezentam ca atare. Ma gandesc ca, in multe cazuri, ar face mai mult bine decat deloc.

Asa ca astazi vin cu o rugaminte la voi: ajutati-ma sa fac aceasta lista!
Spuneti-mi pe cine stiti, in orasul vostru, care sa poata fi apelat de o mama ce are nevoie de ajutor in alaptare. Ideal ar fi daca ati avut o experienta directa cu persoana in cauza, oricum toate informatiile vor fi verificate si de noi, cum putem mai bine. Si nu uitati sa specificati orasul :)

In acest moment stim consilieri ILCA in Bucuresti si Cluj, LLL in Bucuresti, Constanta si Oradea. Deci orice informatie despre alte orase e mai mult decat binevenita. Va multumesc!

miercuri, 8 februarie 2012

Jambiere foarte foarte tari :)

Pana la sfarsitul lunii, sper, pe site.

jambiere_elefanti_bleu-porto

Planuisem sa incep cu buline, insa elefantii au devenit, foarte rapid, noua mea obsesie. Sper ca e molipsitor :D

elefanti-roz

d al meu a crescut bine mersi in sosetele mele 3/4 taiate. Deci nu, nu sunt musai. Dar sunt atat de simpatice :). Nici macar el, la 5 ani, nu a rezistat tentatiei si e numai cu ele pe maini, de fiecare data cand prinde cate-o mostra prin casa. Si, promit, nu vor fi inaccesibile, din contra!


P.S. d si o prietena, sedinta foto ad-hoc :)
[am scos, momentan, poza cu copiii. de prea simpatica :). ma mai gandesc daca o pun la loc cu watermark sau nu]